Gaziantep Sanayi Odası Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika)2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Planlaması hakkındaki istişare toplantısı...
Gaziantep Sanayi Odası Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika)2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Planlaması hakkındaki istişare toplantısı yapıldı.
Toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz, Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Gül Taşkıran Battal, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Taşdemir, Uzman Ebru Seyhan Akyol, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı İl Müdürü Muhammed Paksoy, Gasbem Yönetim Kurulu Üyeleri, Murat Hakan Yusufoğlu, Erman Erturhan ile diğer davetliler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan ve GSO ile güzel projeler yaptıklarını kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, Model Fabrikalarda 2022 yılında neler yapıldığını, 2023 yılında neleri hedeflediklerini görüşmek için bu toplantıları düzenlediklerini söyledi.
Türkiye'deki Model Fabrikalar arasında ilk toplantıyı Gaziantep'te gerçekleştirdiklerini dile getiren Ar, "Model fabrikalarımız yalın üretim ve verimlilik üzerine çok önemli çalışmalar yapıyor. Gaziantep Model Fabrika'da da önemli işler gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalardan dolayı GSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adnan Ünverdi ile Yönetim Kurulu'nu, Model Fabrika ekibi ile destek veren herkesi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Sanayi Odası Olarak gerçekleştirilen projelerle bölgeyi; GSO Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM), Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (GASBEM) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte kurulan Model Fabrika ile entegre hale getirdiklerini söyledi.
Birbirini tamamlayan bu birimleri, Endüstriyel Gelişim Merkezi (EGÜ) adıyla markalaştırdıklarını ifade eden Ünverdi şöyle devam etti:
"Burada hem meslek edindiriyor hem de sanayimizin talepleri doğrultusunda insanımıza mesleki yeterlilik kazandırarak sanayimizin yetişmiş insan gücünü karşılıyoruz. Model Fabrikamız ise gelişim üssümüzün kalbi konumundadır. Dijital Dönüşüm, Verimlilik, Endüstri 4.0, Yalın Üretim, Tasarım, Öğren ve Dönüş, Yaparak Öğrenme gibi eğitim ve uygulama alanları İle sanayimizdeki değişim ve dönüşüme burada yürüttüğümüz faaliyetlerle öncülük ediyoruz."
Model Fabrika'nın öneminin zaman geçtikçe çok daha iyi anlaşılmaya başlandığına vurgu yapan Ünverdi, "Yeni nesil sanayiye adaptasyonda burası çok büyük bir mutfak, kuluçka merkezi, yeniliklere açılan kapımız ve yaşayarak öğrenme ve uygulama merkezimiz. Firmalarımızın röntgenini çekiyor, sorunların çözümü ve yapılacak iyileştirme çalışmalarını kendileriyle paylaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl fragman eğitimlerinin ardından 1 Şubat'ta öğren-dönüş eğitimleri ile başladığımız çalışmalarımızda çok önemli mesafeler kat ettik. Öncesinde burayı tanımlamakta firmalarımız açıkçası güçlük çekiyorlardı. Arkadaşlarımız sahaya inip hem burada verilen eğitimler hem de firmalarımızdaki uygulamalı çalışmalar neticesinde reel sonuçlar alamaya başladık ve merkezimize olan ilgi de arttı. Yalın üretim eğitimi çerçevesinde 22 farklı modül ile danışmanlık hizmeti sağladık. Burada amacımız sadece Gaziantep sanayisinin değişim ve dönüşümünü sağlamak değil, bölgemizle birlikte bunu başarmak ve bu süreci birlikte yürütmektir" şeklinde konuştu.
Verimlilik, Yalın Üretim ve Dijitalleşme ile birlikte sürdürülebilir sanayi için en önemli başlıklardan birisi haline gelen yeşil dönüşüm konusunda da Gaziantep Model Fabrika'nın etkin rol üstleneceğini aktaran Ünverdi "Merkezimiz Enerji Verimliliği ve karbon salınımını azaltacak çalışmalarla yeşil üretime önemli katkılarda bulunacak. Sonuç olarak baktığımızda; verimlilik kayıplarının azalması, katma değerin artırılması, dijitalleşme ve ileri teknoloji üretime geçiş, AB Yeşil Mutabakatı kriterlerine adaptasyon konularında sağlayacağı imkanlarla Gaziantep Model Fabrika, üretim ve ihracatımızın da yukarıya taşınmasında kilit rol üstlenecektir" diye konuştu.
Toplantıda daha sonra Gaziantep Model Fabrika Direktörü Yusuf Diler sunum eşliğinde Gaziantep Model Fabrika'nın yaptığı çalışmaları ve projeleri anlattı.
Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Gül Taşkıran Battal da yaptığı sunumda, Performans İzleme ve Değerlendirme Sistemi, Model Fabrika Danışma Kurulları, İyi Uygulama Örnekleri, Model Fabrika Eğitmeni Yetiştirme Programı, Model Fabrikalar ile Diğer Ülkeler Arasındaki İşbirlikleri gibi bakanlığın gerçekleştirmiş olduğu ve gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, 23 Ekim itibarıyla Merkez Bankasının brüt döviz rezervleri, 3 milyar 103 milyon dolarlık düşüşle 59 milyar 45 milyon dolara geriledi. Söz konusu rezervler, 16 Ekim haftasında 62 milya
TÜİK, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini 3 Kasım Salı günü saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak rakamlar, fiyat artışlarının seyrine ilişkin önemli göstergeler sunarken kiracıların kasım ayında
İLKHA muhabirine konuşan giyim ve ayakkabı esnafı, kış sezonuna yönelik hazırlıklarını, ürün çeşitlerini, fiyat değişimlerini ve sezon beklentilerini değerlendirdi. Giyim esnafı, mont, kaban, kazak ve kışlık pantolon gibi ürünleri erkenden müşterilerin hi
Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yeni artış dalgası, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. ÖTV kaynaklı düzenleme doğrultusunda benzinin litre fiyatına 4 lira 15 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 60 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın a
Bakanlıktan yapılan açıklamada, dış ticaret işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, gümrük mevzuatına uygunluğun sağlanması ve dürüst ticaret yapan firmaların haklarının korunması amacıyla kontrollerin sürdürüldüğü belirtildi. Ticaret Araştırmala
Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekim ayında kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 208 firmada 10 bin 360 ürün kontrol edildi. Haksız fiyat artışları da denetl
Dolar kuru, 30 Ekim Cuma günü 50 lira sınırına yakın seyrini sürdürdü. Güne 49,8834 liradan başlayan dolar, işlemler sırasında 49,9540 liraya kadar yükseldi. Kur, sabah saatlerinde 49,9472 lira seviyesinden alıcı buldu. Küresel piyasalarda dolar endeksi g
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Ekim 2026 döneminde yürütülen denetim çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Aylık denetim raporuna göre, kent genelinde risk esaslı 1136 gıda
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
05Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
06Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
07Lastiği patlayan araç üst geçidin ayağına çarpı: 2 ölü, 2 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor