Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’ sloganıyla organize edilen Antalya 13. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) standında Fırat Böl...
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’ sloganıyla organize edilen Antalya 13. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) standında Fırat Bölgesi yöresel ürünleri tanıtıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı tarafından fuarda açılan stantta Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin yöresel ürünlerden birçoğu coğrafi işaretli; Malatya Kayısısı, Bingöl Balı, Ulukale Dutu, Ağın Leblebisi, Bingöl Kavurması, gazoz, sirke, krem, kozmetik yağ, nohut, fasulye, bulgur, badem, kurutulmuş meyve ve sebze ile diğer birçok yöresel ürünün tanıtımı gerçekleştirildi.
Fuarın açılış programına katılan Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, FKA standını ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi aldı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin de standı ziyaret ederek Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Mehmet Şirin Budancamanak ile bir araya gelerek Ajansın faaliyetleri ve yöresel ürünlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Mehmet Şirin Budancamanak, bu yıl on üçüncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Fırat Kalınma Ajansı olarak Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin zengin yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla katılım sağladıklarını söyledi.
Budancamanak, fuarın özellikle yöresel ürünlerin tanıtılması, büyük zincir marketler ve e-ticaret firmalarıyla ticari bağlantılar kurulması açısından önemli olduğunu ifade ederek, “Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizden birçok firma ve kooperatif ürünlerini fuarda tanıtma şansı buldu. Standımız ve yöresel ürünlerimiz çok yoğun ilgi gördü. Ajans olarak bölge illerimizin kalkınmasına yönelik desteklerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Almanya: Savaş uçağı konusunda çeşitli aktörlerle görüşüyoruz
ABD, İran'a karşı saldırılara başladı: Liman kentleri vuruluyor
03Bingöl'de taziye dönüşü trafik kazası: 4 yaralı
04Anamur'da orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler değerlendirildi
05Tokat'ta otomobil ile minibüs çarpıştı: 5 yaralı
06Uşak'ta 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
07Antalya'da asayiş uygulamalarında 765 aranan şahıs yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük