Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Şubat 2022 - 11:58 Yorum: 0

Gazetecilerle buluşan Ombudsman: “Avrupa’nın birçok ülkesinden daha ileri düzeydeyiz”

Tekirdağ'da gazetecilerle bir araya gelen Kamu Başdenetçisi Ombudsman Şeref Malkoç, Türk anayasa temel ve hak özgürlüklerinin Avrupa'nın birçok ülkesinden...

Gazetecilerle buluşan Ombudsman: “Avrupa’nın birçok ülkesinden daha ileri düzeydeyiz”

Tekirdağ'da gazetecilerle bir araya gelen Kamu Başdenetçisi Ombudsman Şeref Malkoç, Türk anayasa temel ve hak özgürlüklerinin Avrupa'nın birçok ülkesinden daha ileride olduğunu vurguladı.

Kamu Başdenetçisi Ombudsman Şeref Malkoç ve kamu fenetçilerinden oluşan KDK Heyeti "Ombudsman halkla buluşuyor" programı çerçevesinde Tekirdağ'a gelerek ilk gün ziyaretlerini kentteki çeşitli kurumlara yaptı. Malkoç ve KDK Heyeti ziyaretinin ikinci gününde Süleymanpaşa ilçesindeki bir otelde gazetecilerle kahvaltılı programda bir araya geldi.

Programda bir açıklama yapan Malkoç, "Şunu memnuniyetle ifade edeyim ki, özellikle son 10-15 yılda Türkiye'de hem temel hak ve özgürlükler konusunda ciddi anayasal değişiklikler ve yasal değişiklikler oldu. Bunların topluma anlatılması, insanımızın anayasal haklarını bilip ve bunun bilincinde olması ve bu hak arama yollarını kullanması çok önemli. Çünkü bizim anayasa ve yasalarımıza baktığımızda temel hak ve özgürlükler açısından Avrupa'nın birçok ülkesinden daha ileri düzeydeyiz. Ama iki tane problemimiz var. Birincisi insanımız bu temel hak ve özgürlüklerini, hak arama yollarını yeterince bilmiyor, ikincisi de hukukun üstünlüğü konusunda yeterince Türkiye'de kültürümüz oluşmamış. İşte Kamu Denetçiliği gibi kurumlar hem hak arama yollarını anlatmak ve hukukun üstünlüğü konusunda idareciler ve şehirlerimizdeki insanlarla buluşmak üzere program yapılmakta" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber