Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:10 Bakan Yerlikaya: "Polis merkezi amirimiz ve ekipler amirimiz tüm müdahalele...23:08 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın: Tekstil deposu alevlere tesli...23:07 CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik22:59 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bugün saat 20.15 sıralarında, Adıyaman Altı...22:58 Adıyaman’daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu22:48 Pancar toplarken yılan soktu, askeri helikopterle sağlık ekiplerine teslim...22:45 Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da22:44 Bakan Bak’tan Galatasaray Erkek Sutopu Takımı’na tebrik22:43 CHP Genel Başkanı Özel’den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu’na te...22:42 Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa et...22:39 Galatasaray Sutopu Takımı, Avrupa’da şampiyon oldu22:38 Türkiye’de konser verecek olan Kızılordu Korosu’na protesto22:37 Alman polisinden terör örgütü PKK mitingine izin çıkmadı22:37 Metroda genç kız tacize uğradı: O anlar kamerada22:33 Almanya’da polisten Filistin destekçilerine sert müdahale22:33 Kütahya’daki köprülü kavşakta genişletme çalışmaları22:30 Çağdaş Atan: "Avrupa’ya gidebilmek için ipler bizim elimizde"22:30 Yıldız Holding’in hedefi değişimi sorumlu liderlikle yöneterek iş dünyasına...22:17 İsmail Kartal: "Son maça kadar iddiamızı sürdürmeyi istiyoruz"22:14 Volkan Demirel: "İstifa etmek istedim, etmem de gerekiyordu ama olmadı"
Teknoloji 09 Haziran 2018 - 12:43 Yorum: 0

Genç yetenekten Türk malı sis farı

Eskişehir'de İbrahim Kunduz isimli bir lise öğrencisi, arkadaşlarının da yardımıyla sisli havalarda meydana gelen kazaların önlenebilmesi için "Siste...

Genç yetenekten Türk malı sis farı

Eskişehir'de İbrahim Kunduz isimli bir lise öğrencisi, arkadaşlarının da yardımıyla sisli havalarda meydana gelen kazaların önlenebilmesi için "Siste Gör Beni" isimli bir prototip araç üretti.

Genç yetenek İbrahim Kunduz, Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyor. Kunduz, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) 4006 Proje Fuarı'na katılmaya karar verdi. Ardından aklına sisli havalarda şoförlerin görüş mesafelerinin kısa olmasından dolayı kazaların olduğu gelen Kunduz, bir proje tasarladı. Kunduz, projesinde yolu daha iyi aydınlattığı ve daha ucuz masrafsız olduğu için kırmızı lazer kullandığını söyleyerek, "Sis farlarının etkisiz kaldığı durumda lazer daha aydınlatıcı ve net bir görüntü sağlıyor. Sisi kıpkırmızı yaparak önde bir araç olduğunu belirtiyor. Can ve mal kaybını en aza indirebiliyoruz. Lazerin hem montajı kolay hem de maliyeti ucuz. Böyle düşünüp yaptık. Köyden gelirken sisli havalarda çok kaza olduğundan dolayı bizde böyle bir fikir ürettik. Can ve mal kaybı azalır. Daha az kazalar olur. Öyle düşünüyoruz" diye konuştu.

Genç yetenekten Türk malı sis farı

Genç yetenekten Türk malı sis farı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber