Malatya’da düzenlenen “Engelsiz Yaşam İçin Ortak Akıl” çalıştayında, engelli bireylerin sosyal yaşama daha aktif katılımı ve erişilebilir şehir hedefi masaya yatırıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi, İnönü Üniversitesi, Malatya Turg
Malatya’da düzenlenen “Engelsiz Yaşam İçin Ortak Akıl” çalıştayında, engelli bireylerin sosyal yaşama daha aktif katılımı ve erişilebilir şehir hedefi masaya yatırıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi, İnönü Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle “Engelsiz Yaşam İçin Ortak Akıl” çalıştayı gerçekleştirildi. Akademisyenler, kamu kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren programda, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak çözüm önerileri ele alındı.
Malatya Kent Konseyi binasında düzenlenen çalıştaya; Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ilkım, Turgut Özal Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ferhat Toper, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Erişilebilirlik Koordinatörü Serhat Delibaş ile birlikte çok sayıda kurum ve STK temsilcisi katıldı.
Çalıştayda, engelli bireylerin sosyal, kültürel ve eğitim hayatına eşit katılımı ile kent yaşamındaki erişilebilirlik sorunları masaya yatırıldı. Katılımcılar, mevcut eksiklikler ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Üç Ana Başlıkta Oturumlar Yapıldı
Program kapsamında üç farklı başlıkta oturum gerçekleştirildi. “Toplumsal Tutumlar ve Aile”, “Sosyal, Kültürel ve Eğitim Hayatına Katılım” ile “Kent ve Erişilebilirlik” başlıklarında yapılan oturumlarda, engelli bireylerin karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları değerlendirildi.
“Engelsiz Şehirler Ortak Akılla İnşa Edilebilir”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, engelli bireylerin ihtiyaçlarının doğrudan kendilerinin görüşleri doğrultusunda belirlenmesi gerektiğini söyledi. Batar, sadece fiziksel düzenlemelerin yeterli olmadığını belirterek, “Toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturmak da en az erişilebilirlik kadar önemli” dedi.
Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Batar, engelsiz şehir anlayışının ortak akıl ile mümkün olacağını ifade etti.
Erişilebilirlik ve Sosyal Katılım Vurgusu
Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Seyit Soner Yılmaz da çalıştayın, engelli bireylerin yaşadığı sorunların tespiti açısından önemli olduğunu belirtti.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siyonist rejim, 10 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkese rağmen Gazze Şeridi'nde hava saldırıları, topçu atışları ve ev yıkımlarını sürdürürken, insani yardım, ticari mal geçişleri ve seyahatlere yönelik kısıtlamalarını da devam ettiriyor. Filistin Sağlık
Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Nicola von Arx, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırımın yol açtığı insani tablonun sürdürülemez ve kabul edilemez olduğunu belirtti. Üç gün süren Gazze ziyareti sonrasında değerle
HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, siyonist rejimde Gazze halkının zorla göç ettirilmesine yönelik yeni planların gündeme gelmesinin, Filistinlileri topraklarından sürme girişimlerinin ciddi bir boyuta ulaştığını söyledi. Yazılı açıklama yapan Kasım, Gazze'de HAY
Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Badahşan vilayetine bağlı Curm ilçesinin yaklaşık 50 kilometre güneybatısı olduğunu açıkladı. Kurum,
Yarı resmi Mehr haber ajansının aktardığına göre, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, Doha'da İran ve Amerikan heyetleri arasında herhangi bir görüşme gerçekleşmediğini söyledi. İran heyetinin Doha'daki görüşmelerinin yalnızca Katar ve Pakis
İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından İstanbul’da hafta sonundan itibaren serin ve yağışlı hava dalgası etkili olacak. Tahminlere göre cumartesi günü i
HÜDA PAR Karaköprü İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, Karaköprü ilçesinde bulunan Yaşam Park kompleksinde incelemelerde bulunarak tesisin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaşam Park bünyesindeki amfi tiyatro önünde açıklamalarda bulunan Yıl
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Burhanett
Muğla'da iş yeri ve motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
İzmir açıklarında 36 düzensiz göçmen yakalandı
03Kilis'te suç örgütüne yönelik operasyonda 12 şüpheli yakalandı
04Kalibaf: UAEA'nın vurulan nükleer tesislere erişimine izin yok
05ABD helikopteri Arap Denizi'ne acil iniş yaptı: Bir kayıp
06Siyonist rejim, Dera ve Kuneytra kırsalını topçu atışlarıyla hedef aldı
07Kassam Komutanı Haddad'ın şehit edilmesinde rol oynayan casus idam edildi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük