Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Şubat 2022 - 17:04 Yorum: 2

Filozof Gazeteci!

Gün geçmiyor ki Malatya'da skandallara bir yenisi daha eklenmesin. Malatya'mızın tüm sorunları halleden gazeteciler varsın manşet atmasın!

Filozof Gazeteci!

Gün geçmiyor ki Malatya'da skandallara bir yenisi daha eklenmesin. Malatya'mızın tüm sorunları halleden gazeteciler varsın manşet atmasın!

Ne yazık ki atılan tüm manşetlerde  Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut üzerine olmasın.

Kendini bilmezler işi gücü bırakmış  sürekli ilim yuvasına kafayı takmışlar. Alıp veremedikleri nedir bilinmez  bir tavırla, her seferinde akıl almaz  haberlere bir yenisini ekliyorlar. Anlam veremediğim olay tarafsız, ilkeli, doğru haber anlayışı ne zamandan beri gazetecilik oldu?
Geçenlerde "Malatya Haber" isimli yerel haber sitesinde, "Kale Göl Uygulama Otel'i ile ilgili haberi okuyunca tam bir komedi  haberi daha yapmışlar dedim." 
Biraz tebessüm ettikten sonra yazılan haberi  okumaya başladım. Neymiş efendim MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut, tarafından Üniversiteye bağlı Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrencilere uygulamalı mesleki eğitim verilmesi amacıyla inşa edilen ve bu yolda yıllardır hizmet veren Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO’na ait Kale Göl Otel’i yaşlı bakımı için nasıl olurda ‘Aktif Bakım Merkezi’ne dönüştürürsünüz demişler.

 Nasıl olurda  “Kale Göl Oteli Aktif Yaşam Merkezi haline getirirsiniz. " Hemen bir besmele çekerek kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınırım dedim.
"Yalanların sonu gelmez doğrusu ne demedikçe. " Anlayışı ile doğruları yazmaya karar verdim.

Kale Göl Uygulama Oteli eskiden  İnönü Üniversitesine bağlı Malatya/Kale ilçesinde yer alan sözde bir uygulama oteliydi.  Milyonlarca tl  harcanılarak inşa edilmişti. Kamu tesisi amacı dışında birilerine peşkeş çekilirken hiçbir gazeteci ne hikmetse o dönemlerde yaşamıyordu.  Taş devrinde yaşayan gazeteciler de bir yana kalsın...

 Birgün Kale İlçesinde Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile bir programda  aynı ortamda bulundum. Sohpetin konusu tabi "Kale İlçesi"  

Kalede ikamet eden bir amcamız;

Ahmet hocam: Kale Göl Otel'in ahvali ne öyle, geçen bir gideyim dedim gitmez olaydım. Oteli bildiğiniz harabeye çevirmişler . Eskiden Otel ne güzeldi diyerek başladı anlatmaya.
Ahmet Kızılay: Mağduru oynayarak Ankara'da Aysun hoca ile programdaydık.  Aysun hoca Kale  Göl Otel'i bize verin diyerek ısrar edince "YÖK " başkanı da  Ahmet bey verin faydalı olur, demesi ile bende kıramadım verdim. Aslında vermek istemedim. Orada güzel faaliyetler yapacaktık  gibi sözler söylenirken; 
İçimden hı hı, tabii tabii dedim. Kale Göl Oteli ne hâle getirdiğinizi anlatsam utancınızdan yüzüme bakamazsınız dedim. Toplumda ayıp olmasın diye sesimi çıkarmadım. Elbet o gün bügündür diyerek bugün doğruları yazmaya karar verdim.
 
Kale Göl Uygulama Oteli
Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne devredilince ne oldu!

Kale Göl Uygulama Oteli'nin öncelikle Kale Turizm ve Oteli İşletmeciliği  Meslek Yüksek Okulu ile bir bağlantısının olmadığını öğrendik. Zaten okulun hali hazırda "Aşçılık bölümüne yönelik uygulama alanı var."

 İnönü Üniversitesi Kale Göl Uygulama Oteli'ni devretmeden önce mezuniyet alanı olarak kullandığını, geriye kalan zamanlarda ise hocaların misafirhanesi, turistik otel olarak da  hizmet verdiğini bir Malatya halkı biliyordu. Daha sonraları ise Kale Göl Uygulama Oteli zarar edince İnönü Üniversitesi işletmeyi farklı illerde işletmesi bulunan  bir adama ihale ile teslim etmiş. 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi yetkilileri "Kale Göl Uygulama Oteli'ni" devraldığında gözlerine inanamadı. 

Kale Göl Uygulama Oteli'nin ahvali içler acısıydı. Oteli adeta fuhuş yuvasına çevirmişler. İçeride bulunan içki şişeleri, papyonlar bir takım malzemeler bunu bir yandan gösterirken, utancından zarar tespitine gelen yetkililer dönüp etrafa bakamıyordu. Halıların tamamı  kirletilmiş, bir odadan diğerine yetkililer geçemiyordu. Mafya vari adamlar durumu sezince bir kaç gün öncesinden kamuya ait malzemeleri alarak ayrıca tüymüşler. Giderken kapıları kırmışlar, cam çerçeve ne varsa tamamını indirmişler. Kamuya ait çamaşır, bulaşık, kurutma vb. makinaların tamamını bozmuşlardı. Bodrumu 1 metre kadar su basmış, duvarların sıvası, boyası sökülmüş, kolonlar pas ve yosun tutmuştu. Elektronik cihazların tamamı suyun içindeydi. Bodrum adeta korku tünelini andırıyor, devasa tesis güvercinlerin ikamet yerine dönmüştü. Devamını ne siz sorun ne ben anlatayım...

Kamu bilinçli bir  şekilde milyonlarca tl zarara uğratılmış.

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Peki Bunları Duyunca Ne Yaptı?

Kale Göl Uygulama  Oteli'ne zarar tespitine gelen yetkililerden bilgi aldı. Hemen suçlular hakkında dava açarak, zararın karşılanması için yargı yoluna gitti. Otel'in musluklarını, elektirik sistemlerini yeniledi. Otelin tüm odalarını sil baştan temizletti. Daha fazla kamu malına zarar verilmesin diyerekten güvenlik önlemleri aldırarak güvenlik görevlileri gece- gündüz otelde nöbet tuttu. Anlayacağınız devlete ait kamu malına gözü gibi sahip çıktı.
 
Sağlıklı yaşam doğal çevre ile mümkündür anlayışı ile Prof. Dr. Aysun Baykarabulut'un bu uğurda çalışmalar yaptığını herkes biliyor. Hayalini ve idealini gerçekleştirmek adına Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanlığı ile
Kale Göl Uygulama Otelini Aktif Yaşam Merkezi haline getirme protokolü imzaladı. Bakıma korunmaya, muhtaç büyüklerimizin ihtiyaçları bu merkezde karşılanacak, temiz ve doğal bir ortamda  yaşamlarını sürdüreceklerdi. Diğer bir yandan ögrenciler  staj yaparak kendilerine bir ek gelir sağlayacaktı.
 Bunu hazmedemeyen yerel basın siteleri karalama kampanyası ile harekete geçtiler. Prof. Dr. Aysun Baykarabulut hanımefendiye yakışmayan ithamlarda bulundular. Bugün 
Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve  İnönü Üniversitesi yetkililerine tek laf söyleyemeyen gazeteciler bu konuda inanın yanlış adrestesiniz.

İlim yuvasına kaleminiz dönmüşken hâla asgari ücretle çalışan, haklarını alamayan İnönü Üniversitesi çalışanlarından biraz bahsedin. Tabii o cesaretiniz varsa!

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devredilen bir tesisi naçizane tavsiyem üniversiteye mâl etmeyin. 

Kininiz kaleminizin önüne geçiyorsa bu aralar gazeteciliği bırakın, limon satın daha iyi.

Cennet şehrimin güzelliklerle anılması dileği ile Malatya'mın güzel insanlarına selam olsun.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
YORUMLAR 2
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber