Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde düzenlenen ve girişimciler tarafından hazırlanmış pek çok farklı projeye ev sahipliği yapan Bigg Spor Ödülleri, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın...
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde düzenlenen ve girişimciler tarafından hazırlanmış pek çok farklı projeye ev sahipliği yapan Bigg Spor Ödülleri, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bakan Kacır, "Hedefimiz Türkiye’yi bu alanda sadece kalıcı olan değil, aynı zamanda geliştiren, üreten, teknolojiye yön veren ve temiz ihraç eden küresel bir inovasyon ülkesi haline getirmek" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde düzenlenen ve "Spor Teknolojilerinde Yenilikçi Adımlar" çerçevesinde gençlerin üretken projelerini hayata geçirdikleri Bigg Spor Ödülleri sahiplerini buldu. Bu kapsamda özellikle robotik sanayi, yazılım ve teknoloji alanında faaliyet gösteren firmalar tarafından üretilen çok sayıda yazılım ve proje, kapsamlı bir değerlendirme sürecinden geçerek finale kadar ulaşmaya hak kazandı. birlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı Riva Tesisleri’nde, genç yeteneklerin spor teknolojileri alanında faaliyet göstermelerinin öneminin vurgulandığı törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, programın önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi.
"Milli teknoloji hamlesi yolculuğunda girişimcilerimizin önündeki engelleri kaldırıyoruz"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Son 23 yılda kurduğumuz muhteşem spor altyapılarıyla yetişen sporcularımız dünyada göğsümüzü kabartırken bir yandan da bizler de bu altyapıyı daha fazla yerli ve milli teknolojilerle destekleyici çalışmalar sürdürüyoruz. TÜBİTAK her yıl 300’en fazla teknoloji girişimcisine 900 bin lira yatırım yapıyor. Ama BIGG Spor Ödülleri bu yatırımlar atasında ayrıcalıklı bir yere sahip. Çünkü bu ödüller kapsamında TÜBİTAK’ın sunduğu yatırım desteklerine Gençlik ve Spor Bakanlığımız da destek veriyor.
Dur durak bilmeksizin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda girişimcilerimizin önündeki engelleri kaldırıyor, onları hızlandırmaya devam ediyoruz. Türkiye bugün Teknopark’larında 11 bin 500’den fazla girişimcisiyle muhteşem bir ekosisteme sahiptir. İnanıyorum ki bu ekosistemin sunacağı teknolojiler ve ürünler, sporun toplumsallaşması başarılı sporcuların yetişmesi adına da çok büyük faydalar sağlayacak" dedi.
"Türkiye’yi bu alanda sayılı hale getirme politikası ile bu programları hayata geçirmeye devam ediyoruz"
Bakan Kacır, "Genç ve dinamik varlığıyla, sporun tüm branşlarındaki altyapı yatırımlarıyla, spor teknolojilerinde dünya çapındaki başarı hikâyeleri için güçlü bir potansiyele ve avantaja sahiptir. Hedefimiz Türkiye’yi bu alanda sadece kalıcı olan değil, aynı zamanda geliştiren, üreten, teknolojiye yön veren ve temiz ihraç eden küresel bir inovasyon ülkesi haline getirmek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak spor teknolojileri alanında yerli ve milli girişimcilerimizi küresel pazarlara taşıyarak, Türkiye’yi bu alanda sayılı hale getirme politikası ile bu programları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu noktada Tekno Parklarımızdaki 265 firma ve bir Ar-ge merkezimizin spor alanında yürütücü, inovatif çalışmalar yapıyoruz. TÜBİTAK destek ve burs programlarıyla spor alanında son 23 yılda 314 proje ve bin 735 bilim insanı ile gencimize 1 milyar 800 milyar lira destek olduk" diye konuştu.
"Firmalarımız artık pek çok ürünü dışarıdakinden 4’te 1, 5’te 1 fiyatına üretme kabiliyetine erişti"
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Artık ölçmediğiniz bir şeyi yönetmeniz mümkün değil. Artık sporcuların atletik yapılarını ölçen sistemler de ve bu sistemler giderek artıyor. Türkiye geçmişte hep yurtdışından spor ekipmanları ithal eden bir ülke idi. ‘Biz bunu nasıl aşarız’ diye çaba içerisine girdik ve firmalarımız artık pek çok ürünü dışarıdakinden 4’te 1, 5’te 1 fiyatına üretme kabiliyetine erişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle yaptığımız bu proje çerçevesinde firmaların oryaya koydukları projeler bir anlam ve pazar buluyor. Toplumsal olarak da bizim görevimiz vatandaşlarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Toplumu hareketlendirmemiz lazım, hareketlenen toplumun dönüşümünde sağlık harcamalarımız azalacak, teknolojik desteklerle beraber daha sağlıklı yaşayan bir toplum haline geleceğiz. Biz spor endüstrisi alanında yapılan bu gelişmeleri destekliyoruz. Cumhurbaşkanımız da sporda bu yatırımların yapılmasını teşvik ediyor. Milli teknoloji hamlesini çok iyi noktalara taşıdı. Gençlerimizin ilgisi de çok. Geleceğe güvenle bakıyoruz, gençlerimize güveniyoruz, başarılarının da artacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
"Sporda büyüyen bir Türkiye, başarılı sporcularıyla büyüyen bir spor ülkesi olacağız"lr
"Biz üreten güçlü gençlerimizin olduğu, sporda başarılı gençlerin olduğu bir Türkiye arzuluyoruz" diyen Bakan Bak, "Bunun emarelerini de görüyoruz. Gerçekten milli teknoloji hamlesiyle gençlerimiz heyecanlanıyor. Bu yüzden bu sinerjiyi bu kalitede, sporun gelişmelerinde de etkin bir şekilde kullanmak istiyoruz. Dolayısıyla bu noktada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte bu işi birliğini yürütüyoruz, firmalarımıza destekler sağlıyoruz. O yüzden çok çalışmamız gerekiyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza pek çok projeyi gerçekleştirdik. İşin özü yaptığımız işi sevmemiz ve milli teknolojinin yüksek bir şekilde desteklenmesi. Savunma sanayinde geldiğimiz noktalar ortada. Büyüyen bir Türkiye, sporda da büyüyen teknolojiyle, tesisleriyle, başarılı sporcularıyla büyüyen bir spor ülkesi olacağız. Hep beraber bu ülkeyi, dünyada başarılı bir spor ülkesi yapmak için varız. Çalışacağız, uygulayacağız" dedi.
Konuşmaların ardından ödül alan firmalar ve projeleri açıklandı. Bu noktada 6-11 arasında dereceye giren adaylara mansiyon ödülleri verilirken, 1-5 arası dereceye giren adaylara ise Bigg Spor Ödülleri takdim edildi. Törenin ardından Bakan Kacır ile Bakan Bak, ödülü kazanan proje sahibi girişimcilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Pütürge’de Silah Operasyonu: 1 Tutuklama
Yağış Kazayı Getirdi: Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi
03Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin Sentetik Hap Ele Geçirildi
04Vali Yavuz: “Uyuşturucuya Karşı Gece Gündüz Mücadele Ediyoruz”
05Sadıkoğlu’ndan Hak Ediş Çağrısı: “Ödemeler Bayram Öncesi Yapılsın”
06Büyükşehir Belediyesi’nden Spora Emek Verenlere Vefa Gecesi
07Selçuklu Taziye Evinde Sona Gelindi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük