MENÜ

Endoskopik bel fıtığı ameliyatı sayesinde artık yürüyebiliyor

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Cebesoy tarafından endoskopik olarak gerçekleştirilen bel fıtığı ameliyatı sayesinde 32 yaşındaki Burak Bayrak, ağrılarından kurtularak yürümeye başladı ve sağlığı...

Yayınlanma: 28 Ocak 2025 13:49 Güncelleme: 27 Ağustos 2025 08:19
Endoskopik bel fıtığı ameliyatı sayesinde artık yürüyebiliyor

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Cebesoy tarafından endoskopik olarak gerçekleştirilen bel fıtığı ameliyatı sayesinde 32 yaşındaki Burak Bayrak, ağrılarından kurtularak yürümeye başladı ve sağlığına kavuştu.
Gaziantep’te yaşayan 32 yaşındaki Burak Bayrak, bel fıtığı nedeniyle sağ bacağına vuran şiddetli ağrılardan dolayı son bir ayda yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı kalınca çareyi Gaziantep Şehir Hastanesi’nde buldu. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Cebesoy tarafından Güneydoğuda ilk kez gerçekleştirilen endoskopik olarak yapılan bel fıtığı ameliyatı sayesinde hasta ağrılarından kurtularak yürümeye başladı ve sağlığına kavuştu.

Bölgede endoskopik olarak yapılan ilk bel fıtığı ameliyatının gurur verici olduğunu ifade eden Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, “Hastanemizde bel ağrısı ve ağrılarından dolayı yürüyemeyen hastamıza bel fıtığı tanısı ile endoskopik olarak minimal invaziv bir cerrahi uygulandı. Bu ameliyat Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğimizin sorumlu hekimi Prof. Dr. Oğuz Cebesoy tarafından uygulanmıştır. Hocamıza çok teşekkür ederim. Bölgemizde endoskopik olarak yapılan ilk bel fıtığı ameliyatıdır. Bu ameliyatların hastanemizde yapılmış olması da bizim için gurur verici. Hastanemizin diğer bölümlerinde de özellikli ameliyatlar başarılı bir şekilde yapılıyor. Referans bir hastane olarak başarılar artarak devam edecektir. Hocamızı tebrik eder, hastamıza da şifalar dilerim” dedi.

Kapalı yöntemle hastayı ameliyat ettiklerini ifade eden Gaziantep Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Cebesoy, “Hastamız 4 aydır sağ bacağına şiddetli tarzda vuran hiçbir şekilde ağrı kesici ve fizik tedavilere cevap vermeyen elektriklenme ve uyuşma şikayeti ile kliniğimize başvurdu. Yapılan incelemelerinde sağ tarafa basan, yani patlamış olan bir fıtığı tespit ettik. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk defa yapılan UBE yani kapalı olarak delikten kamera ile girilerek yapılan bir cerrahi gerçekleştirdik. Bu cerrahinin en önemli avantajı klasik cerrahilerimizde g mikroskopla yaklaşık üç santim açarsınız ama bu ameliyatta 2 tane beşer milimlik delik açıp herhangi bir şekilde kas kesmeden, kemik almadan, kenardan tüm anatomik yapıları koruyarak baskı yapan fıtığı çıkararak hastayı rahatlatıyoruz. Hasta aynı gün taburcu olabilmekte. Bu ameliyatın en önemli özelliği bu. Ameliyattan bir saat sonra hastamız ayağa kalkıp yürüyebildi ve aynı gün taburcu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bel fıtığı ve ağrıları nedeniyle yürüyemez hale geldiğini ifade eden Burak Bayrak ise, “Yaklaşık 4 aydır bel fıtığından dolayı sağ bacağıma vuran, kalçadan topuğuma kadar devam eden şiddetli ağrılarım vardı. Yürüyemiyordum, oturamıyordum. Son bir ayda yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldim. İşim yürüme üzerine olduğu için işimde de verimli olamıyordum. Normal hayatıma devam edemiyordum. Ağrı kesicilerden, fizik tedaviden hiç fayda görmedim. Ameliyattan çok korkuyordum. Gaziantep Şehir Hastanesi’ne Oğuz hocaya başvurdum. Oğuz hocanın desteğiyle ameliyat oldum. Ameliyattan bir saat sonra yürüyebildim. Oturabiliyorum. Şuan ağrılarım geçti. Gayet sağlıklıyım. Yarın gel çalış deseler, hemen işe gidip çalışabilecek durumdayım. Oğuz hocama da çok teşekkür ederim” diye konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Siirt’te ilk kez total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi

Siirt’te ilk kez total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez

Solaklık ne hastalık ne üstünlük!

Solaklık ne hastalık ne üstünlük!

Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida

Uzmanı uyardı: Sedef hastalığı bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor

Uzmanı uyardı: Sedef hastalığı bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor

Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "

Beyin sağlığı anne karnında başlıyor!

Beyin sağlığı anne karnında başlıyor!

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims

Yozgat'ta 63 yaşındaki prostat kanseri hastası kapalı yöntemle ameliyat edildi

Yozgat'ta 63 yaşındaki prostat kanseri hastası kapalı yöntemle ameliyat edildi

Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi

Dr. Köse: Anne sütü bebeğin ihtiyacına göre hazırlanan en değerli gıdadır

Dr. Köse: Anne sütü bebeğin ihtiyacına göre hazırlanan en değerli gıdadır

1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal

Dr. Güneş: Emzirmede en büyük hata "Sütüm gelmiyor" deyip vazgeçmek

Dr. Güneş: Emzirmede en büyük hata "Sütüm gelmiyor" deyip vazgeçmek

Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
6
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
6
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
6
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
5
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
4
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
4
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
4
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
3
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
1
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
1
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
1
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
0