Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Anadolu Selçuklu Devleti’nin siyasi, sosyal ve kültürel mirasını ortaya koyan "Anadolu Selçukluları Sergisi"ni ziyaret etti.Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde 300’ün üzerind...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Anadolu Selçuklu Devleti’nin siyasi, sosyal ve kültürel mirasını ortaya koyan "Anadolu Selçukluları Sergisi"ni ziyaret etti.
Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde 300’ün üzerinde eseri barındıran Anadolu Selçukluları Sergisi’ni gezen Emine Erdoğan, tarihçi ve yazar Murat Bardakçı’dan eserler hakkında bilgi aldı. Emine Erdoğan, Anadolu Selçuklu mirasının "egemenlik", "güç ve hakimiyet", "eğitim hayatı", "tasavvuf", "ticari hayat", "çinicilik", "takılar" ve "mimari sanat" olmak üzere 8 başlık altında sergilendiği eserleri inceledi. Döneminin özgün estetik ve teknik özelliklerinin yansıtıldığı sergiyi çok beğendiğini kaydeden Emine Erdoğan’a bazı milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan eşlik etti.
"Sergi, tarihin derinliklerinden günümüze uzanan bir irfan yolculuğu"
Sergiyi ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Anadolu’nun kalbinde bir medeniyetin izlerini sürmek Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanemizde yer alan Anadolu Selçukluları Sergisi’ni ziyaret ettim. Sergi, tarihin derinliklerinden günümüze uzanan bir irfan yolculuğu. Sanattan mimariye, eğitimden ticarete, Anadolu Selçuklu’nun siyasi, sosyal ve kültürel mirasını en nadide eserlerle gözler önüne seriyor. O döneme ait 300’ün üzerinde birbirinden özel esere ev sahipliği yapan sergide emeği geçenleri tebrik ediyorum."
Anadolu Selçukluları Sergisi, ziyaretçilere devletin siyasi, sosyal, kültürel ve sanatsal yönlerini bütüncül olarak görme imkanı sunuyor. Sergideki eserler, döneminin özgün estetik ve teknik özelliklerini yansıtarak, Anadolu Selçuklu mirasını yakından tanımak isteyenlere kapsamlı bir bilgi kaynağı oluşturuyor. Sergide Anadolu Selçuklu mirası 8 bölüm altında inceleniyor. "Egemenlik Sembolleri" bölümünde devlet kimliğini ve inanç sistemini yansıtan karakteristik semboller ele alınıyor. "Güç ve Hakimiyet" bölümünde askeri ve siyasi yapılanmanın tarihi izleri sunuluyor. "Eğitim Hayatı" bölümünde medreselerde yürütülen ilim faaliyetleriyle dönemin entelektüel zenginliği anlatılıyor. "Tasavvuf" bölümü ise Mevlana ve Şems-i Tebrizi gibi önemli isimlere ait eşyaların sergilendiği alan olarak öne çıkıyor. "Ticari Hayat" bölümünde, Selçuklu döneminde kullanılan ticaret eşyaları sergileniyor. "Çinicilik" bölümünde, parlak renkleri ve sanatsal tasarımlarıyla dikkati çeken çini örnekleri yer alıyor. "Takılar" başlığı, dönemin kişisel süs eşyalarını tanıtıyor. "Mimari Sanat" ise anıtsal yapıların ve ince işçiliğin Selçuklu mimarisindeki örneklerini gözler önüne sererek, sergiyi bütüncül bir yaklaşımla tamamlıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’la görüştü.TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, dün geldiği KKTC’de temaslarını sürdürüyor. Akar, sabah saatlerinde KKTC Cumhur
Danimarka’da Başbakan Mette Frederiksen liderliğindeki Sosyal Demokratlar Partisi, dün yapılan seçimden birinci çıktı, ancak parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı. Hiçbir partinin tek başına iktidar için gerekli sandalyeye ulaşamaması sonucunda gözler koalis
Denizli Yeşilköy Ortaokulu 1980-1986 dönemi mezunları yıllar sonra hatıra ormanı oluşturmak için bir araya gelirken, fidan dikimi sırasında ayakkabısının kirlenmemesine özen gösteren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan galoş giydi.1980-1986 yılları
ABD basını, adı açıklanmayan yetkililere değinerek Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yaptığını yazdı.ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını iddia ederken İ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."
Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K
Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i
İran Cumhurbaşkanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin yerine Muhammed Bakır Zülkadir’in atandığını bildirdi.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük