Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ev sahipliğinde düzenlenen törenle 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı., Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Tıp Fakül...
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ev sahipliğinde düzenlenen törenle 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.
, Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir’in açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasına 14 Mart’ın tarihi önemini vurgulayarak başlayan Prof. Dr. Özdemir, İstanbul’un işgali sırasında ilk direnişin Tıbbiyeli vatanseverler tarafından başlatıldığını hatırlattı. Hekimliğin büyük sorumluluk gerektiren kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Özdemir, her şartta Tıbbiyeli olmanın bir ayrıcalık olduğunu, bu kutsal mesleği icra etmenin şeref olduğunu dile getirdi. Özdemir son olarak, geçtiğimiz aralık ayında ebediyete uğurlanan ESOGÜ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Akın Turgut’a Üniversiteye ve Tıp Fakültesine katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerini sundu.
"Türk hekimlerinin atalarından miras aldığı özveri ve ilimperverlik layıkıyla taşınacak"
Prof. Dr. Özcan, "Hayat herkes için gelip geçicidir; mirasımız, şifa verdiğimiz hastalar ve yetiştirdiğimiz hekimlerdir" sözleriyle tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
Rektör Yardımcısı Kürşat Bora Çarman da, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin Milli Mücadeledeki önemini vurgulayarak ve tarihi gelişimini anlattı. Türk hekimlerinin atalarından miras aldığı özveri ve ilimperverliği layıkıyla taşıyacağını ifade eden Özcan, "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün güvenini boşa çıkarmayarak tüm dünyaya adını başarı ve onurla duyurduğunu belirtti.
İntörn doktorlar tıbbiyeli neslinin devamı olmaktan duydukları gururu ifade etti
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Koray Harmancı’nın sunumuyla etkileşimli olarak devam eden törende öğretim üyeleri, kişisel deneyimlerini paylaşarak hekimlerin şiddete maruz kalmadığı ve gerçek değerlerini kazandığı bir geleceğe dair temennilerini dile getirdi. İntörn doktorlar da tıbbiyeli neslinin devamı olmaktan duydukları gururu ifade ederek, mesleklerine ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Konuşmaların ardından yapılan intörn bilgi yarışmasında sekiz intörn doktor, yirmi soru üzerinden birbirleriyle yarıştı. 14 Mart Tıp Bayramı Töreni, Tıp Fakültesi müzik grubu öğrencilerinin küçük bir rock konserinin ardından gerçekleştirilen belge takdimi ile sona erdi.
Törene ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy ile yöneticiler, öğretim üyeleri ve tıp öğrencileri katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
ABD Lark Adası'na saldırdı, İran sert tepki gösterdi
Manş Denizi’nde balıkçı teknesi battı: 2 kayıp
03Elazığ'da otomobil ve motosiklet çarpıştı: 5 yaralı
04Giresun'da sağanak yağışlara karşı tedbirler değerlendirildi
05İran'dan ABD'ye misilleme: Ürdün'deki iki askeri üs hedef alındı
06Hürmüz'de hakimiyet savaşı: ABD kontrol iddiasını yineliyor, İran geri adım atmıyor
07MTÜ 13 Sözleşmeli Personel Alacak
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor