Gaziantep Peygamber Sevdalıları tarafından yaz döneminde çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" eğitim programının kapanışı, Millet Camii'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı programda çocuklar
Gaziantep Peygamber Sevdalıları tarafından yaz döneminde çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" eğitim programının kapanışı, Millet Camii'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi.
Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı programda çocuklar, yaz boyunca öğrendikleri Kur'an-ı Kerim, namaz, sure ve duaları uygulamalı olarak tekrar etti. Programda toplu namaz kılınırken eğitimlerini tamamlayan öğrencilere namaz sertifikaları takdim edildi.

Muhammed Ata Yaçin
"Çocuklarımızın gönüllerine namaz sevgisini yerleştirmeyi hedefledik"
Programın kapanışında konuşan Gaziantep Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı Muhammed Ata Yaçin, düzenledikleri eğitim programıyla çocuklara yalnızca namazın nasıl kılınacağını öğretmeyi değil aynı zamanda namaz sevgisi ve ibadet şuuru kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.
Yaçin, çocukların Kur'an ve sünnetin rehberliğinde yetişmesinin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:
"Gaziantep Peygamber Sevdalıları olarak 'Hayat Namazla Güzeldir' diyerek başlattığımız eğitim programımızın bugün kapanış programını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler bu çalışma ile sadece çocuklarımıza namazın nasıl kılınacağını öğretmeyi değil; onların gönüllerine namaz ruhunu, namaz sevgisini ve namaz aşkını yerleştirmeyi hedefledik. Çocuklarımızı Kur'an ve sünnetin rehberliğinde yetiştirerek, ibadet şuuru kazanmaları ve hayatlarını namazla güzelleştirmeleri için gayret gösterdik. Eğitimlerimizin sonunda evlatlarımızı Millet Camii'nde bir araya getirerek hep birlikte namaz kıldık, namaz etkinlikleri gerçekleştirdik. Çünkü biz biliyoruz ki namazla büyüyen bir nesil, Allah'a kul olma şuuru ile yetişen bir nesildir."
"Allah'a bağlı yetişen bir neslin geleceği sağlamdır"
Yaçin manevi değerlere bağlı yetişen gençliğin geleceği inşa edeceğine değinerek "Bizler inanıyoruz ki geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızı sadece akademik bilgilerle değil aynı zamanda iman, ahlak, ibadet ve kulluk bilinciyle yetiştirmeliyiz. Çünkü sağlam bir gelecek, sağlam temeller üzerinde yetişen nesillerle mümkündür. 'Namaz dinin direğidir.' buyurulmuştur. Namaz, insanın hayatını düzene koyan, Rabbine olan bağını güçlendiren en önemli ibadetlerden biridir. Bu nedenle çocuklarımızın hayatına namazı erken yaşlarda yerleştirmeyi, onların geleceğine bırakabileceğimiz en kıymetli miraslardan biri olarak görüyoruz. Bu kapsamda yaklaşık bin öğrencimize namaz eğitimi verdik. Eğitimlerini tamamlayan çocuklarımıza namaz sertifikalarını takdim ederek onların bu güzel ibadeti öğrenmelerini ve hayatlarında bir alışkanlık hâline getirmelerini teşvik ettik. Bizim gayemiz yalnızca bir yaz programını tamamlamak değildir." dedi.
"Hedefimiz: Rabbini tanıyan, ahlaklı ve şuurlu nesiller yetiştirmektir"
Allah ile bağları güçlü bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Yaçin "Asıl hedefimiz namazını bilen, namazını seven, Rabbini tanıyan, ahlaklı ve şuurlu nesiller yetiştirmektir. İnşallah her yaz olduğu gibi bundan sonra da çocuklarımızı bu güzel eğitimlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki hayat namazla güzeldir. Hayat Allah'a kullukla güzeldir. Gelecek, imanlı ve şuurlu nesillerle güzeldir. Rabbim yetiştirdiğimiz bütün evlatlarımızı namazına bağlı, ahlaklı, şuurlu ve hayırlı kullarından eylesin. Onları ailelerine, milletimize ve ümmetimize hayırlı birer evlat kılsın." şeklinde konuştu.

Abdulkadir Aydoğan
"Namazı seven nesiller, namazı seven bir toplum oluşturmak istiyoruz"
Eğitimci Abdulkadir Aydoğan ise yaz döneminde özellikle 6-10 yaş arasındaki çocuklara Kur'an-ı Kerim, namaz, sureler, dualar, ibadet bilinci ve güzel ahlak eğitimi verdiklerini belirterek, çalışmalarındaki temel hedefin namazı seven nesiller yetiştirmek olduğunu ifade etti.
Millet Camii'nde gerçekleştirilen kapanış programının büyük bir katılımla yapıldığını dile getiren Aydoğan, eğitim sürecini ve programın amacını şöyle anlattı:
"Her yaz olduğu gibi bu yaz da çocuklarımıza düzenli ve sistemli bir şekilde namaz eğitimi veriyoruz. Özellikle 6-10 yaş arasındaki çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim’i öğretiyor, namazı öğretiyor, namaz surelerini ve kısa sureleri ezberletiyor; ibadet bilincini, ahlakı ve güzel davranışları kazandırmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim bir amacımız, bir gayemiz var: Namazı seven nesiller, namazı seven bir toplum oluşturmak. İşte bu anlayışla, 'Hayat Namazla Güzeldir' sloganıyla bugün şehrimizin en büyük camilerinden biri olan Millet Camii’nde bine yakın öğrencimizin katılımıyla çok güzel, çok anlamlı bir program gerçekleştirdik. Çocuklarımız, yaz boyunca öğrendiklerini bugün burada uygulamalı bir şekilde tekrar ettiler. Namazın nasıl kılınacağını, sureleri, duaları ve ibadet adabını yeniden gözden geçirdiler." ifadelerini kullandı.
"Çocukların namaz kılıp kılmadığı ebeveynler tarafından kontrol edilmiyor"
Yapılan bir anket hakkında bilgi veren Aydoğan "Programımıza müftü yardımcılarımızın ve birbirinden kıymetli sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerinin katılması bizleri ayrıca mutlu etti. Rabbimize hamdolsun, gerçekten devasa bir program ortaya çıktı. Bu programın gerçekleşmesinde yüzden fazla bayan hocamızın ve yüzden fazla erkek hocamızın emeği var. Buradan özellikle ifade etmek istiyorum: Bu bir ekip işidir. Bu çocukların yetişmesinde emeği olan bütün hocalarımıza, gönüllülerimize, annelerimize, babalarımıza ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun. Ancak üzülerek ifade etmek istediğim önemli bir mesele var. Çocuklarımızın namaz alışkanlığıyla ilgili çeşitli araştırmalar, mülakatlar ve anketler yaptık. Maalesef ulaştığımız sonuçlardan biri bizi ciddi anlamda üzdü. Bin anne babadan yalnızca birinin, çocuğunun namaz kılıp kılmadığını düzenli olarak kontrol ettiğini gördük." dedi.
"Çocuklarımızı namaza alıştırmak bizim en büyük sorumluluklarımızdan biridir"
Çocukların namaza alışmasında anne ve babanın rolünden bahseden Aydoğan "Şimdi buradan bütün anne babalara sesleniyorum: Ey anne, ey baba! Çocuklarımızı namaza alıştırmak bizim en büyük sorumluluklarımızdan biridir. Çocuğumuzun derslerini takip ediyoruz. Okulunu takip ediyoruz. Geleceğini düşünüyoruz. Meslek sahibi olmasını istiyoruz. Güzel bir hayat yaşamasını istiyoruz. Peki, çocuğumuzun Rabbine karşı sorumluluğunu ne kadar takip ediyoruz? Namazını kılıp kılmadığını soruyor muyuz? Onu namaza kaldırıyor muyuz? Onunla birlikte namaz kılıyor muyuz?" şeklinde konuştu.
"Günde bir vakit namazı dahi olsa ailemizle birlikte cemaatle kılalım"
Aydoğan, namazın önemine dair "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed, (Aleyhissalatü Vesselam) kızı Hazreti Fatıma ile Hazreti Ali'nin evinde ibadet hayatının yerleşmesi için onları namaza teşvik etmiştir. Buradan özellikle babalara sesleniyorum: Ey babalar! Günde bir vakit bile olsa ailemizle birlikte cemaatle namaz kılalım. Evimizin içinde namazı yeniden ihya edelim. Çocuklarımız bizi namaz kılarken görsün. Çocuklarımız babasının seccadeye durduğunu, annesinin namaz kıldığını görsün. Çünkü çocuk, en güzel eğitimi sözden önce örnek olarak alır. Hazreti Ömer'in de aile içerisinde cemaatle namazın önemine dikkat çeken güzel sözleri vardır. Gelin, biz de ailelerimizde namazı yeniden birleştirici bir güç haline getirelim. Günde bir vakit namazı dahi olsa ailemizle birlikte cemaatle kılalım. Çocuklarımızı camilerle buluşturalım. Şehrimizin en büyük camilerine, Millet Camii'ne, Ulu Camii'ne götürelim. İmkanımız varsa çocuklarımızı Medine'ye, Mekke'ye, Kâbe-i Muazzama'ya götürelim. Çocuklarımızın zihninde güzel hatıralar oluşturalım. Onların hayatını camiyle, Kur'an'la, namazla ve güzel ahlakla buluşturalım. Çünkü bizim istediğimiz sadece namaz kılan çocuklar değildir. Biz, namazı seven çocuklar istiyoruz." dedi.
"Namazı bir yük olarak değil, bir huzur olarak gören çocuklar istiyoruz"
Çocukların namazla bağının kuvvetlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Aydoğan "Secdeyi seven, Kur'an'ı seven, camiyi seven, Rabbini seven nesiller yetiştirmek istiyoruz. Ey anne, ey baba! Çocuğunun geleceğini düşünüyorsan, onu namaza alıştır. Çocuğunun kötülüklerden korunmasını istiyorsan, onu namaza alıştır. Çocuğunun hayatında sağlam bir manevi bağ oluşmasını istiyorsan, onu namaza alıştır. Çünkü namaz, insanın Rabbiyle kurduğu en güçlü bağlardan biridir. Gelin, çocuklarımızı namazla buluşturalım. Gelin, evlerimizi namazla şenlendirelim. Gelin, camilerimizi çocuklarımızla dolduralım. Gelin, 'Hayat Namazla Güzeldir.' diyelim. Ve bu güzel sloganı sadece sözde bırakmayalım; hayatımızda yaşayalım, çocuklarımıza yaşatalım. Rabbim bütün çocuklarımızı Kur'an'la, namazla, güzel ahlakla yetişen salih nesillerden eylesin. Rabbim anne babalarımıza güç, gayret ve şuur versin. Bu güzel çalışmalarda emeği geçen bütün hocalarımızdan, gönüllülerimizden ve destek veren herkesten razı olsun. Hayat namazla güzeldir. Hayat Kur'an'la güzeldir. Hayat Allah'a kullukla güzeldir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Fransa'da 2027'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde başörtüsü yeniden siyasi tartışmaların merkezine taşındı. Aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin önde gelen isimlerinden Marine Le Pen, iktidara gelmesi durumunda "İslamcı ideolojil
Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Mevcut Şube Başkanı Abdullah Çatı tek aday olarak girdiği genel kurulda, yeniden başkanlığa seçildi. Eğitim-Bir-Sen Şırnak Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu, Şırnak
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, e-ihale yoluyla alınan 43 aracın kilometresini düşürerek satış yapmak suretiyle vatandaşları dolandırdığı belirlenen şüphelilere
Hiçbir öğretim elemanının bu süreçte geride kalmaması gerektiğini ifade eden Özvar, yapay zekâ araçlarının bugüne kadar çoğunlukla öğretim elemanlarının bireysel çabalarıyla öğrenildiğine işaret ederek bundan sonraki süreçte bu araçların sahip olduğu pota
Prof. Dr. Dalgar, tarımda yazılım, veri, robotlar ve otonom araçların kullanımını yaygınlaştırarak gençlere yeni bir üretim ve girişimcilik yolu açmayı hedeflediklerini belirtti. Kırsalda çiftçi ve yetiştiricilere verdikleri eğitimler sırasında gençlerin
Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda H.C.B. isimli kişinin saklandığı adresi tespit etti. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonla yakalanan şahsın, başkasına ait banka veya kredi kartlarının izinsiz k
Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince silah kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında araçlarda arama yapıldı. Aramalarda 163 ruhsatsız tabancanın yanı sıra birleştirildiğinde 99 tabanca daha oluşturabilecek pa
Siyonist haham Dov Lior’un cuma günü yayımladığı fetva, Batı Şeria’da zeytin hasadı döneminde Filistinlilerin topraklarına ve geçim kaynaklarına yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde geldi. Lior, Filistinli çiftçilerin "güvenlik" gerekçesiyle topl
İstanbul'da selden etkilenen esnafa 80 milyon lira nakdi destek
Ensarullah, Suudi Arabistan'a ait Apache tipi helikopteri düşürdü
03Meteoroloji'den şiddetli yağış ve fırtına uyarısı
04İstanbul'da taşan derede kaybolan 2 kişi aranıyor
055 ile turuncu, 13 ile sarı kodlu alarm
06ABD'de araç futbol sahasına daldı: 2 ölü, çok sayıda yaralı
07Kaza yapan alkollü sürücüye 265 bin TL ceza
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Erzurumspor Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor