Asrın felaketinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Esenler'de de dayanışma örneği sergileniyor.
Asrın felaketinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Esenler'de de dayanışma örneği sergileniyor. Devlet ve millet el ele yaraları sarabilmek için 7'den 70'e herkes seferber oldu.
Felaketin ilk saatlerinden itibaren Esenler Belediyesi ve Esenler Kaymakamlığı başta olmak üzere tüm devlet kurumları ile birlikte bazı siyasi parti teşkilatları, Esenler'deki tüm sivil toplum kuruluşları, vakıflar, özel kuruluşlar depremzedelere yardım ulaştırabilmek için gece gündüz çalışma yürütüyor.
ESKAT, canlar kurtarıyor
Depremin yaşandığı ilk günden itibaren Esenler Belediyesi arama kurtarma ekibi ESKAT bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına katılırken, çekiciden ekskavatöre, iş makinesinden vinçe, kamyondan minibüse kadar çok sayıda çeşitli özelliklerde araç ve teknik ekip de deprem bölgesine gönderilerek AFAD'ın emrine verildi. ESKAT, Adıyaman-Gölbaşı'nda AFAD ve diğer kurtarmak ekipleri ile birlikte kurtarma çalışmalarına devam ediyor. ESKAT burada yaptığı çalışmada çok sayıda depremzedeyi canlı olarak kurtardı.
Başkan Göksu, deprem bölgesinde
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, depremin ilk gününde Esenler'deki çalışmaları organize ettikten sonra Adıyaman'a giderek Esenler Belediyesi ekiplerinin çalışmalarına nezaret ediyor. Göksu, gerek arama-kurtarma gerekse, beslenme ve barınma konularında depremzedelerin yaralarının sarılması için yürütülen çalışmaların koordinasyonunu yürütüyor.
Esenler Kızılay depremzedelerin hizmetinde
İlk günden itibaren Esenler Kızılay da deprem bölgesine ulaştı. Mobil mutfak ve ikram aracı ile Adıyaman'da hizmet veren Esenler Kızılay, sıcak yemek, ikramlık malzeme, çorba, sıcak/soğuk içecek ve su dağıtımını aralıksız sürdürüyor. Esenler Kızılay Başkanı Abdurrahman Bölük idaresinde yürütülen çalışmalarla depremzedelerin yaralarına merhem olunmaya çalışılıyor.
Esenler'den 40 tır yardım gitti
Esenler Belediyesi'nin koordinasyonunda başlatılan deprem bölgesine yardım kampanyası aralıksız devam ediyor. Esenlerli hayırseverler kampanyaya büyük ilgi gösterdi. Battaniyeden ısıtıcıya, pilden monta, uyku tulumundan jeneratöre, kaban ve bottan, bere, atkı, eldiven ve çoraba, temizlik malzemesinden bebek bezine kadar acil ihtiyaç ile birlikte ekmekten pirince, makarnadan margarine, sudan mamaya kadar her türlü gıda maddesini kapsayan yardım malzemeleri Esenler Belediyesi'nin Tekstilkent'teki deposunda toplanıyor. Burada belediye çalışanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gönüllü vatandaşlar tarafından tasnif edilen yardım malzemeleri, TIR'lara yüklenerek deprem bölgesine gönderiliyor. Depremin üçüncü günü itibariyle Esenler'den 40 tır yardım malzemesi bölgeye gönderildi.
Fırıncılardan 40 bin ekmek
Esenler Fırıncılar Esnaf Odası'nın organizasyonunda toplanan 40 bin ekmek de diğer yardım malzemeleri ile birlikte depremzedelere gönderildi. Esenler Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Çiçek kampanyaya katılan tüm fırıncılara teşekkür etti.
Kan bağışına koştular
Diğer taraftan Kızılay'ın kana ihtiyaç olabileceği duyurusunun ardından Esenlerli vatandaşlar kan verebilmek için Esenler Dörtyol Meydanı'ndaki kan verme ünitesi ile Kadir Topbaş Kültür Merkezi önünde kurulan kan verme noktasına akın ettiler.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Süleymaniye Camii’nde bayram hutbesi okudu. Arpagus , "Bu bayram, imanda sebat eden Müminlerin, elinden ve dilinden emin olunan Müslümanların, barışın, kardeşliğin, huzur ve esenliğin yani İslam’ın bayramıdır
Ramazan Bayramı kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesinde bayramlaşma programı düzenlendi.Sabah saatlerinde düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, İlçe Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Ulutaş, İlçe Emniyet Müd
Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol üyeleri ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirerek vatandaşların ve görev başındaki personelin bayramını kutladı.Kaymakam Akkaya ilk olarak Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Rektör Uslu mesajında Ramazan ayının hoşgörü, dayanışma ve bereketin simgesi olduğunu belirterek, bu mübarek dönemin manevi değerleri
Niğde Valiliği, Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla il genelinde kapsamlı tedbirlerin alındığını açıkladı.Valilikten yapılan açıklamada, emniyet ve jandarma birimlerince asayiş ve trafik güvenliğini sağlamaya yönelik denetim
Niğde Valisi Sayın Nedim Akmeşe, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ramazan Bayramı’nın sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.Vali Akmeşe, mesajında rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın ardından birlik, beraberlik ve kardeşlik
Trabzon’un Araklı ilçe merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Bahçecik mahallesinin karlı tepelerinde mahalle arasında iki kafadar kardeş snowboard keyfi yaptı.Türkiye’de kayak yapılan diğer merkezlerin aksine sahile sadece 45 kilometre mesafede Trab
Efeler Belediyesi tarafından Ramazan boyunca sürdürülen sosyal destek çalışmaları kapsamında binlerce aileye gıda, bakım ve giyim yardımı ulaştırılırken, 55 çocuğa bayramlık kıyafetleri evlerinde teslim edilerek bayram sevinci yaşatıldı.Efeler Belediyesi
Bayram günü mahalle savaş alanına döndü: 3 ölü, 22 yaralı
Otomobilin çarptığı motosikletli tıp fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti
03Ankara’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
04Demirci dükkanında patlama: 1 ölü, 2 yaralı
05İran’ın İsrail’e saldırısında Mescid-i Aksa yakınlarına füze parçası düştü: 1 yaralı
06Bağdat Uluslararası Havalimanı’ndaki ABD üssüne İHA saldırısı
07İsrail’den Beyrut’taki Hizbullah hedeflerine yeni saldırı dalgası
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük