MENÜ

Gazetecilik ile halkla ilişkiler ve tanım bölümleri akreditasyon sürecinde

Malatya’da, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümleri akreditasyon çalışmaları kapsamında İletişim Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından ziyaret edildi.İletişim Araştırmaları

Yayınlanma: 20 Kasım 2025 16:23 Güncelleme: 21 Kasım 2025 08:10
Gazetecilik ile halkla ilişkiler ve tanım bölümleri akreditasyon sürecinde
Malatya’da, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümleri akreditasyon çalışmaları kapsamında İletişim Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından ziyaret edildi.
İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) tarafından yürütülen akreditasyon süreci kapsamında gerçekleştirilen ziyaret, 17-19 Kasım 2025 tarihleri arasında yapıldı. Ziyarette Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümleri akreditasyon değerlendirmesine alındı. Kurum ziyaretinin Ekip Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Ekip Eş Başkanı Dr. Recep Yaşar, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı değerlendiricileri Prof. Dr. Esra İlkay İşler ve Doç. Dr. Sevinç Koçak; Gazetecilik Programı değerlendiricileri ise Prof. Dr. Burcu Kaya Erdem ve Doç. Dr. Canan Dural, ekibin öğrenci değerlendiricisi ise Murat Ertuğrul oldu.
Programlar hakkında sunumlar gerçekleştirildi
Saha ziyaretinin ilk gününde değerlendirme ekibi, Gazetecilik Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Değerlendirme süreci, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın’ın sunumuyla başladı. Dekan Prof. Dr. Yatkın sunumunda fakültenin akademik yapısı, öğrenci imkanları, mevcut projeleri ve kalite geliştirme çalışmalarına dair ayrıntılı bir bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Ahmet Yatkın’ın ardından Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eylem Şentürk Kara ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Kılınç tarafından bölümler hakkında bilgilendirici sunumlar yapıldı.
Ziyaret kapsamında İLEDAK ekibi; İletişim Fakültesi’nin altyapı imkanlarını, eğitim ortamlarını ve akademik işleyişini yerinde inceledi; öğretim elemanları, öğrenciler, mezunlar ve dış paydaşlarla görüşmeler gerçekleştirdi.
Üniversite yönetimi ve dış paydaşlarla görüşmeler yapıldı
İlk gün öğleden sonraki oturumda Ekip Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Ekip Eş Başkanı Dr. Recep Yaşar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Prof. Dr. Süleyman Nihat Şad ve Prof. Dr. Ali Özer ile bir araya geldi. Görüşmelerin ardından ekip başkanı ve ekip eş başkanı kurum ve birim yöneticileri ile görüştü.
Programın devamında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı değerlendiricileri Prof. Dr. Esra İlkay İşler ve Doç. Dr. Sevinç Koçak, Gazetecilik Programı değerlendiricileri Prof. Dr. Burcu Kaya Erdem ve Doç. Dr. Canan Dural önce dış paydaşlarla, ardından mezunlar, çift anadal (ÇAP) öğrencileri, özel ihtiyaçlı öğrenciler ve sınıf temsilcileriyle toplantıda bir araya geldi. Öğrenci değerlendiricisi Murat Ertuğrul ise öğrenci gruplarıyla ayrı değerlendirmelerde bulundu. Görüşmelerin ardından Gazetecilik Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanları ile toplantı ve evrak incelemesi yapıldı.
İkinci gün mekân ziyaretleri gerçekleştirildi
Kurum ziyaretinin ikinci gününde ise İletişim Fakültesinin mekânları gezildi. Fakülte içerisinde bulunan sınıflar, konferans salonu, kütüphane, laboratuvarlar, stüdyolar, atölyeler gezilerek bu alanların fiziki koşulları, donanım durumu ve kullanım uygunluğu yerinde değerlendirildi.
İkinci gün öğleden sonra ekip başkanı ve eş başkan, üniversite koordinatörlükleri ile görüşme sağladı. Bağımlılıkla Mücadele, Araştırma, Engelsiz İnönü Koordinatörlüğü başta olmak üzere çok sayıda koordinatörlükle bir araya gelen ekip başkanı ve eş başkan, birimlerin yürüttüğü çalışmalar, projeler ve uygulamalar hakkında bilgi aldı.
Aynı zaman diliminde Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı değerlendiricileri tarafından bölümlerin öğretim elemanları ile görüşmeler sağlandı ve evrak incelemesi yapıldı.
Çıkış toplantısında değerlendirme raporu sunuldu
İLEDAK program değerlendirme ekibi gözlem ve değerlendirmelerine dayalı raporunu kurum ziyaretinin son günü olan 19 Kasım’da gerçekleştirilen çıkış toplantısında okudu. Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Ali Özer, Prof. Dr. Mehmet Sağlam, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın ve Gazetecilik Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyeleri ve elemanları katılım gösterdi.
İLAD ölçütlerine göre yapılan Gazetecilik Bölümü genel değerlendirmesini Prof. Dr. Burcu Kaya Erdem, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünün değerlendirmesini ise Prof. Dr. Esra İlkay İşler okudu. Daha sonra değerlendirme ekip başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, program değerlendirme raporunda yer alan Form 8’i İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın’a ve Gazetecilik Programı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eylem Şentürk Kara’ya teslim etti.
Süreç devam ediyor
Bundan sonraki süreçte Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Gazetecilik Bölümünün rapora ilişkin itirazlarını aktarabilecekleri 15 gün yanıtı beklenecek. İLEDAK değerlendirme ekibi, 15 gün yanıtını da dikkate alarak hazırlayacağı nihai raporunu İLEDAK yönetimine iletecek. İLEDAK yönetimi de raporu inceleyerek karar için İLAD Yönetim Kurulu’na sunacak. Akreditasyon konusunda nihai kararı, değerlendirme ekibinin raporu ve önerisi ışığında İLAD Yönetim Kurulu verecek. Sürecin 2 ay içinde tamamlanması bekleniyor.
ETİKETLER: Gazetecilik, ile, halkla, ilişkiler, tanım
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'

Yurt başvuruları başladı

Yurt başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı

Kırtasiyelerde yeni sezon heyecanı

Kırtasiyelerde yeni sezon heyecanı

Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir

MEB, yeni eğitim yılı öncesi genelge yayımlandı

MEB, yeni eğitim yılı öncesi genelge yayımlandı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle

Müftü Bekiroğlu: Yaz Kur'an kursları çocuklarımızın iman ve ahlakını güçlendiriyor

Müftü Bekiroğlu: Yaz Kur'an kursları çocuklarımızın iman ve ahlakını güçlendiriyor

Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşıldı

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşıldı

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
9
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
9
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
9
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
8
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
7
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
6
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
4
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
3
Eyüpspor Eyüpspor
3
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
2