Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 06 Mart 2024 - 09:39 Yorum: 0

Geleneksel Efeler Gastronomi Festivaline sayılı günler kaldı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçe mutfağını yurt çapında tanıtmayı planladığı Efeler Gastronomi Festivali’nin üçüncüsüne sayılı günler kaldı.Efeler Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Gast...

Geleneksel Efeler Gastronomi Festivaline sayılı günler kaldı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçe mutfağını yurt çapında tanıtmayı planladığı Efeler Gastronomi Festivali’nin üçüncüsüne sayılı günler kaldı.

Efeler Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Gastronomi Festivali’ne sayılı günler kalırken, festivalin programı da netleşti. 8 Mart Cuma günü saat 13.00’te düzenlenecek törenle kapılarını açacak festival, 9 Mart Cumartesi günü de mutfak atölyesi çalışmaları, renkli etkinlikler, söyleşiler, yemek yarışmaları ve gösterilerle devam edecek. Lezzet şöleninin ikinci gününde, Aydın Ticaret Borsası’nın Zeytinyağı Tadım Paneli ve İzmir İş Kadınları Derneği’nin Kadınlar Günü’ne Özel Dünyanın Bütün Renkleri adlı sergi gün boyu devam edecek. Saat 12.00’de mutfak atölyesi ve “Hem Kırmızı Hem de Yeşil Michelin Yıldızlı Od Urla Restoran’ın Müthiş Hikayesi” isimli söyleşiyle başlayacak söyleşiler, saat 13.30’da Moderatörlüğünü Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar Çelenk’in yapacağı, Yaşar üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç ve Sanat Tarihçi Dr. Mehmet Kahyaoğlu’nun konuşmacı olacağı “Mutfak Sanatı”, Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla’nın moderatörlüğünde Prof. Dr. Ömer Özütemiz ve Batı İzmir Topluluk Destekli Tarım BİTOT Gönüllüsü Müge Çakır’ın konuşmacı olacağı “Efeler’de Doğal Beslenme”, saat 15.30’da Televizyon Yapımcısı Şef Elif Edes’in “Kadının Kalesi Mutfak” adlı söyleşi ve mutfak atölyesi çalışmasıyla devam edecek. Lezzet şöleninin ikinci gününün son söyleşisi ise Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Okan Umut Şimşek ve öğrencilerinin gerçekleştireceği mutfak atölyesi ve söyleşi olacak. Saat 17.30’da marifetli ellerin en lezzetli tabak için yarışacağı yemek yarışmalarının ikinci bölümü olan et yemekleri ile devam edecek. Efeler Gastronomi Festivali’nin ikinci günü saat 18.30’da roman gösterisi ile sona erecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber