FETÖ’nün öğrenci evlerini 2018’den itibaren yeniden aktif olarak kullandığı ortaya çıktı. FETÖ’nün bu evlerde katalog evlilikleri devam ettirdiği, kadın yapılanmasının da Kadıköy ilçesinde yoğunlaştığı öğrenildi. İtirafçı B.Ç., örgütün adli...
FETÖ’nün öğrenci evlerini 2018’den itibaren yeniden aktif olarak kullandığı ortaya çıktı. FETÖ’nün bu evlerde katalog evlilikleri devam ettirdiği, kadın yapılanmasının da Kadıköy ilçesinde yoğunlaştığı öğrenildi. İtirafçı B.Ç., örgütün adli kaydı bulunmayan öğrencileri Milli Savunma Üniversitesine yönlendirdiğini, Viber yerine de Signal uygulamasına geçildiğini anlattı. Olaya ilişkin iddianame düzenlendi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeniden yapılanma faaliyetlerine girişen FETÖ’nün öğrenciler üzerinde çalışma başlattığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan ‘FETÖ’nün güncel öğrenci yapılanması’ iddianamesinde örgütün güncel faaliyetleri tek tek sıralandı. FETÖ’nün bir dönem öğrenci evi sorumlularından olan G.K’nin itiraflarının yer aldığı iddianamede, “Darbe teşebbüsünden sonraki bir hafta içinde refleks olarak öğrenci evlerini kapattık. Mart 2017’den sonra tutuklanmayan kişilerin birlikte ev açıp yaşamaları için talimat geldi. Bu öğrenciler darbe girişiminden önce FETÖ evlerinde kalan öğrencilerdi” ifadeleri yer aldı. Talimat üzerine kendisinin de öğrenci evi açtığını söyleyen G.K., bu evin gaybubet evi olarak kullanıldığını itiraf etti.
Açılan 3 gaybubet evinin evleri açan FETÖ’cünün 2018’de yakalanmasıyla kapatıldığını ifade eden G.K. “2018’de Viber’den haberleşmeyi bırakıp Signal’e geçtik. Güncel öğrenci yapılanması 2018 yılı ortalarına doğru hayata geçti. Öğrencilerle ilgilenilmesi için Signal’den birçok grup kurduk. Her grupta birbirinin gerçek ismini bilmeyen kişilere görev dağılımı yaptık” ifadelerine yer verdi. 2019’daki üniversite kayıt dönemine işaret eden G.K., “Benimle birlikte Eyalet Talebe Mesulü olan 2 kişiye güncel öğrenci evlerinde kalacak öğrencilerin özgeçmiş ve referans bilgileri Signal’den gönderildi” şeklinde anlattı.
Örgüt evlerinin ihtiyacını karşılamak için 2 farklı yol izlendiğini söyleyen G.K., “Tekin kodlu kişi bana Signal’den irtibat verir, buradan yazışarak konum belirleriz. Kıyafet belirlenir, birbirimizi görürüz şadırvana gireriz. Şadırvan askısına parayı asar, ben de alırım. Birbirimizin yüzünü görmeyiz, konuşmayız. Diğer yol ise AVM’lerde telefon şarj kilitleme kutularına para, yabancı GSM hattı koyar şifreyi belirler, yine Signal’den alacak kişiye kutu numarası ve şifreyi söylerim o da gidip oradan alır” ifadelerini kullandı.
Örgütün Kadıköy’deki güncel kadın öğrenci yapılanmasından sorumlu olan B.Ç. ise, “2018’de Kadıköy’de 18 ev varken, 2019 itibarıyla bu evlerde 80 kadın öğrenci kalıyordu. Üsküdar ve Kartal’daki ev ve kalan öğrenci sayısı Kadıköy’e yakındı. Gebze, Yalova ve Bilecik’te 1-2 ev var veya yoktu. İzmit ve Sakarya’da İstanbul’daki illerde kalan öğrenci sayısının yarısı kadar öğrenci vardı” diyerek 2019’daki güncel öğrenci evlerinin yaygınlığını anlattı.
FETÖ’de süreklilik ve gizlilik için önem verilen katalog evliliklerin de sürdüğünü belirten B.Ç., şöyle konuştu:
“2019 itibariyle 8 ilin dahil olduğu Büyükşehir’in izdivaç mesulü Çınar kod isimli kişiydi. İzdivaç ile ilgili CV’leri Viber üzerinden Çınar’a iletirdim. Çınar’a hem bayan hem erkek yapılanmasından CV’ler gelirdi. Çınar adaylar arasında eşleştirme yapıp bize bilgi verirdi. Kadın ve erkekler onay verirse dışarıda görüşme ayarlanırdı. Kadıköy’de sosyal medya sorumlusu olan A.H. eşleştirmeler sonucu evlendi.”
15 Temmuz’dan sonra yaz kampı yaptılar
FETÖ’nün öğrenci evlerinde kalan ve örgütsel olarak herhangi bir adli işlem kaydı bulunmayanların Milli Savunma Üniversitesi sınavlarına yönlendirildiğini anlatan B.Ç. bu doğrultuda talimat verildiğini itiraf etti. 2022’deki Kadıköy’de 28 kadın öğrenci evi bulunurken, bu evlerde 93 öğrencinin kaldığını anlatan B.Ç., öğrenciler arası katalog evliliklerin yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimi öncesindeki gibi yaz kamplarının da yapıldığını ifade etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini, kayınpederini, kayınvalidesini ve 12 yaşındaki kayınbiraderini öldüren şüpheli Ömer Coşkun, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili şüphelinin ba
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalar kapsamında yasa dışı sanal bahis ve kumar sitelerine bankacılık işlemleri aracılığıyla para yatırdığı belirlenen 654 kişi hakkında idari işlem yapılması amacıyla ilgili valiliklere ihbarda bulunulduğun
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Gerçek Vaad 4" operasyonunun 88’inci dalgasında Lübnan Hizbullahı ile Irak ve Yemen’deki direniş güçleriyle birlikte ABD ve İsrail’e ait üs ve askeri merkezlerin hedef alındığını duyurdu.İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO
Uşak Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’usulsüzlük’ iddialarıyla düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin, tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın gönül ilişkisinde ol
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; ruhsatsız tabanca ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre Akpınar ilçesinde jandarma ekiplerince ruhsatsız silah taşıyan kişilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bir şüpheliye ait ev v
Isparta İl genelinde son bir haftada polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 28 bin 758 kişi sorgulanırken, 34 aranan şahıs yakalandı.Isparta İl genelinde polis sorumluluk bölgelerinde 22–28 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler
Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosiklet sürücüsü, tüm ekipmanları üzerinde olduğu için kazayı yara almadan atlatırken, ehliyetsiz olduğu belirlenince 40 bin TL ceza kesildi.Alınan bilgiye göre, Kurtuluş
Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Doğal Yaşam Alanı’nda aç kalan köpekler birbirlerini yediği görüntülerin ardından yapılan şikayet üzerine, avukat ve jandamının da katıldığı yeni incelemede, yeni ölmüş olduğu değerlendirilen 6 adet köpeğin kapalı bir alana
Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik iş birliği daha da güçlenecek
Zengibar Karakucak İçin Darende Hazır!
03Çin-Hindistan sınır görüşmesinde 8 maddelik uzlaşmaya varıldı
04Malatya’da 30 Ağustos Programı Belli Oldu
05Meta, açılan bir davada 17 milyar dolara kadar tazminat ödemeyi kabul etti
06Malatya'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi
07Otoparkta Kanlı Tartışma: 1 Yaralı
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Galatasaray A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Kocaeli̇spor
Beşi̇ktaş A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor
Erzurumspor Fk