Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD’ın 2026 yılı bütçeleri görüşüldü. Görüşmelerde Milliyetçi Hareket P
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD’ın 2026 yılı bütçeleri görüşüldü. Görüşmelerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu söz aldı.
Konuşmasına UNESCO’nun kararıyla 15 Aralık’ın Dünya Türk Dili Ailesi Günü ilan edilmesini hatırlatarak başlayan Fendoğlu, bu kararın Türk dili ve kültürünün geleceği açısından tarihi bir adım olduğunu belirterek günü kutladı.
“Bütçe, Devletin Bekasının Teminatıdır”
2026 bütçesinin yalnızca rakamlardan ibaret olmadığını vurgulayan Fendoğlu, “Bugün görüştüğümüz bütçe, vatan nöbetinin ve millet güvenliğinin bütçesidir. Terörle mücadele, sınır güvenliği, düzensiz göç, afet yönetimi ve kamu düzeni artık birbirinden ayrı değil, birbiriyle bütünleşik alanlardır” dedi. Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, Göç İdaresi ve AFAD’ın devletin bekasının teminatı olduğunu ifade etti.
Terörle Mücadelede Taviz Yok
Terörle mücadelede kararlılığın altını çizen Fendoğlu, PKK, FETÖ, DEAŞ ve benzeri tüm terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı kullanılan küresel aparatlar olduğunu belirterek, “Terör bitmeden mücadele bitmeyecektir” vurgusunda bulundu. Güvenlik güçlerinin teknolojik kapasitesinin artırılmasına ayrılan kaynakların yerinde olduğunu söyledi.
Düzensiz Göç ve Güvenlik Vurgusu
Düzensiz göçün artık yalnızca insani değil, aynı zamanda milli güvenlik meselesi olduğunu ifade eden Fendoğlu, sıfır tolerans ilkesinin sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Geri gönderme merkezleri, sınır güvenliği altyapısı ve veri takip sistemlerine ayrılan bütçeyi desteklediklerini kaydetti.
Sahil Güvenlik ve AFAD’a Övgü
Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı “mavi vatanın sessiz kahramanları” olarak niteleyen Fendoğlu, deniz araçları ve radar sistemlerinin güçlendirilmesi için ayrılan kaynağın önemine dikkat çekti. AFAD’ın ise afet öncesi hazırlıkta kilit rol üstlendiğini belirterek, erken uyarı sistemleri ve arama-kurtarma kapasitesinin artırılmasının hayati olduğunu söyledi.
“Terörsüz Türkiye Stratejik Bir Hedeftir”
Konuşmasının sonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Terörsüz Türkiye” vizyonuna değinen Fendoğlu, bunun bir siyasi söylem değil, devlet aklının ürünü stratejik bir hedef olduğunu ifade etti. Terör ortadan kalktığında Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal olarak güçleneceğini vurgulayan Fendoğlu, bütçelerin millete ve devlete hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Göktürk Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri denetim sırasında şüpheli gördükleri motosikleti durdurdu. Araçta yapılan aramada AK-47 tipi otomatik silah, bu silaha ait mühimmat ve 2 el yapımı patlayıcı bulundu. Mot
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara’daki helikopter kazası dosyasında da yeni gözaltılar olduğunu ve emekli askerlerin de alındığını bildirdi. Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürlek, yardım kuruluşuna yönelik soruşturmanı
Açıklamada, Amerikan medyasının İran halkına yönelik psikolojik savaş yürüttüğü savunuldu. Ofisten yapılan yazılı açıklamada, Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın tüm görevlerinin başında olduğu ve iddiaların tamamen asılsız olduğu belirtildi. Ga
Merkez ve ilçelerde birinci olarak il finaline katılmaya hak kazanan din görevlilerinin yarıştığı programda, yarışmacılar hitabet, diksiyon, jest ve mimik kullanımı, etkili iletişim becerileri ile hutbe sunum performansları yönlerinden, İl Müftü Vekili Ba
Gaziantep merkezli 45 ilde bugün gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda bahis suçuna yönelik 190 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, MASAK ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütülen ça
Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı kırsal Keklikdere Mahallesi'nde bulunan tarihi cami, 4 ay önce kayalık alandan kopan kaya parçası nedeniyle AFAD tarafından tedbir amaçlı ibadete kapatıldı. HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, mühürlenen mahalle
Siyonist rejim Savunma Bakanı Yisrael Katz, Gazze Şeridi'nin kuzeyine yaptığı ziyaret sırasında kullandığı ifadelerle, Gazze'de yürütülen yıkım politikasını açık şekilde savundu. Siyonist Kanal 14 televizyonunda yayımlanan röportajda Katz, Gazze'deki yıkı
Göç eden nüfusun yüzde 47,5'ini erkekler, yüzde 52,5'ini ise kadınlar oluşturdu. İstanbul, 329 bin 912 kişiyle en fazla göç alan il olurken, Ankara 176 bin 833 ve İzmir 106 bin 83 kişiyle onu takip etti. En az göç alan iller ise Ardahan, Bayburt ve Tuncel
Trump bölgeyi yeniden ateşe attı: Füzeler peş peşe ateşlendi
Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 110 şüpheliye adli işlem
03Macaristan’da anayasa değişikliği kabul edildi: Cumhurbaşkanı Sulyok görevden alınacak
04Kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı
05Uluslararası Kudüs Vakfı: İşgalcilerin Mescid-i Aksa'daki tatbikatları kontrolü ele geçirme girişimidir
06İran: İslamabad Mutabakatı ortadan kalktı
07Trump: İran masaya oturmazsa enerji santrallerini ve köprülerini yıkacağız
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük