Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına rağmen siyonist rejimin saldırıları devam etti. Salı günü düzenlenen saldırılarda 7 Filistinli şehit olurken, çok sayıda kişi yaralandı. Filistinli yerel kaynaklar, Gazze kentinin kuzeybatısındaki Ebu Şerh Döner Kavşağ
Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına rağmen siyonist rejimin saldırıları devam etti. Salı günü düzenlenen saldırılarda 7 Filistinli şehit olurken, çok sayıda kişi yaralandı.
Filistinli yerel kaynaklar, Gazze kentinin kuzeybatısındaki Ebu Şerh Döner Kavşağı çevresinde sivillerin bulunduğu bir grubun hedef alındığını bildirdi. Saldırıda bir Filistinli şehit olurken, yaralananlar da oldu.
Akşam saatlerinde Yusuf Salim'in, Ebu Şerh Döner Kavşağı yakınlarında daha önce düzenlenen saldırıda aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetmesiyle gün içinde şehit olanların sayısının 7'ye yükseldiği aktarıldı.
Saldırılar sırasında Gazze kentinin batısındaki Ketibe bölgesi de yoğun bombardımana maruz kaldı. Bölgeye yönelik insansız hava aracı saldırılarının ardından en az 10 patlama meydana geldi.
Yaşlı Filistinli ve çocuk da şehit oldu
Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'ın güneyinde de siyonist rejim güçlerinin açtığı ateş sonucu 73 yaşındaki Talal İsmail Mahmud Ziyara ağır yaralandı. Ziyara, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Deyr el-Belah bölgesinde bir başka saldırıda ise çocuk İsra el-Hasi, siyonist rejim güçlerinin askeri kontrol bölgelerinin dışına ateş açması sonucu şehit oldu.
Siyonist rejim güçlerinin bölgeye kara araçlarıyla ilerlemesi nedeniyle Deyr el-Belah'ın doğusundan da yaralıların hastaneye ulaştırıldığı bildirildi.
Gazze kentinin batısındaki Ketibe bölgesinde düzenlenen saldırılarda ise aralarında iki çocuk ve bir kadının bulunduğu 3 Filistinlinin şehit olduğu, 8 kişinin yaralandığı aktarıldı.
Filistin Sağlık Bakanlığı, söz konusu bölgede özel bir siyonist rejim birliğinin bölgeye sızdığını, "operasyona" yoğun hava bombardımanı ve ateş açılmasının eşlik ettiğini bildirdi.
Ateşkes bir günde 22 kez ihlal edildi
Siyonist rejim güçlerinin salı günü ateşkesi en az 22 kez ihlal ettiği belirtildi.
İhlaller arasında Filistinli balıkçıların alıkonulması, ateş açılması, topçu bombardımanı, kara araçlarıyla ilerleme ve insansız hava araçlarıyla bomba atılması yer aldı.
Gazze'nin kuzeybatısındaki Sıftavi bölgesinde sivil savunma merkezinin çevresi de bir insansız hava aracı tarafından hedef alındı. Saldırıların sürdüğü saatlerde siyonist rejime ait savaş uçaklarının Gazze semalarında alçak uçuş yaptığı bildirildi.
Filistinli sağlık kaynakları, saldırılar nedeniyle çok sayıda yaralının hastanelere ulaştırıldığını, bazı saldırıların ardından enkaz altında ve yollarda kalan yaralı ve şehitlere ise ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ulaşamadığını belirtti.
Ateşkes sonrası bilanço ağırlaşıyor
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte hastanelere 7 şehit ve 13 yaralının ulaştırıldığını açıkladı.
Bakanlığa göre 11 Ekim'de başlayan ateşkesten bu yana Gazze'de 1326 Filistinli şehit oldu, 4 bin 398 kişi yaralandı. Enkazlardan 815 kişinin naaşı çıkarıldı.
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde şehit olan Filistinlilerin toplam sayısı ise 73 bin 462'ye, yaralıların sayısı 174 bin 509'a yükseldi.
Bakanlık ayrıca yıkılan binaların çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 34'e ulaştığını, son olayda ise iki çocuğun şehit olduğunu ve 6 kişinin yaralandığını bildirdi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'la Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki zirvesi marjında görüştü. Pezeşkiyan'la bir araya gelen Putin, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler karşısında İra
Nijerya'da difteri vakalarındaki artış endişeye neden oluyor. Plateau eyaletinin farklı bölgelerinde hastalığın yayılması sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Plateau eyaleti sağlık yetkilisi Baks Bulus, eyaletin farklı bölgelerinde difteri
Dışişleri Bakanlığı'nın haftalık basın brifinginde konuşan bakanlık sözcüsü Macid El Ensari, son günlerde yapılan bir dizi diplomatik ziyaret ve istişarenin ardından, Umman ve Pakistan da dahil olmak üzere Katar'ın arabuluculuk ortaklarıyla görüşmelerin d
Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Güneysınır ilçesindeki muhtelif mahallelerde bulunan ekili tarım alanlarında inceleme yapıldı. Güneysınır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince gerçekleştirilen kontrollerde, ürünlerin g
Girne Limanı'ndan Mersin'in Taşucu Limanı'na gitmek üzere 30 Ağustos'ta hareket eden katamaran tipi yolcu gemisinin alabora olması sonucu 8 kişi hayatını kaybetti. Kazada 241 kişi kurtarılırken, kayıp 20 kişinin aranmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Kaza
"Achilles Shield" adı verilen sistem, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin bugüne kadarki en büyük örneği olarak öne çıkarken, anlaşma Atina’nın silahlanma politikasını daha da hızlandıracağının işareti olarak değerlendiriliyor. İşgalci siyonist rejimi
Umut Kervanı Batman Derneği, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda dernek, hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla önceden tespit edilen mağdur ailelere nakdi yardımları ulaştırdı. Gerçekleş
Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırıların yol açtığı can kayıplarına ilişkin güncel veriler paylaşıldı. Açıklamaya göre, ateşkese rağmen saldırıların sürdüğü Gazze'de son 24 saatte 6 kişi şehit oldu. Bunlardan birinin, daha ö
İzmir Körfezi’nde 3,5 büyüklüğünde deprem
Balıkesir'de 31 düzensiz göçmen yakalandı
03Hindistan’da havai fişek fabrikasında patlama
04ABD saldırdı, İran misilleme yaptı: Trump "daha büyük saldırı" tehdidinde bulundu
05Gazze'de ateşkes kâğıt üzerinde kaldı: İkisi çocuk biri kadın 7 şehit
06Zelenskiy hava yolu şirketlerini uyardı: Rus hava sahası sivil havacılık açısından tehlikeli
07Doğu Karadeniz kıyıları ile bazı doğu illerinde sağanak bekleniyor
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor