MENÜ

Erzurum Valisi Aydın Baruş göreve başladı

Mustafa Çiftçi’nin İçişleri Bakanlığı’na getirilmesinden sonra Erzurum Valiliği görevine atanan Aydın Baruş, göreve başladı.Bugün kara yolu ile Gümüşhane’den Erzurum’a gelen Vali Aydın Baruş, Valilik Binası’nda törenle karşılandı. Karşılama programına kam

Yayınlanma: 25 Şubat 2026 16:36 Güncelleme: 25 Şubat 2026 15:50
Erzurum Valisi Aydın Baruş göreve başladı
Mustafa Çiftçi’nin İçişleri Bakanlığı’na getirilmesinden sonra Erzurum Valiliği görevine atanan Aydın Baruş, göreve başladı.
Bugün kara yolu ile Gümüşhane’den Erzurum’a gelen Vali Aydın Baruş, Valilik Binası’nda törenle karşılandı. Karşılama programına kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

"Erzurum, Türk İslam medeniyetinin sarsılmaz kalesi"
Karşılama töreninin ardından makama geçen Erzurum Valisi Aydın Baruş, "Dadaşlar diyarı Erzurum’da görev yapma imkanını nasip eden, celal ve ikram sahibi Yüce Allah’a, sonsuz hamd-ü senalar olsun. Türk İslam medeniyetinin sarsılmaz kalesi, Mülk-i İslam’ın Anadolu’daki kilidi, İstiklal Savaşımızın meşalesinin yakıldığı ocak, köklü bir tarihe ve engin bir kültür mirasına sahip Erzurum’da Vali olarak görev yapma onurunu bana lütfeden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Mustafa Çiftçi’ye şükranlarımı sunuyorum. Bundan evvel, Erzurum için gecesini gündüzüne katarak mesai sarf eden ve bizlere kıymetli bir emanet ve miras bırakan, İçişleri Bakanımız Mustafa Çiftçi başta olmak üzere, tüm valilerimize minnet ve teşekkürlerimi ifade etmeyi üzerime borç biliyorum. Muhterem Cumhurbaşkanımızın şahsıma tevdi ettiği bu görevin, omuzlarıma ne kadar büyük bir mesuliyet yüklediğinin bilincindeyim. Valilik görevine başlamamdan itibaren, bu sorumluluğun gereğini layıkıyla yerine getirme şuuruyla hareket edeceğimi ifade etmek isterim" diye konuştu.

"Mevki ve makamlar halka hizmet için idarecilere geçici olarak teslim edilen emanetlerdir"
"Mülkün yegâne sahibi Cenab-ı Rabbü-l Alemin’dir" diyen Vali Baruş, "Mevki ve makamlar halka hizmet için idarecilere geçici olarak teslim edilen emanetlerdir. Bu emanetler bizlere sefa sürelim, rahat edelim diye tevdi edilmemiştir. Bu emanetlerin gereklerini layıkıyla yerine getirmek ve teslim aldığımızdan daha iyi ve güzel bir durumda sonrakilere devretmek emanet sahipleri olarak biz idarecilerin kaçınılmaz yükü ve sorumluluğudur. Valilik gibi sorumluluğu büyük ve yükü ağır olan bu şerefli görevi yerine getirme gayretimizde, Yüce Mevla’dan yar ve yardımcımız olmasını gönülden niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

"Erzurum’un medeniyet değerleri yönetim anlayışımızın ruhunu ve bilincini oluşturacaktır"
Adaletin mülkün temeli olduğunu asla unutmadan, insanı merkez kabul eden yönetim anlayışıyla sorumluluklarını yerine getirmeye gayret edeceğine anlatan Vali Aydın Baruş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hakk’ın rızasına erişmenin halka hizmetle mümkün olduğunu öğütleyen büyük bir medeniyet mirasına sahibiz. Bu mirasın gereği olarak, yönetimde adaleti ve iyiliği tesis etmek için çalışmak üzerimize düşen en önemli sorumluklardandır. Erzurum şehrinin ve hemşehrilerimizin sorunlarını çözmek için yapacağımız çalışmalarda daima hikmeti arayan, hakikati ve gerçek bilgiyi esas alan bir çaba içerisinde olacağız. Aziz milletimizin ve Erzurum’un medeniyet değerleri yönetim anlayışımızın ruhunu ve bilincini oluşturacaktır. Valilik görevim süresince; adaleti gözetmek, insanlar arasında asla ayrım yapmamak, talep ve dert sahiplerine hoşgörü göstermek, zayıfları ve kimsesizleri korumak, mütevazı ve gönül alıcı olmak, vefakarlığa ve kadirşinaslığa önem vermek, ayrıştırıcı değil birleştirici olmak, vatandaşlarımıza iyilik yolunda cesaret vermek ve onları teşvik etmek hususlarına riayet etmeye titizlikle dikkat edeceğimi özellikle ifade etmek istiyorum. Şeyh Edebali Osman Gazi’ye nasihatinde; ’Gidenin değil, bırakmayanın ardından ağlamalı’ der. Bir idareci için en faziletli davranışın gönülleri kazanmak olduğuna, bıraktığı en değerli eserin ise gönüllerde tesis ettiği makam olduğuna, inanıyorum. Gönüller kırmaya değil, gönüller yapmaya geldik. Gönüller yapmanın yegâne yolunun ise sevgiden geçtiğini biliyorum. Vatandaşlarımızın, aramızda bu sevgi bağını kurmak için her türlü gayreti sarf edeceğimi bilmelerini istirham ediyorum."

"Vatandaşlarımızın derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir"
Erzurum’daki görevi süresince, devletin kudret ve gücünün sahada ve her alanda hissedilmesini sağlamanın temel hedefi olacağını belirten Vali Baruş, "Devletin şefkat ve merhamet elinin en ücra köşelerde yaşayan vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlamak için gece gündüz çalışacağız. Milletimizin kaynaklarını israf etmeden, tasarruflu bir şekilde kullanmaya hassasiyet göstereceğiz. İdarede üslubumuz, Cumhurbaşkanımızın idarecilere hitaplarında da özellikle vurguladığı gibi vatandaşlarımızla ’hemhal olmak, hemdem olmak, hemdert olmak’ ilkeleri doğrultusunda olacaktır. Vatandaşlarımızın derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir. Vatandaşlarımızın sorunlarına ve taleplerine vâkıf olabilmek için onların idari makamlara müracaatlarını beklemeden, ihtiyaç ve dert sahiplerini bulmaya, gariplerin, fukaranın, çaresizlerin, öksüz ve yetimlerin elinden tutmaya gayret edeceğiz. Devletimizin ve onun emrinde çalışan görevlilerin varlık sebebi vatandaşlarımıza hizmetkar olmaktır. Kamu kurumları ve kamu görevlilerinin, vatandaşın sorunlarını çözme odaklı çalışmalarını temin etmek öncelikli amacımızdır. Vatandaşa eziyet eden, nemelazımcı bir kamu hizmeti anlayışını asla kabul edemeyiz. Yetkili konumda olan yöneticilerimizin, üzerlerine sorumluluk almayı ve risk üstlenmeyi bilmesi gerekir. Sorumluluk kabul etmeyen, risk almayan ve vatandaşlara yönelik hizmetlerin kalitesini dünden daha iyi duruma getirmek için gayret göstermeyen yönetici nezdimizde başarısız kabul edilecektir. Şehit aileleri ve gazilerimiz hepimizin velinimetidir. Onların onur ve şerefi devletimizin itibarıdır. Onları üzen ve gerekli saygıyı göstermeyen kişi vatanını, bayrağını ve milletini sevmeyendir. Şehit yakınlarımızı ve gazilerimizin saygınlığını korumak, onları ailemizin birer ferdi olarak kabul ederek daima yanlarında olmak temel vazifemiz olacaktır" ifadelerine yer verdi.

"Gayret bizden, tevfik Yüce Allah’tandır"
"Erzurum olarak; devletimizi yüceltmek ve ilelebet yaşatmak, ’Terörsüz Türkiye’ hedefi doğrultusunda ilimizin her bir köşesinde barış, kardeşlik ve huzur iklimini hâkim kılmak, Türkiye’nin ekonomik bakımdan kalkınmasına katkıda bulunmak ve ilimizi her bakımdan daha müreffeh bir hale getirmek için hep birlikte gayret göstereceğimize ve muvaffak olacağımıza yürekten inanıyorum" diyen Vali Baruş, sözlerini şöyle tamamladı:
"Şehrimizin sahip olduğu imkanların zenginleştirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması, ilimize yeni yatırımlar kazandırılmasını temin etmek maksadıyla; milletvekillerimizle, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarımızla, muhtarlıklarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, basın ve medya kuruluşlarımızla ve Erzurumlu hemşehrilerimizle, uyum ve iş birliği halinde çalışmaya özen göstereceğimizi hassaten belirtmek istiyorum. Sizlerden biri olarak, sizlerle birlikte, bu güzide şehirde ikamet den insanların huzur içerisinde yaşayabileceği güvenli bir ortamın sağlanması öncelikli hedeflerimizden olacaktır. Bu huzuru temin etmek amacıyla güvenlik güçlerimizle gece gündüz demeden çalışacağız. İlimizin, ekonomi, sağlık, eğitim, sosyal hizmetler ve diğer konularda sahip olduğu imkânların azami şekilde değerlendirilmesi, çocuklarımıza ve gençlerimize daha yaşanabilir bir Erzurum bırakmak için her türlü gayreti sarf edeceğimizi bilhassa vurgulamak istiyorum. Erzurum’da yapacağımız çalışmalarda güç kaynağımız, atalarımızın ve şehitlerimizin emaneti olan manevi mirasın bizlere kazandırdığı şuur olacaktır. Erzurum insanının irfanı, feraseti ve sahip olduğu engin kültür değerleri bu çalışmalardaki rehberimiz olacaktır. Erzurum topraklarındaki ebedi istiratgahlarında huzurla yatan atalarımızın; Abdurrahman Gazi, Emir Saltuk, Nene Hatun ve dahi nice şehitlerimiz ve gazilerimizin ruhaniyeti hedeflerimize ulaşma gayretinde bizlere manevi güç verecektir. Gayret bizden, tevfik Yüce Allah’tandır. Cenab-ı Hak’tan, bizlere yükümüzü taşıyabilecek kuvvet, ayağımızı sürümeyecek akıl ve iman kuvvetiyle dolu kalp ihsan etmesini niyaz ediyorum. Valilik görevimin Erzurum için hayırlara vesile olmasını diliyor, en kalbi sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum."

Vali Aydın Baruş kimdir?
1968 yılında Edirne’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Edirne’de tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1994 yılında Sakarya Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışırken aynı yıl Bursa Kaymakam adayı olarak atandı. 1996-2008 yılları arasında sırasıyla; Demirköy Kaymakam Vekili, Hisarcık-Azdavay-Çağlayancerit Kaymakamı, Ardahan Vali Yardımcısı ve İncesu Kaymakamı olarak görev yaptı. 2007-2008 yıllarında Bakanlıkça gönderildiği İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi "Avrupa Çalışmaları" bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2008-2010 yılları arasında Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü, 2010-2014 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı görevlerinde bulundu. 2014-2015 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı ve İçişleri Bakan Danışmanı olarak çalıştı. 2015 yılı Valiler Kararnamesi ile Bolu Valisi olarak atandı. Sırasıyla; 04.03.2015-05.11.2018 tarihleri arasında Bolu Valisi, 05.11.2018-17.05.2022 tarihleri arasında Malatya Valisi,11.05.2022-19.09.2024 tarihleri arasında Isparta Valisi olarak görev yapan Vali Aydın Baruş, 18.09.2024 tarihli 321 nolu Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Gümüşhane Valisi olarak atandı. İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.
ETİKETLER: Erzurum, Valisi, Aydın, Baruş, göreve
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yerel Yönetimler Performansı’nda Başkan Çerçioğlu ikinci sırada

Yerel Yönetimler Performansı’nda Başkan Çerçioğlu ikinci sırada

Bir araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Performansı Endeksi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ilk beş büyükşehir belediye başkanı arasında 8.1 puanla ikinci sırada yer aldı.Büyükşehir Belediyeleri Hizmet Kali

2 bin aileye 5 milyon TL Ramazan desteği

2 bin aileye 5 milyon TL Ramazan desteği

Gebze Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 5 milyon TL tutarında nakdi destek ödemesini gerçekleştirdi.Gebze Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlandı. Yapılan sosyal destekle 2 bin ailenin h

Körfez’de STK’lar iftarda buluştu

Körfez’de STK’lar iftarda buluştu

Körfez’de STK temsilcilerini iftar yemeğinde ağırlayan Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Sivil Toplum Kuruluşlarımız; birliğimizin, dayanışmamızın ve ortak aklın en güçlü temsilcileridir" dedi.Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Kent Konseyi ile birl

Kaymakam Doğru, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Kaymakam Doğru, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Germencik Kaymakamı Sultan Doğru, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ’Maarifin Kalbinde Ramazan-İftarda Konuşalım’ programı kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.Germencik ilçesindeki Ortaklar Fen Lisesi’nde düzenlenen iftar programına İ

Devlet desteğiyle işini büyüten işletmeler incelendi

Devlet desteğiyle işini büyüten işletmeler incelendi

Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi kapsamında Aydın’da 30 baş Angus düve desteği alan işletme denetlenirken, küçükbaşlara yönelik destek projesinin de başvurularının Nisan ayında başlayacağı duyuruldu.Tarımsal üretimde verimliliğin artırılması v

Sivas’ta Mukaddes Emanetler Sergisi’nde uzun kuyruklar oluştu

Sivas’ta Mukaddes Emanetler Sergisi’nde uzun kuyruklar oluştu

Sivas’ta Peygamber Efendimiz ve Ehl-i Beyt’e ait birçok kıymetli emanetin yer aldığı "Mukaddes Emanetler Sergisi" ziyarete açıldı. Sergiyi gezen vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı.Peygamber Efendimize ait Lihye-i Saadet (Sakal-ı Şerif ve Saç-ı Şerif), H

Minibüste fenalaşan öğrenciyi hastaneye yetiştiren şoför Gönen: "İnsanlık vazifemi yaptım"

Minibüste fenalaşan öğrenciyi hastaneye yetiştiren şoför Gönen: "İnsanlık vazifemi yaptım"

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şehir içi yolcu taşıma minibüsünde fenalaşan üniversite öğrencisini güzergah dışına çıkarak hastaneye yetiştiren şoför Mehmet Gönen, "İnsanlık vazifemi yaptım" diye konuştu.Marmaris-İçmele

Bağdat Havalimanı teknik arıza nedeniyle kapatıldı

Bağdat Havalimanı teknik arıza nedeniyle kapatıldı

Irak’ın başkentindeki Bağdat Havalimanı teknik arıza nedeniyle geçici olarak kapatıldı.Irak Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, Bağdat Havalimanının teknik bir arıza nedeniyle geçici olarak kapatıldığı bildirildi. Havalimanının onarım çalışmaların

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
55
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
53
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
48
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
41
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
36
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
31
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
24
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
23
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
21
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
19
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13