Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek YKS ücretleri, servis ücretler ve yeni eğitim döneminde öğrencilere verilecek burslarla ilgili açıklamalarda bulundu.Vali Hamza Aydoğdu, basın açıklamasında bin 100’ü...
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek YKS ücretleri, servis ücretler ve yeni eğitim döneminde öğrencilere verilecek burslarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Vali Hamza Aydoğdu, basın açıklamasında bin 100’ü ilkokul ve ortaokul öğrencisi olmak üzere bin 500 kişiye ücretsiz yemek verileceğini duyurdu. Aydoğdu, “Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilecek maddi durumu iyi olmayan bin 100 öğrencimize gelecek hafta pazartesinden itibaren öğlen yemeği vereceğiz. Aynı zamanda kendi okullarında bu arkadaşlarımız hafta içi her gün ücretsiz olarak yemeklerini yiyecekler. Bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Ayrıca 13 Şubat Şehir Stadyumunun altında hazırlanan Terzi Baba Sofrası’nda stadın altında bir yer oluşturduk. Maddi durumu iyi olmayan 400 vatandaşımız da her gün burada öğlen yemeği yiyecek. Yani toplamda bin 500 vatandaşa pazartesinden itibaren öğlen yemeği yapacağız.” dedi.
2024-2025 eğitim öğretim yılında bin 500 öğrenciye kamudan tek kuruş harcamadan burs verileceğini aktaran Aydoğdu, “Bin 200’ü üniversite öğrencisi 300’ü de lise öğrencisi olmak üzere toplam bin 500 öğrencimize okullar açık olduğu süre boyunca burs vereceğiz. 250 öğrencimizin burs katkısını organize sanayi bölgesine teşebbüs heyetleri karşılayacak. Diğer bin 250 öğrencimizin bursunu da hayırseverlerimizden temin ettik.” şeklinde konuştu.
Geçen yıl üniversite öğrencilerine verilen toplu taşıma desteğinin bu yıl da devam edeceğini belirten Aydoğdu, aynı zamanda Erzincan’a yeni gelen üniversite öğrencilerine de hoş geldin demek amacıyla bin 500 kişilik kahvaltı verileceğini ifade etti.
Öte yandan Aydoğdu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üniversiteye girecek öğrencilerin hepsinin YKS ücretlerini karşılayacaklarını kaydetti.
Servis ücretlerine de değinen Aydoğdu, servis ücretlerinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bin 750 TL olarak sabit kalacağını, ancak dört sefer yaptıklarında bu ücretin bin 900 liraya çıkacağını aktardı. Vali Aydoğdu aynı zamanda 300 dar gelirli öğrencinin servis ücretinin karşılanacağı müjdesini verdi.
Son olarak ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören dar gelirli öğrencilere 2 bin tane ayakkabı dağıtılacağını dile getiren Aydoğdu, “Bunun da dağıtımını inşallah gelecek haftadan itibaren yapacağız.” dedi.
Aydoğdu, söz konusu sosyal faaliyetlerin hiçbirine kamudan harcama yapılmadığının altını çizdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Mardin İl Temsilcisi Ahmet Nas, ülke genelinde öğrencilere yönelik meydana gelen silahlı saldırı olaylarına ilişkin İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulunarak, bu tür olayların önüne geçilebilmesi için toplumun milli ve manev
Milli Eğitim Bakanlığı, ders süreleriyle ilgili 81 il valiliğine yazı gönderdi. Yazıda, bazı okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin mevcut koşullara göre yeniden planlanabileceği belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2026-2027 eğitim öğretim yılında
Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi ile Kahramanmaraş ilinin ardından en son dün Manisa'nın Turgutlu İlçesinde yaşanan okula silahlı saldırı olaylarını değerlendiren Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir;
Milli Eğitim Bakanlığınca velilerin öğrencilerinin eğitim ve gelişim durumları hakkında bilgi alabilmeleri, okul yönetimi ve eğitimcilerle daha etkin iletişim kurabilmeleri amacıyla "Okul Randevu Sistemi" hayata geçirildi. Veli görüşmeleri, ülke genelind
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerinde ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışmalarına açıklık getirdi. Tekin, öğrencilerin mevzuat gereği 180 iş günü eğitim görmesi, öğretmenlerin ise yasal tatil süreleri
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek‑Genel Kültür oturumu sırasında mevzuata aykırı uygulamalar yapıldığını belirledi. Yapılan resmi incelemeler sonucunda 392 ada
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye Oyun Politika Belgesi ve Eylem Planı" yayımlandı. Belgeyle oyun; çocuğun hakkı, toplumun kültürel mirası ve öğrenmenin temel zeminlerinden biri olarak ele alındı. Çocukların oyun hakkının güvence altın
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar başkanlığında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin rektörlerinin Pakistan ziyareti, iki ülke üniversiteleri arasında yeni iş birliği anlaşmalarıyla somut sonuçlara dönüşüyor. 2 gün süren Türkiye-Pakistan Ünivers
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
05Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
06Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
07Malatya’da Doğanın Lezzeti Sofralarda: Meşe Mantarına Yoğun İlgi
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor