Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, kurulduğu 1993 yılından bu yana ilk defa mezuniyet töreni düzenleyerek lisansüstü öğrenimlerini tamamlayan doktora ve yüksek lisans öğrencilerine mezuniyet belgelerini verd...
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, kurulduğu 1993 yılından bu yana ilk defa mezuniyet töreni düzenleyerek lisansüstü öğrenimlerini tamamlayan doktora ve yüksek lisans öğrencilerine mezuniyet belgelerini verdi.
Törende konuşan ESOGÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şafak Ağdeniz, 1993 yılında kurulan enstitü bünyesinde halen 18 ana bilim dalı altında yürütülen 12’si doktora, 26’sı tezli yüksek lisans ve 9’u ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programı olmak üzere toplam 47 lisansüstü program ile bin 262 öğrenci bulunduğunu söyledi. Bu programlardan ikisinin disiplinler arası nitelikte ve günümüz beklentilerini karşılayabilecek, farklı perspektifler ele alabilecek uzmanlar yetiştirmeyi hedeflemekte olduğunu belirten Doç. Dr. Ağdeniz, enstitü akademik programlarının bilimsel üretim kadar toplumsal faydayı da öncelikli gören bir vizyonla yürütülmekte olduğunu kaydetti. ESOGÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözü doğrultusunda bilimin yol göstericiliğinde, disiplinler arası düşünmeyi teşvik eden, eleştirel sorgulamayı destekleyen ve evrensel bilgi üretimine katkı sunan bir vizyonla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Doç. Dr. Ağdeniz, enstitü mezunlarının da bu vizyonun önemli birer temsilcisi olarak, gittikleri her yerde bilimsel üretimin taşıyıcıları olacaklarını söyledi.
"Hepinize saygılarımı sunuyorum"
Doç. Dr. Şafak Ağdeniz tüm mezunları, "Sizleri, üniversitemizin gurur tablosuna adını yazdırmış bireyler olarak bir kez daha kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum" sözleri ile uğurladı.
"Bir dönüm noktasına tanıklık ediyoruz"
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ise törende yaptığı konuşmada, "ESOGÜ 55 yıldır sahip olduğu tüm imkânlarla Eskişehir başta olmak üzere tüm ülkemize hizmet ederek bugünlere gelmiştir. Üniversitemiz sahip olduğu fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları, enstitüler ve bilimsel araştırma merkezlerinde eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürütürken aynı zamanda bünyesinde yer alan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Diş Hastanesi ile bölgesel sağlık hizmeti de vermektedir. 1993 yılında kurulan Sosyal Bilimler Enstitümüz lisansüstü düzeyde nitelikli bilim insanları ve uzmanlar yetiştirme hedefiyle yürüttüğü faaliyetlerine uzun yıllardır devam etmektedir. Enstitümüz bugüne kadar 305 doktora, 16 sanatta yeterlik, bin 311 tezli yüksek lisans, 726 tezsiz yüksek lisans ve 1951 tezsiz yüksek lisans ikinci öğretim mezunu vermiştir. Bugün ise ESOGÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarihinde anlamlı bir dönüm noktasına tanıklık ediyor ve ilk defa bir mezuniyet töreni düzenliyoruz" dedi.
"Sizler geleceğin bilim insanlar olarak ülkemize değer katacak bireylersiniz"
Aralarında olan yüksek lisans ve doktora mezunlarının yalnızca bireysel başarılarıyla değil, aynı zamanda ülkenin bilgi toplumu olma yolundaki ilerleyişine sundukları katkı ile de övgüyü hak ettiklerine vurgu yapan Rektör Çolak, sözlerine şöyle devam etti:
"İçinde bulunduğumuz çağda bilginin üretimi ve yönetimi yalnızca akademik çevrelerin değil, tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. Bu çerçevede mezunlarımızın elde ettiği her bir akademik kazanım, bireysel değil toplumsal bir değeri de bünyesinde taşımaktadır. Ben bu vesileyle değerli akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize araştırma süreçlerinde gösterdikleri bilimsel rehberlik ve özverili katkıları nedeniyle içten teşekkürlerimi sunuyorum. Kıymetli ailelerimize ise akademik hayatın zorlayıcı evrelerinde öğrencilerimize sağladıkları maddi-manevi destek ve gösterdikleri sabır için şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Değerli mezunlarımız, sizler geleceğin bilim insanları, araştırmacıları ve uzmanları olarak ülkemize değer katacak bireylersiniz. Bu nedenle bilgiye ulaşma ve sorunlara çözümler getirme yolundaki motivasyonunuzu hiç kaybetmeyin. Bu düşüncelerle sizleri içtenlikle kutluyor, başarılarınızın bilimin ışığında sürmesini diliyorum. Yolunuz açık olsun"
Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verilirken, tüm mezunların keplerini topluca havaya atmalarıyla sona eren törene ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy ile diğer üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve mezun aileleri katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
AYT kapsamında adaylar; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 160 soruyu yanıtlayacak. Adaylara bu oturum için 180 dakika süre tanınacak. Yaklaşık 1 milyon 628 bin adayın katılımıyla ya
ÖSYM verilerine göre, Türkiye genelinde bugün gerçekleştirilen TYT’ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvurdu. Bursa’daki sınav merkezlerinde de sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Cem Sultan Anadolu İmam Ha
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük