Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mayıs 2024 - 09:16 Yorum: 0

Eroin bağımlılığını yenen genç kadın yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı

Adana’da 16 yaşında arkadaşları tarafında eroine alıştırılan ve bağımlı olduktan sonra hırsızlık yapıp cezaevine giren, 24 yaşında hamile kalınca bebeği için eroini bırakıp kendine yeni bir hayat kuran genç kadın yaşadığı zorluğu gözyaşları...

Eroin bağımlılığını yenen genç kadın yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı

Adana’da 16 yaşında arkadaşları tarafında eroine alıştırılan ve bağımlı olduktan sonra hırsızlık yapıp cezaevine giren, 24 yaşında hamile kalınca bebeği için eroini bırakıp kendine yeni bir hayat kuran genç kadın yaşadığı zorluğu gözyaşlarına boğularak anlattı.
Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilyuva Mahallesi’nde ikamet eden Sultan Figen (35), 16 yaşındayken arkadaşları tarafından eroin verilerek uyuşturucu bağımlısı oldu. Figen, bir süre sonra ise evlendi. Figen, eroin bulmak için hırsızlık yapmaya başladı. Figen, bu sırada ise hamile kaldı. Genç kadın hamile kalınca kızının sağlıklı olması için eroini bırakma kararı aldı. Bir süre sonra bir hırsızlık olaylarından yakalanan Figen, 9 yıl hapis cezası aldı ve çok sevdiği kızından 9 yıl ayrı kaldı. Yeni bir hayat kurmak isterken Figen’in kocası da uyuşturucu satmaktan cezaevine girdi. Genç kadın kızıyla birlikte tek başına yaşam mücadelesi vermeye başladı.

“Uyuşturucunun etkisiyle hırsızlık yaptım”
16 yaşında uyuşturucu batağına düşürüldüğü dile getiren Figen, ”Uyuşturucunun eroin olduğunu bağımlı olduktan sonra anladım. Uyuşturucunun etkisiyle hırsızlık ve başka suçlara karıştım. Cezaevinde 9 yıl yattım” dedi.
“Çocuğum sayesinde uyuşturucuyu bıraktım”
Figen, "Hamile olduğumu öğrenince uyuşturucudan uzaklaştım. Çocuğumun sayesinde uyuşturucuyu bıraktım ve cezalardan kurtuldum. Kendime düzgün bir hayat istiyorum, kimse iş vermiyor. Sabıkalı olduğumdan nereye gittiysem kimse istemiyor. Ben kimseden bir şey istemiyorum. Sadece devletimden bir iş istiyorum” diye konuştu.
“Faydalanmak için kötü yola düşürüyorlar”
"Uyuşturucu batağına kimse düşmesin" diyen Figen, "Düşen kişileri de Rabbim kurtarsın. Her şey beyinde bitiyor, ben bıraktıysam herkes bırakabilir. Bu batağa düşürüyorlar çünkü gençlere hırsızlık yaptırıyorlar. Faydalanmak için kötü yola düşürüyorlar. Buradan anne ve babalara sesleniyorum, çocuklarınıza sahip çıkın” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu