MENÜ

Engelli ve özel bireyler ile aileleri bu projeyle sosyalleşiyor

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yürütülen proje sayesinde engelli ve özel bireyler ile aileleri düzenlenen aktivitelerle sosyalleşiyor.Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçi

Yayınlanma: 26 Eylül 2025 15:33 Güncelleme: 27 Eylül 2025 08:24
Engelli ve özel bireyler ile aileleri bu projeyle sosyalleşiyor
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yürütülen proje sayesinde engelli ve özel bireyler ile aileleri düzenlenen aktivitelerle sosyalleşiyor.
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle hayata geçirilen "Sen De Gel" projesiyle engelli ve özel bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımları sağlanıyor. Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde hazırlanan ve Taşköprü Kaymakamlığı, Taşköprü Belediyesi, Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün iş birliğiyle yürütülen proje çerçevesinde, Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Merkezi’nde, 20 hafta boyunca özel çocuklara atlı terapi imkanı sunulacak. Ayrıca proje kapsamında çeşitli etkinlikler yapılarak engelli ve özel bireyler ile ailelerinin sosyalleşmesi sağlanacak. Düzenlenen toplantıda projeyle ilgili bilgilendirmede bulunan Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin, atlı terapi ile özel bireylerin fiziksel gelişiminin desteklendiğini ifade etti.
Çocukların 3 hafta boyunca atlı terapiye katılacağını dile getiren Şirin, "Şimdi de ilkokul, ortaokul, lise diye gruplandırdık. Geçen hafta ilkokuldaki öğrencilerimizi götürdük velileriyle birlikte. Uzmanlar çocuklarla ilgilenirken, kafeteryada veliler de kendi aralarında bir anlamda rehabilite oluyor. Öğrencilerimizi bu şekilde Daday Atlı Terapi Merkezine götüreceğiz" diye konuştu.
Çocuklara yönelik sosyal aktivitelerin de düzenlendiğini kaydeden Şirin, "46 tane özel birey ve ailesi hem derneğimizin organizasyonda Samsun’a gittiler. 2 gün güzel bir gün geçirdiler" şeklinde konuştu.
Özel birey ailelerine afetler ve iklim değişikliğinin etkileriyle ilgili eğitimler verildiğini belirten Şirin, "Bu projemizle iklim değişikliği konusunda da hem aileleri hem kamuoyu hem özel sektörün bilgilendirelim istedik. Taşköprü’de bir yangın ya da bir deprem afetiyle karşılaşırsa insanların kurtarılması noktasında özel bireylere yönelik bir planı daha tasavvurunda olması gerekiyor. Binaların erişiminin buna uygun olması gerekiyor. Bina tahliyesi konusunda itfaiyenin zorlanmadan ulaşabileceği bir sokak yapısının bir park sisteminin otopark sisteminin olması gerekiyor. Bunlara ne kadar hazırız diye bu yönde çalışmalarımız olacak" şeklinde konuştu.

"Engelli ve özel bireylerimizin toplum hayatında daha fazla yer almasını istiyoruz"
Daha sonra konuşan Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ ise, "Özel bireyin bakımı gerçekten anne, baba için çok ciddi bir mesuliyet gerektiriyor. Biz onları desteklenmek istiyoruz. Bu anlamda engelli ve özel bireylerimizin toplum hayatında daha fazla yer almasını istiyoruz. Bu alanda çok çeşitli etkinlikler düzenledik. Samsun Büyükşehir Belediyesinin de desteği ile Samsun’daki özel bireylere yönelik yaşam merkezi gezisi gerçekleştirdik. Akabinde başta serebral palsi ve down sendromlu çocuklarımızı atlı terapiden daha fazla istifade edebilmek için her çarşamba günü Daday Kaymakamlığı Atlı Terapi Merkezine götürüyoruz. Böylelikle hem ailelerimizi hem özel bireylerimizi toplum içerisinde ve hayatta daha fazla hem görünür olmalarını hem de daha fazla istifade etmelerimi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise özel bireylerin daha aktif bir yaşam sürmeleri için projeler üretmeye çalıştıklarını kaydederek, "Değişik başka projeler içinde de şu anda ön hazırlık yapıyoruz. Çağrılara çıkıldığında tekrardan bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Buradaki eksik olan altyapılarımızı da tespit edeceğiz. Bu projede belediye olarak üzerimize ne düşüyor, eksik nelerimiz var, bunları bizlere anlatıyor, bize en azından işaret ediyor. Dolayısıyla da kendimizi de geliştirmiş oluyoruz. Özel bireylerimiz için ilave yapacağımız yatırımları planlama noktasında da önemli katkısı var. Hem de onların daha konforlu, daha sağlıklı yaşamalarına katkı verme anlamında da bu projenin katkısı var" dedi.

"Amacımız özel birey ile ailelerine daha çok faydalı projeler yapmak"
Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tevfik Yıldırım ise, "Çocuklar bu terapiyi çok sevdiler ve onlara iyi gelen bir terapi, her hafta bunu devam ettiriyoruz. İnşallah projemiz kapsamında daha başka projeler geliştireceğiz. Bu kapsamda Samsun’a gezi yaptık. Samsun Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle özel bireyler ve aileleri yönelik konaklamalı 2 günlük bir tur düzenledik. Çocuklarımızı da oraya getirdik, Samsun’dan da memnun kaldılar. Bizim buradaki amacımız proje kapsamında çocuklarımıza, ailelerine daha çok faydalı olmak, onlara hizmet edebilmek amacıyla yaptığımız projeydi" diye konuştu.
ETİKETLER: Engelli, özel, bireyler, ile, aileleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

İzmir’de 1 milyar lirayı aşan yatırımla 20 yeni okul eğitime açıldı

İzmir’de 1 milyar lirayı aşan yatırımla 20 yeni okul eğitime açıldı

İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund

Erzincan’da acil durumlara yönelik eğitim düzenlendi

Erzincan’da acil durumlara yönelik eğitim düzenlendi

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti

Erzincan’da eğitim ve dayanışma vurgusu

Erzincan’da eğitim ve dayanışma vurgusu

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri

Muş’ta "Çocukla Etkili İletişim" eğitimi verildi

Muş’ta "Çocukla Etkili İletişim" eğitimi verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu

Yüksekova’da 62. Kütüphane Haftası etkinliklerle başladı

Yüksekova’da 62. Kütüphane Haftası etkinliklerle başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar

Bala Hatun Yurdu’nda afet tatbikatı

Bala Hatun Yurdu’nda afet tatbikatı

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u

Devlet himayesindeki çocuklar başarılarıyla gururlandırıyor

Devlet himayesindeki çocuklar başarılarıyla gururlandırıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço

TOGÜ’nün akreditasyon başarısı büyüyerek 26’ya ulaştı

TOGÜ’nün akreditasyon başarısı büyüyerek 26’ya ulaştı

Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 03:59
Güneş 05:30
Öğle 12:30
İkindi 16:15
Akşam 19:20
Yatsı 20:44

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
71
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
67
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
65
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
55
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
51
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
51
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
42
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
37
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
36
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
33
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
31
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
28
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
28
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
26
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
20