Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen “İnsan Hakları ve Sessizliğin Sesi: Filistin” konferansı, geniş bir katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Gökhan Tuncel ve Prof. Dr. Emin Çelebi, Filistin meselesini insan hakları yönünden ele aldı.
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen “İnsan Hakları ve Sessizliğin Sesi: Filistin” konferansı, geniş bir katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Gökhan Tuncel ve Prof. Dr. Emin Çelebi, Filistin meselesini insan hakları yönünden ele aldı.
Battalgazi Belediyesi, Filistin’in haklı mücadelesine dikkat çeken anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “İnsan Hakları ve Sessizliğin Sesi: Filistin” başlıklı konferans, Filistin’deki insan hakları ihlallerini uluslararası kamuoyunun gündemine taşımak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendi. Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ı temsilen başkan yardımcılarının katıldığı programda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel ile Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Çelebi konuşmacı olarak yer aldı.
Filistin meselesi insani ve felsefi boyutlarıyla ele alındı
Konferansta, Filistin’de yaşanan insan hakları ihlalleri uluslararası hukuk perspektifinde ele alınırken, Filistin halkının direnişi ve dünya kamuoyunun tepkisizliği detaylı bir şekilde konuşuldu. Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Filistin meselesini insan hakları çerçevesinde ele alarak, konunun tarihi ve siyasal arka planına dikkat çekti ve uluslararası sistemin bu konuda yetersiz kaldığını vurguladı. Prof. Dr. Emin Çelebi ise meseleye daha çok felsefi ve etik bir bakış açısıyla yaklaşıp, Filistin’deki mağduriyetlerin insanlık değerleri üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Katılımcılar, konuşmacıların değerlendirmelerini dikkatle dinlerken, etkinlik sonunda söz alarak duygu ve düşüncelerini paylaşma fırsatı buldu. Battalgazi Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen etkinlik, Filistin halkının haklı mücadelesine destek olmak adına anlamlı bir adım oldu. Konferans, katılımcılardan tam not alırken, insan hakları temalı etkinliklerin devam edeceği mesajı verildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 66,75 olarak ölçüldü
TikTok’un karanlık yüzü "Farlands" tartışması: Algoritmik gizli dünyası endişeleri arttırıyor
03(Güncellendi) Malatya’da Aile Faciası: Baba Dehşet Saçtı, 1 Kızı Hayatını Kaybetti
04İşgalci siyonist, BM yetkililerinin hazırladığı rapor için "Çocukların katledilmesine sessiz olacaksınız." dedi
05Şeyh Naim Kasım: Lübnan'da direnişi tasfiye etme projesiyle karşı karşıyayız
06Arnavutluk'ta Kushner bağlantılı proje protestoları sürüyor
07YKS maratonu bugün başlıyor: 2,4 milyon aday sınava girecek
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük