Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “2024-2025 eğitim-öğretim döneminde başvuruda bulunan öğrencilerimizin yüzde 98’i yurtlarımıza yerleştirilmiştir” dedi.Bakan Bak, TBMM Genel Kurul’da Gençlik ve Spor Bakanlığının ve bağlı kuruluş...
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “2024-2025 eğitim-öğretim döneminde başvuruda bulunan öğrencilerimizin yüzde 98’i yurtlarımıza yerleştirilmiştir” dedi.
Bakan Bak, TBMM Genel Kurul’da Gençlik ve Spor Bakanlığının ve bağlı kuruluşlarının 2025 yılı Merkezi Yönetim bütçe kanunu teklifi ile 2023 yılı merkezi yönetim kesin hesap kanun teklifinin görüşmelerinde konuştu.
Sporu toplumun her kesiminde yaygınlaştırarak yaşam kültürü haline getirmek ve her bireyin bu alanda kendi potansiyelini keşfetmesini sağlamak için çalıştıklarını aktaran Bakan Bak, “Gençlik Kamplarımızda Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerimiz kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirirken; sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerle de unutulmaz bir deneyim yaşıyor. Bu yıl kamplarımızda 220 bin gencimizi ağırladık; önümüzdeki üç yıllık süreçte 1 milyon gencimizin kamplarımızdan yararlanmasını hedefliyoruz. Bu yıl geliştirilmiş ve içeriği zenginleştirilmiş formuyla hizmete aldığımız Ekolojik ve Sürdürülebilir Tarım Kampımızdan da söz etmek istiyorum. Ekolojik tarım, küresel ölçekte sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin bir parçasıdır. Biz de bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz Tarım Kampımızın ilkini Hatay Arsuz’da gerçekleştirdik. Hakkâri Merga Bütan Dağı’nda da muhteşem bir gençlik kampı açtık. Bir zamanlar terörle anılan bölgeleri yatırım ve hizmetlerimizle cazibe merkezlerine dönüştürmeye devam ediyoruz. Ne mutlu ki o dağlarda şimdi gençler kayak yapıyor, tenis oynuyor, birlik beraberlik içinde vakit geçiriyorlar” ifadelerini kullandı.
“Bağımlılık tehlikesine karşı elimizde çok güçlü bir çözüm daha var, Spor”
Bağımlılıkla mücadelede bakanlık olarak, Anayasanın 58. Maddesi gereğince spor, psikososyal destek, eğitim ve gönüllülük alanlarındaki çalışmalarla ‘önleyici ve koruyucu’ misyonuyla çalıştıklarını belirten Bakan Bak, “2024 yılında bağımlılıkla mücadelede çok daha etkin adımlar attık, Bağımlılıkla Mücadele Daire Başkanlığı kurduk ve Sağlıklı Yaşama Yönlendirme Birimleri oluşturduk. 2024 yılında gençlerimizin ruhsal ve psikolojik iyi oluşunu desteklemek amacıyla Psikososyal Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nı kurduk. Afet ve acil durumlarda hızlı müdahale sağlamak için oluşturulan uzman ekiplerimizle bu alanda hizmet vermeye başladık. Bağımlılık tehlikesine karşı elimizde çok güçlü bir çözüm daha var: Spor! Spor, kişiye disiplin, hedef ve özgüven kazandırarak onları zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırır” dedi.
Cumhuriyet tarihinin en büyük tesis atılımını gerçekleştirdiklerini belirten Bak, “Son 22 yılda ülkemizin dört bir yanına 2 bin 854’ü Bakanlığımız bünyesinde, 6 bin 342’si belediye, kamu, kurum ve kuruluşlar ortaklığında olmak üzere toplam 9 bin 196 tesis inşa ettik. Ve yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.
Türk Sporcularının 2024 yılında katıldıkları uluslararası müsabakalardan 2 bin 393 altın, 2 bin 434 gümüş ve 2 bin 467 bronz olmak üzere toplamda 7 bin 294 madalya kazandığını dile getiren Bakan Bak, “Paris 2024’te ise Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda toplamda 36 madalyayla ülkemizin bu alandaki en yüksek toplam madalya sayısına ulaşarak büyük bir gurur yaşadık. 101 milli sporcumuz ile mücadele ettiğimiz Olimpiyat Oyunları’nda toplamda 8 madalya (3 gümüş, 5 bronz) kazandık. Özellikle genç sporcularımızın performansı ve elde edilen ilklerle gelecek adına büyük umutlar taşıyoruz. Atıcılık ve okçulukta kazanılan ilk olimpiyat madalyaları, yüzmede 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli’nin tarihi finali ve Filenin Sultanları’nın bronz madalya maçına çıkması bu oyunların öne çıkan başarıları oldu. Paralimpik Oyunlar’da ise adeta tarih yazdık. 94 milli sporcumuz, toplam 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz olmak üzere 28 madalya kazanarak ülkemizin Paralimpik tarihindeki en yüksek madalya sayısına ulaştı. Sporcularımız azim, inanç ve kararlılıklarıyla milletimize büyük bir gurur yaşattılar. Paris 2024’te elde ettiğimiz tecrübeler ve kazandığımız başarılar, Los Angeles 2028 Olimpiyatları için bize büyük bir umut ve motivasyon kaynağı oldu. Los Angeles’a, daha büyük hedeflerle, daha güçlü bir hazırlık süreciyle ve daha geniş bir sporcu kafilesiyle katılmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
“2024-2025 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerimizin yüzde 98’i yurtlarımıza yerleştirilmiştir”
Bakanlık olarak, gençlerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 993 bin 798 yatak kapasiteli 860 öğrenci yurdu ile karşıladıklarını belirten Bak, şu ifadelere yer verdi:
“Gururla ifade etmek isteriz ki yüzde 445’lik bir büyümeyle artık dünyanın en büyük yurt ağlarından birine sahibiz. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde başvuruda bulunan öğrencilerimizin yüzde 98’i yurtlarımıza yerleştirilmiştir. Öğrencilerimize yükseköğrenim hayatlarında sadece barınma hizmeti değil, sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerini destekleyen modern yaşam alanları sunuyoruz.”
Yapımı halen devam eden 25 bin 417 yatak kapasiteli 24 öğrenci yurdunu hizmete alınacağını aktaran Bakan Bak, 51 bin 450 yatak kapasiteli 42 öğrenci yurt projesinin ihale çalışmasını tamamlayarak yapımına başlanacağını ve 44 bin 900 yatak kapasiteli 45 öğrenci yurdunun proje çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük