Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2023 - 12:23 Yorum: 0

ESOB Başkanı Öztürk: "Emeklilikte prim eşitliği sağlanmalı"

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (ESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, emeklilikte prim eşitliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

ESOB Başkanı Öztürk: 'Emeklilikte prim eşitliği sağlanmalı'

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (ESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, emeklilikte prim eşitliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Öztürk yaptığı basın açıklamasında; "TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edilen EYT düzenlemesinde esnaf ve sanatkârların beklentileri henüz net olarak karşılanmadı" dedi. BAĞKUR ayrımı ve prim eşitsizliğinin kaldırılması gerektiğini aktaran Öztürk açıklamasında; "Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözmek üzere hazırlanan yasa meclisten geçti. 2 milyonu aşkın vatandaşın sorunu çözüme kavuştu. Esnaf ve sanatkârlarımız için yıllardır dile getirdiğimiz BAĞKUR ayrımı ve prim eşitsizliği ortadan kaldırılmalıdır. Ekonominin yapı taşı esnaflarımız; gece - gündüz, hafta sonu, bayram dinlemeden, mesai saati gözetmeden iş yerinin başında duruyor, emeğini, alın terini ve sermayesini ortaya koyuyor ve emeklilik için yanında çalışan işçiden 5 yıl daha fazla beklemesi gerekiyor. Esnafımız 9 bin prim gününü doldurmadan emekli olamıyorken yanında çalışan işçi 7 bin 200 prim gününde emekli olabiliyor" diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarlar, yeni bir yasal düzenleme ile sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber