Yapay zekâ destekli eğitim asistanı BKAi, Antalya’da tanıtıldıBahçeşehir Koleji, yapay zekânın eğitimdeki yerinin ve geleceğinin konuşulduğu "Eğitimde Yapay Zekanın ABC’si" başlıklı konferansların üçüncüsünü Antalya’da gerçekleştirdi....
Yapay zekâ destekli eğitim asistanı BKAi, Antalya’da tanıtıldı
Bahçeşehir Koleji, yapay zekânın eğitimdeki yerinin ve geleceğinin konuşulduğu "Eğitimde Yapay Zekanın ABC’si" başlıklı konferansların üçüncüsünü Antalya’da gerçekleştirdi. Bahçeşehir Koleji uzmanlarınca hazırlanan ve yapay zekâ destekli eğitim asistanı özelliği ile öğrencilere kişiselleştirilmiş eğitim olanağı sunan BKAi platformu tanıtıldı. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, yapay zekâ destekli "Öğretmen" "Yönetici" ve "Veli" asistanları hakkında bilgi verdi. Dağ, öğretmen asistanının, öğretmenlerin üzerindeki idari yükü alacağını ve öğrencilerle bire bir ilgilenmeleri için fırsat sunacağını belirtti.
Yapay zekânın eğitim öğretime entegre edilmesi için önemli yatırımlar yapan Bahçeşehir Koleji, geleceğin teknolojisini farklı illerde tanıttığı konferanslarına devam ediyor. "Eğitimde Yapay Zekânın ABC’si" başlığıyla İzmir ve Ankara’da düzenlenen konferansların üçüncüsü Antalya’da The Marmara Otel’de düzenlendi. Konferansa, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, BK Mobil Genel Müdürü İsrafil Dilmeç, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Samur, Bahçeşehir Koleji yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.
"Yapay zekâ, elektrik gibi her şeyi değiştirecek"
Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, konferansta yaptığı konuşmada yapay zekâ destekli eğitim asistanı özelliği bulunan BKAi platformunun, dünyada içerisine eğitim müfredatının entegrasyonu yapılmış ilk örnek olduğunu belirtti. Stanford Üniversitesi’nden Profesör Andrew Ng’nin yapay zekâyı bu çağın elektriğine benzettiğini belirten Özlem Dağ, "Elektrik nasıl her şeyi değiştirdiyse, ilk icadından bugüne her şeyin içerisine girdiyse ve dönüştürdüyse, yapay zekâ da böyle yapacak. Her şeyi değiştiriyor, değiştirecek; her şeyi dönüştürüyor, dönüştürecek. Bu açıdan bakmak gerekiyor" dedi. Özlem Dağ, yapay zekâyı eğitimde kullanan öncü kurumlardan biri olmaktan gurur duyduğunu belirtti.
"Öğretmenler asli işlerine odaklanacak"
Öğrencilerin anlamadıkları konuları dinlediği, yapamadıkları sorularda yardım aldıkları BKAi asistanın Bahçeşehir Koleji okullarında aktif kullanıldığını belirten Özlem Dağ, eylül ayından itibaren öğretmen asistanının kullanılmaya başlanacağını söyledi. Öğretmenlerin idari yüklerini üzerlerinden alacak asistanla ilgili konuşan Özlem Dağ, "Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada öğretmenler pedagojik görevlerin yanı sıra idari görevler de yapıyor. Her ülkede böyle bir realite var. Yapay zekâ öğretmenlerimizin üzerinden bu idari görevleri alınca, asistanla daha çok kendi ana mesleklerine odaklanmış olacaklar. Sınıf içi uygulamalarda kendi yetenek, bilgi ve birikimleriyle bu uygulamaları özgünleştirmekte, öğrencilerini bire bir takip ederek rehberlik, mentörlük edebilme fırsatına sahip olacaklar" dedi.
Veli ve yönetici asistanı
Asistan uygulamasının öğrenci ve öğretmen desteğiyle sınırlı kalmayacağını belirten Özlem Dağ, veli ve yöneticiler için de yapay zekâ destekli asistan müjdesi vererek şunları söyledi:
"Öğretmenlerimiz, yapa zekâ sayesinde velisiyle hızlı, net, güncel veriyle daha sürdürülebilir bir iletişim kuracak. Bu da velimizle öğretmenlerimizin iletişimini derinleştirecek, eğitim öğretim sürecini kuvvetlendirecek."
Yapay zekâ destekli eğitim asistanı
Yaptığı sunumla BKAi hakkında bilgi veren Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, sistemin Bahçeşehir Koleji uzmanlarınca hazırlanan eğitim materyallerine ulaşma imkânı sunan, eksik konuların tamamlanması için asistan desteği veren, meslek seçimi, okul kabulleri, rehberlik alanlarını da kapsayan yapay zekâ destekli bir platform olduğunu belirtti. BKAi’ın asistan özelliği üzerinde de duran Dr. Özge Aslan, öğrencilerin konuşarak sorularını sorduğu ve sesli cevap alabildikleri asistanın, öğretici bir model olduğunu belirtti. Dr. Özge Aslan, öğrencilerin yapamadıkları soruları da sordukları asistanın, aşamalı olarak sorduğu sorularla öğrencinin kendi kendilerine cevaba ulaşmasını sağlamayı amaçladığını ifade etti.
İzmir, Ankara ve Antalya’da konferans
Dr. Özge Aslan, "Yapay zekânın geleceği ve eğitimi şekillendireceğinin farkındayız. Bahçeşehir Koleji olarak bu alanda ciddi yatırımlar yaptık. İzmir, Ankara ve son olarak Antalya’da yaptığımız konferanslarla yapay zekâya verdiğimiz önemi aktarmaya çalışıyoruz" dedi.
Eğitimde Dönüşüm ve BKAİ Asistan
Özge Aslan, yapay zekânın günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini vurgulayarak, "Biz bu konferansları çok önemsiyoruz çünkü yapay zekadan kaçmak mümkün değil. Teknoloji değişiyor ve dönüşüyor, bu nedenle biz de öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim yöneticilerimize yaptıklarımızı anlatmak istiyoruz" dedi.
Bahçeşehir Koleji’nin 2017 yılında yapay zekâ destekli öğrenme platformunu hayata geçirdiğini belirten Dr. Özge Aslan, son iki yıldır geliştirilen BKAi Asistan uygulamasının öğretmenlere ve öğrencilere sunduğu avantajlara dikkat çekti. Aslan, "Artık öğrenciler mekandan ve zamandan bağımsız olarak öğrenebiliyor. BKAi Asistan, bir öğretmen gibi öğrencinin eksiklerini tamamlamasına yardımcı oluyor. LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler için rehberlik sunarken, yurt dışında okumak isteyen öğrencilere de danışmanlık yapabiliyor" ifadelerini kullandı.
Öğretmenler ve yapay zekânın rolü
Aslan, yapay zekânın eğitimdeki rolünün artmasına rağmen öğretmenlerin yerini almayacağını vurgulayarak, "Yapay zekâ öğretmeni ortadan kaldırmayacak, aksine öğretmenlerin süreci daha etkili yönetmesini sağlayacak. Yapay zekâyı etkili kullanan öğretmenler, eğitim alanında bir adım öne geçecekler" dedi.
Veri güvenliği önemli
Programda konuşan BK Mobil Genel Müdürü İsrafil Dilmeç, BKAi’ın yerli uzmanlar tarafından, Ankara’da Teknoloji Geliştirme Bölgesi CyberPark’ta 25 kişilik mühendis kadrosuyla, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel’in vizyonuyla hayata geçirdiğini belirtti. BKAi’ın teknik olarak çalışma sürecini anlatan Dilmeç, öğrencilerin verisinin korunması üzerinde durarak "Hiçbir öğrencimizin verisini, öğrenci bilgilerini, meraklarını, ilgi alanlarını yurt dışındaki hiçbir uygulamaya göndermeyen, tamamen Türkiye’de güvenli bir ortamda alt yapı sağlıyoruz. Öğrencilerimizin bilgilerinin, başka platformalar tarafından işlenmemesi onların gelecekleri için çok önemli" diye konuştu.
"Gelecekte yapay zekâ okur yazarı öğrencilere ihtiyaç var"
BKAi ile verilen bilgilerin ardından Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Yavuz Samur ise "Yapay Zekâ Çağında Veli Olmak" başlıklı sunum gerçekleştirdi. Yapay zekânın gelecekte birçok mesleği ortadan kaldıracağını belirten Prof. Dr. Samur, özellikle bilgiye dayalı mesleklerin daha erken ortadan kalkacağını dile getirdi. Buna karşılık yapay zekânın yeni meslekleri ortaya çıkaracağını da ifade eden Prof. Dr. Yavuz Samur, el becerisi ile yapılan mesleklerin ise kaybolmayacağına dikkat çekti. İleride yapay zekânın doktorların işini yapabileceğini belirten Prof. Dr. Samur, cerrahlara ise her zaman ihtiyaç duyulacağını söyledi. Farklı meslek guruplarından da örnekler veren Prof. Dr. Yavuz Samur, yapay zekâyla yapılan taklitler ve sahte görüntüler üzerinde de durarak şunları söyledi:
"İnsanların görüntü ve sesleri taklit edilebilecek, montaj videolar yaygınlaşacak. Gelecekte yapay zekâ okur yazarı olan, bunu iyi analiz edebilen, gördüğü şeyi sorgulayan bir öğrenci profiline ihtiyacımız var."

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz
Diyarbakır genelinde 133 binada ve 1799 salonda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Kentte 27 bin 975 öğrenci, hayalini kurduğu liseye yerleşebilmek için ter döktü. Öğrenciler, iki oturum halinde yapılan sın
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük