MENÜ

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Kasapoğlu: "Bugüne kadar paydaşlarımızdan komisyonumuza ulaşan rapor, görüş, bilgi notu ve sunum sayısı bin 300’ü buldu"

TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bugüne kadar komisyona bin 300 rapor, görüş, bilgi notu ve sunum ulaştığını belirterek, "Bizim anlayışımıza göre devletin dili şefkattir, adal

Yayınlanma: 09 Şubat 2026 18:23 Güncelleme: 10 Şubat 2026 08:55
Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Kasapoğlu: "Bugüne kadar paydaşlarımızdan komisyonumuza ulaşan rapor, görüş, bilgi notu ve sunum sayısı bin 300’ü buldu"
TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bugüne kadar komisyona bin 300 rapor, görüş, bilgi notu ve sunum ulaştığını belirterek, "Bizim anlayışımıza göre devletin dili şefkattir, adalettir, hizmettir. Ve bu hizmet, Türkiye’nin her metrekaresine eşit ve adil bir şekilde ulaşmak zorundadır. Cumhurbaşkanımızın defaatle dile getirdiği ‘Batıda ne varsa doğuda da o olacak’ düsturu, sadece binalar, yollar için değil; engelli hakları, erişilebilirlik standartları ve bağımsız yaşam imkanları için de geçerlidir" dedi.
TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Diyarbakır’da çeşitli ziyaret ve programlara katıldı. Kasapoğlu’nun ilk durağı Diyarbakır Valiliği oldu. Vali Murat Zorluoğlu’nun karşıladığı heyet, daha sonra Diyarbakır Surkent İşitme Engelliler Ortaokulunu ziyaret etti. Burada öğrencilerle tek tek ilgilenen Kasapoğlu ve Vali Zorluoğlu, daha sonra bölge istişare toplantısına katıldı. 7 ilden gelen temsilcilerle bir araya gelen Kasapoğlu, "Bugün medeniyetlerin beşiği, tarihin, kültürün, kardeşliğin kadim şehri Diyarbakır’dayız. Ancak bugün bu salonda sadece Diyarbakır yok. Batman burada, Bitlis burada, Mardin burada, Siirt burada, Şırnak burada, Van burada. 7 ilimizin, bu kadim coğrafyanın sesini, nefesini, derdini ve dermanını konuşmak için bir aradayız. Bölge istişare toplantılarımızın bu durağında, Mezopotamya’nın kalbinde sizlerle buluşmaktan, aynı havayı teneffüs etmekten büyük bir onur duyduğumu özellikle belirtmek isterim. Komisyon olarak yola çıktığımız ilk günden beri, yani 3 Temmuz 2025’ten bu yana ısrarla altını çizdiğimiz bir husus var. Bu komisyon, herhangi bir komisyon değildir. Bu komisyon, 86 milyonun ortak vicdanıdır. Bugüne kadar paydaşlarımızdan komisyonumuza ulaşan rapor, görüş, bilgi notu ve sunum sayısı bin 300’ü buldu. İlgili kurumlara ve yerel yönetimlere tam bin 276 adet resmi yazı yazarak veri istedik, soru sorduk. Bizim anlayışımıza göre devletin dili şefkattir, adalettir, hizmettir. Ve bu hizmet, Türkiye’nin her metrekaresine eşit ve adil bir şekilde ulaşmak zorundadır. Cumhurbaşkanımızın defaatle dile getirdiği ‘Batıda ne varsa doğuda da o olacak’ düsturu, sadece binalar, yollar için değil; engelli hakları, erişilebilirlik standartları ve bağımsız yaşam imkanları için de geçerlidir" dedi.
Vali Murat Zorluoğlu ise yaptığı konuşmada, "Şehrimiz bugün yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Program kapsamında komisyonumuzun kıymetli başkanı ve üyelerinin de katılımıyla engelli bireylerin sorunları, bölge illerinde yapılan çalışmalar, kaydedilen ilerlemeler ve karşılaşılan zorluklarla ilgili olarak tüm paydaşlarımızla inşallah çok faydalı değerlendirmeler yapacağız. Devletimizin sosyal devlet anlayışı çerçevesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de her yaştan engelli vatandaşlarımıza dönük çok kapsamlı çalışmalarımız, hizmetlerimiz ve projelerimiz var. Bilhassa istihdam, eğitim ve sosyal destek alanlarında engellilere ciddi destekler sunan önemli projelerimiz ve uygulamalarımız var. Mevzuat anlamında elbette eksikler olabilir ama çok önemli eksikler olduğu kanaatinde değilim. Mevzuatımız büyük ölçüde tamamlanmış vaziyette" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından basına kapalı bölümde engelli bireyler ve kurum amirleri eksiklikleri ve isteklerini dile getirdi. Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Kasapoğlu, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu olarak bildiğiniz gibi 3 Temmuz 2025’ten beri yoğun bir çalışma ortaya koyuyoruz. Ve bu çalışma çerçevesinde de gerek parlamentomuzdaki resmi toplantılarımız, gerek akademiyle sivil toplumla ilgili kurum kuruluşlarla yaptığımız odak çalışma toplantılarımız ve gerekse sahadaki çalışmalarımız, tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde saha ziyaretlerimiz çok ama çok etkili sonuçlara doğru yürüyor. Çünkü bu konu sadece engelli bireylerimizi, onların yakınlarını ilgilendiren bir konu değil. Bu konu tüm Türkiye’nin konusu" dedi.
ETİKETLER: Engelli, Bireylerin, Sorunlarını, Araştırma, Komisyonu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
73
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
54
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
48
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
32
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
32
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
31
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
29
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
27
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
27