Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu01:54 Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"01:50 İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”01:01 Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Asayiş 04 Şubat 2023 - 16:48 Yorum: 0

Gazeteciler saldırıya tepki gösterdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde görev yaparken son üç yıl içerisinde fiziki ve sözlü saldırıya uğrayan ulusal ve yerel basın mensupları Ortakent Mahallesi'nde...

Gazeteciler saldırıya tepki gösterdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde görev yaparken son üç yıl içerisinde fiziki ve sözlü saldırıya uğrayan ulusal ve yerel basın mensupları Ortakent Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinin önünde basın açıklaması yaparak gazetecilere yönelik saldırıları kınadı.

Bodrum'da son üç yılda 5 gazetecinin olay yerinde ve kamuya açık alanda görev yaparken sözlü ve fiziki saldırıya uğraması ilçedeki yerel ve ulusal basın temsilcileri ile gazeteci örgütlerini ve Bodrumlu STK'ları harekete geçirdi.

Bodrumlu basın mensuplarına saldırılar artınca tepki gösterildi

Son olarak 2 gün önce Ortakent Mahallesi'nde bir grosmarketin istinad duvarının çökmesi ve tonlarca toprağın marketin bahçesine göçmesiyle meydana gelen heyelanı görüntülemek için olay yerine giden ve yoldan görüntü çeken gazeteci Yaşar Anter, bölgedeki AVM'nin güvenlik görevlilerinin sözlü ve fiziki saldırısına maruz kalmış, fotoğraf makinesi elinden alınmak istenmişti.

Bodrumlu yerel ve ulusal basın temsilcileri bugün Ortakent Mahallesi'ndeki bahse konu AVM önünde toplanarak gazetecilere yönelik saldırıları kınayan açıklama yaptılar. Alışveriş merkezinin girişinde bir araya gelen Bodrum'da görev yapan gazetecilerin yanı sıra Bodrum Gazeteciler Cemiyeti, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti birlikte olayı kınadı.

Bizim amacımız en doğru bilgiyi aktarmak

Haber takibi yaptığı sırada sözlü ve fiziki müdahaleye maruz kalan gazeteci Yaşar Anter, "Bizim amacımız en doğru bilgileri kamuoyuna ulaştırmaktır. O gün olay yerine geldiğimizde imar yolundan çekim yaparken alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri engel olmaya çalıştı. Buradan çekim yapmanın yasak olduğunu söyleyerek fotoğraf makinelerimizi elimizden almaya çalıştılar. Bu arada kendilerinin özel güvenlik görevlisi olduğunu söyleyen, aralarında sivil giyimlilerin de olduğu 5-6 kişinin saldırısına uğradım. Boğazımıza sarıldılar, iteklediler. Kameramızı almaya çalıştılar, fotoğrafları silmeye çalıştılar. Bir basın mensubu olarak bunlara hukuken tepki gösterdik. Bizim amacımız herhangi bir kurumu kötülemek değil, olayı topluma doğru bir şekilde aktarmaktı. Yapılan bu saldırıyı kınıyorum" dedi.

Gazeteciler tek ses oldu

Saldırıya tepki gösteren Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Eren Ayhan, "Yaşar Anter'e yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Biz Bodrum'da görev yapan gazeteciler olarak bu gibi saldırıların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Bundan sonra basın mensuplarına yapılacak saldırılarda savcılığa suç duyurusunda bulunup hukuksal süreç başlatacağız. Bu gibi saldırıların artık durmasını istiyoruz. İnsanların haber almasını biz gazeteciler sağlıyoruz. Biz görev yaptığımız sırada herkes kendi işini yapsa saldırılara maruz kalmayacağız. Tüm kurum ve kuruluşlara, basın mensuplarına nasıl davranılması gerektiğinin öğretilmesini şahsım ve Bodrum Gazeteciler Cemiyeti adına rica ediyorum" diye konuştu.

Saldırıyı kınadıklarını belirten Muğla Gazeteciler Cemiyeti Bodrum Temsilcisi Ercan Vuranlar, "Bu olaylar son 3-4 yıldan beri çok arttı. Bu tür saldırıların önüne geçilmesi lazım. Bu tarz olaylardan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunmamız gerekiyor. Bizim haklarımızı aramamız lazım" diye belirtti.

Saldırıya karşı tek ses olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Bodrum Temsilcisi Uğur Yurtsev, "Basına bu tarz saldırılar artmaya başladı. Bundan sıkıntı duyuyoruz. Basın yasasının bir an önce çıkmasını ve bizim hakkımızın korunmasını talep ediyoruz" dedi.

Öte yandan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, TMMOB İlçe Koordinasyon Temsilcisi Mustafa Erdoğan, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, TÜLOV Bodrum Temsilcisi Av. Remzi Kazmaz ve birçok STK yaptıkları yazılı açıklamalarla saldırıyı kınadı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber