Ensarullah sözcü Yahya Seri, hareketin Yemen sınırına yakın güneybatı Suudi şehri Hamis Muşayt'taki Kral Halid Hava Üssü'ne düzinelerce balistik füze ve insansız hava aracı fırlattığını söyledi. Seri, operasyonun üssün savaş uçağı hangarlarını, radar sist
Ensarullah sözcü Yahya Seri, hareketin Yemen sınırına yakın güneybatı Suudi şehri Hamis Muşayt'taki Kral Halid Hava Üssü'ne düzinelerce balistik füze ve insansız hava aracı fırlattığını söyledi.
Seri, operasyonun üssün savaş uçağı hangarlarını, radar sistemlerini, pistlerini, mühimmat depolarını ve diğer askeri tesisleri hedef aldığını belirterek, saldırıların "hassas ve doğrudan" olduğunu ve önemli hasara yol açtığını aktardı.
Suudi yetkililerden Ensarullah bu operasyonuna ilişkin veya olası kayıplar ve hasarlar hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.
Seri, operasyonun, hareketin Yemen genelinde yoğunlaşan Suudi hava harekatına misilleme olarak gerçekleştirildiğini belirterek, Suudi F-15 ve Typhoon savaş uçaklarının son günlerde Yemen'in çeşitli illerine 300'den fazla hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.
Yemen'e yönelik hava saldırıları devam ettiği sürece Ensarullah'ın Suudi topraklarının derinliklerine yönelik saldırılarını sürdüreceği konusunda uyarıda bulunan Seri, herhangi bir tırmanmanın daha geniş çaplı askeri operasyonlarla karşılanacağını söyledi.
Ensarullah 3 Eylül'de başlattığı ve Yemen'in Kızıldeniz kıyısı boyunca cephe hatlarını hızla yeniden çizen geniş çaplı saldırıları sonucu, Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde vilayetinde ve komşu güneybatı Taiz vilayetinde hükümetin kontrolündeki birçok bölgeyi ele geçirmişti.
Ensarullah, Perşembe günü stratejik öneme sahip Muha liman kentini ele geçirdikten sonra güneye doğru ilerleyerek Babulmendeb Boğazı bölgesine girdi ve boğazın kalbindeki Mayun Adası'nı da ele geçirerek Kızıldeniz'i Aden Körfezi'ne bağlayan hayati öneme sahip bu deniz yolu geçiş noktasındaki hakimiyetlerini sıkılaştırdı.
Cuma günü yaşanan ilerlemenin ardından Ensarullah, boğazdan uluslararası geçişin "serbest, güvenli ve sorunsuz" devam ettiğini belirtirken, Suudi gemilerinin hareketin 20 Temmuz'da uyguladığı denizcilik yasağı kapsamında geçişten muaf tutulduğunu vurguladı.
Yemen'deki çatışma, Ensarullah'ın 2014 sonlarında Sana'yı ve Kuzey Yemen'in büyük bir bölümünü ele geçirmesiyle patlak verdi ve bu durum, uluslararası alanda tanınan hükümeti desteklemek amacıyla Mart 2015'te Suudi Arabistan öncülüğündeki bir koalisyonun saldırılarına yol açtı. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yunanistan ulusal yayın kuruluşu ERT'nin bildirdiğine göre, Girit'in güneyindeki Gavdos adasının yaklaşık 38 deniz mili güneyinde, en az 77 kişiyi taşıyan bir göçmen teknesinin alabora olup batmasının ardından büyük bir arama kurtarma operasyonu başlatıld
HAMAS'ın yurt dışındaki Ulusal İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Baraka, Oslo Anlaşmalarının imzalanmasının 33'üncü yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı. Anlaşmanın Filistin halkı için özgürlük, bağımsızlık ve güvenlik sağlamadığını, işgali sona erdirmediğini
Gazze Şeridi'ndeki sivil savunma ekipleri, devam eden şehit ve kayıp kişileri arama operasyonları kapsamında, siyonist işgal rejimi tarafından Gazze ve merkez şehirlerde yıkılan evlerin enkazı altından 17 şehidin cesedini çıkardı. Gazze Şeridi Sivil Savun
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'nin başkenti Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve İçişleri Bakanı Enes Hattab ile üçlü görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Fidan'ın Şeybani ve Hatt
Olay, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Teymenler Caddesi'nde 697. Sokak'ta bir apartman binasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre akşam saatlerinde apartmanın 3'üncü katındaki bir dairede henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın sonrası dairede
Mersin Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından çocuklarda namaz bilincinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" yürüyüşü ve final programı gerçekleştirildi. Mersin'de 15 günlük namaz eğitimi alan yüzlerce çocuk, programın finalinde
Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı yaptığı açıklamada, bir yolcu gemisinin Java Denizi'nde iletişimini kaybetmesinin ardından en az 6 kişinin öldüğünü, 130 kişinin kayıp olduğunu ve 107 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Endonezya Ulaştırma Bakanı Du
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'de göreve geldiklerinde "her işin başı sağlık" diyerek eğitimle birlikte sağlığı önceliklerinin en başına koyduklarını söyledi
Suudi Arabistan son 24 saatte Yemen şehirlerine 58 hava saldırısı düzenledi
Yunanistan açıklarında göçmen teknesi battı: 25 kayıp
03Umut Kervanı Adana'dan ihtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye kırtasiye desteği
04Gazze'de 17 şehidin naaşına ulaşıldı
05Isparta'da dolandırıcılık operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı
06HAMAS: Oslo Anlaşması işgali ve yerleşim faaliyetlerini derinleştirdi
07Ders zili bugün yeniden çalıyor
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.