MENÜ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı üniversite öğrencilerini uyardı

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, üniversite öğrencilerini son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarında kullanılan hesap kiralama yöntemi hakkında uyardı.Dolandırıcılık olaylarında kullanılan hesap kiralama yöntemi ile özellikle gençler

Yayınlanma: 25 Şubat 2026 16:36 Güncelleme: 26 Şubat 2026 08:20
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı üniversite öğrencilerini uyardı
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, üniversite öğrencilerini son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarında kullanılan hesap kiralama yöntemi hakkında uyardı.
Dolandırıcılık olaylarında kullanılan hesap kiralama yöntemi ile özellikle gençler olmak üzere birçok vatandaş mağdur edilirken, banka hesaplarını kiralayanlar ve kullandıranlar ağır cezalar ile karşı karşıya kalıyor. Konu ile ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından vatandaşların bilinçlendirilmesi ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla farkındalık çalışması başlatıldı. Hazırlanan bilgilendirme görselleri ve metinleri ile vatandaşlar uyarılıyor. Farkındalık çalışmaları kapsamında Eskişehir’de bulunan üniversitelerle yapılan iş birliği doğrultusunda Eskişehir Teknik Üniversitesinde öğrencilere yönelik panel düzenlendi.

"Banka hesabının sorumluluğu sahibine aittir"
Rektörlük binasında bulunan konferans salonunda gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, yeni teknolojik gelişmelerle birlikte suç yöntemlerinin de çeşitlendiğini belirterek, "Özellikle bilişim sistemleri kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık suçları, toplumumuzun birçok kesimini etkileyen önemli bir sorun hâline gelmiştir. Bu süreçte dikkat çekmek istediğimiz konulardan biri ise banka hesaplarının üçüncü kişilere kullandırılması veya kiralanmasıdır" dedi.

"Bu tür davranışlar sadece etik açıdan değil, hukuki açıdan da ciddi sonuçlar doğurmaktadır"
Özellikle gençelerin ve üniversite öğrencilerinin kolay kazanç vaadiyle ya da farkında olmadan banka hesaplarını kullandırdıklarını vurgulayan Başsavcı Karakülah, "Bilinmelidir ki bu tür davranışlar sadece etik açıdan değil, hukuki açıdan da ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Hesabını kullandıran kişi, dolandırıcılık suçunun doğrudan faili olmasa bile, suça iştirak eden ya da suç gelirinin aklanmasına aracılık eden kişi olarak yargılanabilmektedir. Bu durum da telafisi güç mağduriyetlere yol açmaktadır. Sevgili öğrenciler, hiçbir maddi kazanç vaadi, geleceğinizi riske atmaya değmez. Banka hesapları kişiye özeldir ve hukuken sorumluluğu da tamamen hesap sahibine aittir. ‘Sadece hesabını kullanacağız’, ‘Kısa süreliğine lazım’, ‘Hiçbir sorumluluğun olmayacak’ gibi ifadeler çoğu zaman suç organizasyonlarının kullandığı yanıltıcı söylemlerdir" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından gerçekleştirilen panelde, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savaş Kılıç ile birlikte Eskişehir Cumhuriyet Savcıları Argun Demir Kandemir ve Köksal Sekmen, panele katılan öğrencilere bilişim suçları ve banka hesaplarının kullandırılmasının sonuçları ile ilgili bilgiler aktardılar.
Katılımın yoğun olduğu panele Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Özdemir ve Prof. Dr. Onur Kaya, Eskişehir Baro Başkanı Av. Barış Günaydın, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, Cumhuriyet Savcıları, Eskişehir Yeşilay Cemiyeti Başkanı Av. Ayşe Fert Dökmeci ile birlikte çok sayıda akademisyen ve üniversite öğrencisi katıldı.
ETİKETLER: Eskişehir, Cumhuriyet, Başsavcılığı, üniversite, öğrencilerini
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

MEB, yeni eğitim yılı öncesi genelge yayımlandı

MEB, yeni eğitim yılı öncesi genelge yayımlandı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle

Müftü Bekiroğlu: Yaz Kur'an kursları çocuklarımızın iman ve ahlakını güçlendiriyor

Müftü Bekiroğlu: Yaz Kur'an kursları çocuklarımızın iman ve ahlakını güçlendiriyor

Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşıldı

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşıldı

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'

Batman'da mesleki eğitimin gözdesi: Motorlu araçlar teknolojisi

Batman'da mesleki eğitimin gözdesi: Motorlu araçlar teknolojisi

İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir

2026-ALES/2 sonuçları açıklandı

2026-ALES/2 sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)

Hasankeyf'te yaz Kur'an kursları kapanış programı düzenlendi

Hasankeyf'te yaz Kur'an kursları kapanış programı düzenlendi

Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı gerçekleştirildi. Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrencilerin Kur’

"Hayatımızın namazla güzelleşeceğinin farkına vardık"

"Hayatımızın namazla güzelleşeceğinin farkına vardık"

Gaziantep Peygamber Sevdalıları tarafından yaz döneminde çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" eğitim programının kapanışı, Millet Camii'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı programda çocuklar

Batman'ın kütüphane verileri eğitim camiasını memnun etti

Batman'ın kütüphane verileri eğitim camiasını memnun etti

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2025 yılı kütüphane verilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Batman'ın 2 milyon 375 bin 18 kütüphane ziyaretiyle İstanbul'un ardından Türkiye genelinde ikinci sırada yer

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
10
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
9
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
7
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
7
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
7
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
6
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
6
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
6
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
4
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
4
Eyüpspor Eyüpspor
3
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
1
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
0