Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 05 Ekim 2022 - 20:43 Yorum: 0

Ermenistan, Azerbaycan, Fransa ve AB Prag’da dörtlü zirve yapacak

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenecek olan Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham...

Ermenistan, Azerbaycan, Fransa ve AB Prag’da dörtlü zirve yapacak

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenecek olan Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile dörtlü zirve yapacaklarını belirtti.

Çekya'nın başkenti Prag'da 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı'nda Ermenistan, Azerbaycan, Fransa ve Avrupa Birliği (AB) arasında dörtlü zirve yapılacağı açıklandı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yaptığı açıklamada, Prag'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile dörtlü zirve yapacaklarını belirtti.

Paşinyan, "Ben, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Fransa Cumhurbaşkanı ve AB Konseyi Başkanı arasında dörtlü bir görüşme planlanıyor" ifadelerini kullanarak, söz konusu toplantının kesin tarihini belirtmedi. Paşinyan ve Aliyev en son 31 Ağustos'ta Michel'in arabuluculuğunda Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya gelmişti.

Öte yandan Prag'da 27 AB ülkesinin yanı sıra 17 AB üyesi olmayan Avrupa ülkesinin davet edildiği toplantı toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber