MENÜ

EMKO Sanayi Sitesine yapılacak kreşinin temeli atıldı

Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Mobilyacılar Kooperatifi Sanayi Sitesi’ne (EMKO), 6 sınıfta 120 öğrencinin eğitim göreceği Haier Europe ve EMKO iş birliği ile yapılacak kreşin temeli, düzenlenen törenle atıldı.Törende konuşa...

Yayınlanma: 26 Ocak 2024 14:59 Güncelleme: 25 Ağustos 2025 02:46
EMKO Sanayi Sitesine yapılacak kreşinin temeli atıldı

Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir Mobilyacılar Kooperatifi Sanayi Sitesi’ne (EMKO), 6 sınıfta 120 öğrencinin eğitim göreceği Haier Europe ve EMKO iş birliği ile yapılacak kreşin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Odunpazarı Belediyesi’nin Eskişehir’de ve Türkiye’de belediyelerin kreş yapma zorunluluğunu ortaya çıkardığına dikkat çeken Başkan Kurt, “Bir yeni kreşin daha temelini atıyoruz. Cumhurbaşkanlığının 2021/14 sayılı genelgesiyle belediyelerin, kamu kurumlarının kreş yapması yasaklanmıştır. Ona rağmen biz 20 kreşi tamamlamak üzereyiz. Bunu belediye bütçemizi zorlamadan ve tasarruf genelgesine aykırı hareket etmeden gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan bütün dostlarımıza, yardımsever Eskişehirlilere, iş insanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Pek çok kreşimizi onların katkısıyla inşa ettik ve açtık. Bugün burada gördüğünüz alan EMKO tarafından belediyemize bağışlanmış bir arsadır. O nedenle EMKO’nun değerli Başkanı Ahmet Yıldız, yönetim kurulu ve üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediye ile işbirliği yaparak eğitime büyük bir katkıda bulundular. Diğer kooperatiflere de örnek olsun. Ayrıca bu alanın üstüne yapılacak olan inşaatın finansmanını sağlayan Haier gruba çok çok teşekkür ediyorum. Onlar da Eskişehir’de yatırım yaparken çalışanlarını düşünerek, çalışanları için kreşlerimizin tümünde kontenjan ayırmamız şartıyla bize bu bağışı yaptılar. Örnek bir davranıştır. Bütün sanayicilerimize örnek olun” dedi.
50’den fazla kadın işçi çalıştıran tüm kurumların kreş açmasının zorunlu olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, ancak bu zorunluluğa uyan olmadığının altını çizdi. Bu zorunluluğu takip edeninde olmadığını kaydeden Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Biz bunları vurguluyoruz. Bunların altını çiziyoruz. O nedenle kreş sayılarımızı arttırmaya devam ediyoruz. EMKO’da, TEKSAN’da, Tornacılar Sitesi’nde çalışan kadınlarımızın çocuklarının kreşe gelme ve kreşte eğitim alma hakkı vardır. Bu hakkın sağlanması için de bu kolaylığın ortaya konulması gerekir. Biz burada bunu gerçekleştiriyoruz. Kreşlerimize katkı sunanlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle finansman ve arsa konusunda destekçi olan paydaşlarımıza bütün Eskişehirlilerin huzurunda minnetlerimi sunuyorum.”
Haier Europe İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Mursallı ise, “Bu projenin hayata geçmesinde Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a, EMKO’ya ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Bu iş birliği sadece bir kreş inşa etmek değil, aynı zamanda toplumun dayanışma içinde neler başarabileceğini gösteren bir örnektir” diye konuştu.
Sanayi Sitesinin hayallerinden birini gerçeğe dönüştürdüklerini anlatan EMKO Başkanı Ahmet Yıldız da, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a EMKO’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yıldız, “Yapılmakta olan bu kreş, sitemizde ve bölgemizde çalışan annelerimizin rahat etmesini sağlayacaktır. Günlük ve sosyal yaşantılarını daha pozitif hale getirerek aile yaşantılarına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır” dedi.
Törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Haier Europe İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Mursallı, EMKO Başkanı Ahmet Yıldız, CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Önder, Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Adnan Karamanlı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Milyonlarca aday YKS sonuçlarını bekliyor: Gözler 22 Temmuz’da

Milyonlarca aday YKS sonuçlarını bekliyor: Gözler 22 Temmuz’da

20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen sınavın sonuçları, adaylar tarafından ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak görüntülenebilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM, Yükseköğretim Programları v

İmam hatipli LGS şampiyonlarına umre hediyesi

İmam hatipli LGS şampiyonlarına umre hediyesi

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarına göre Türkiye genelindeki imam hatip ortaokullarından 31 öğrenci tam puan alarak Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye'nin 17 ilinden 500 tam puan alan öğrenciler, İstanbul'da düzenlenen "Tercih

İmam Hatip Demir: Yaz Kur'an kursları çocukların manevi ve ahlaki gelişimine katkı sağlıyor

İmam Hatip Demir: Yaz Kur'an kursları çocukların manevi ve ahlaki gelişimine katkı sağlıyor

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte camilerde düzenlenen Yaz Kur'an kursları yoğun katılımla devam ediyor. İzmir'in Konak ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan Hacı Bayram Camii'nde de çocuklar hem dini eğitim alıyor hem de çeşitli sosyal etkinlik

MEB yönetici ve öğretmenlerine yönelik yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi

MEB yönetici ve öğretmenlerine yönelik yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan "Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" kapsamında, öğretmen kökenli bazı yönetici kadrolarının özel hizmet tazminatı oranları artırıldı. D

LGS'de 31 imam hatipli şampiyon oldu

LGS'de 31 imam hatipli şampiyon oldu

Türkiye genelinde yapılan merkezi sınava katılarak puanla öğrenci alan liselere kaydolmak isteyen öğrencilerden 452 öğrenci sınavda tam puan aldı. Bu öğrencilerden 31'ini ise imam hatip ortaokulu öğrencileri oluşturuyor. 15 ilden şampiyon çıktı İmam hati

LGS'den 500 tam puan alan Arslanhan: Bir imam hatipli olarak bu başarıyı elde ettiğim için çok mutlu ve gururluyum

LGS'den 500 tam puan alan Arslanhan: Bir imam hatipli olarak bu başarıyı elde ettiğim için çok mutlu ve gururluyum

Milyonlarca öğrencinin lise hayali kurarak girdiği LGS'nin sonuçları açıklandı. Sınava giren öğrenciler arasında yer alan Mardinli Mehmet Efe Arslanhan, 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. İmam hatip ortaokulu öğrencisi olan Mehmet

Batman'dan LGS'de çifte Türkiye birinciliği

Batman'dan LGS'de çifte Türkiye birinciliği

13 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Batman'dan iki öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde etti. Türkiye birincisi olan öğrencilerden biri Fatih

LGS sonuçları açıklandı

LGS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS merkezi sınav sonuçlarının adayların erişimine sunulduğunu duyurdu. 8. sınıf öğrencileri, sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi üzerinden görüntüleyebiliyor. SINAV SONUCUNU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN (

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30