Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar 7. Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye Yüzyılı’nda Türk Devletleri Teşkilatı güçlü bir adımdır, güçlü bir birliktel...
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar 7. Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye Yüzyılı’nda Türk Devletleri Teşkilatı güçlü bir adımdır, güçlü bir birlikteliktir” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Azerbaycan’ın İsmayıllı kentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar 7. Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada verimli bir toplantı olduğunu belirten ve alınan kararların tüm TDT üyesi ülkeler için hayırlı olmasını dileyen Bak, “Gençlerimize güveniyoruz. Bizim genç sermayemiz çok güçlü. Türkiye olarak biz 86 milyonuyla diğer Türk devletlerinin genç nüfuslarının hem bizlerde eğitim alması, bizim çocuklarımızın da orada üniversite eğitimi alması ve ortak çalışmalar yapması, birbirlerini daha iyi tanıması, birlikte geleneksel sporlar geliştirmesi başta olmak üzere yine ata binmeyi, ok atmayı, tarihsel sporlarımızı da geliştirmeyi arzu ediyoruz” dedi.
Olimpiyatlarda da başarılı olmak istediklerini belirten Bakan Bak, “Malumunuz Türkiye’nin gençleri, Türkiye’nin voleybolcuları dünya çapında başarılar elde etti, Avrupa şampiyonu oldu. İnşallah olimpiyatlarda da başarılı sonuçlar almak için çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Gençlere yatırım yapmamız lazım”
Türkiye’nin sporda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çok büyük yatırımlar yaptığını vurgulayan Bak, “Ayrıca tabii çok önemli bir hususa burada dikkati çekmek istiyorum. Spor turizmi, spor sayesinde yaptığımız pek çok uluslararası organizasyonlar ile ülkeler birbirini tanıyor. Pek çok ülke bize geliyor. Oradaki spor tesisleri, uluslararası organizasyonlar, dünya şampiyonaları, Avrupa Şampiyonu yapıyor. Bakü bunda çok öncü. Bakü’nün yaptığı organizasyonları biliyoruz” şeklinde konuştu.
Güreş Federasyonu Başkanı olduğu zaman diliminde güreşle ilgili pek çok organizasyonda yer aldığını hatırlatan Bak, “Tabii bu yönde de Bakü önemli görevler üstleniyor. Diğer ülkelerimizde, Kazakistan’da, Özbekistan’da, Kırgızistan’da, Türkmenistan’da pek çok organizasyon oluyor dünya çapında ve bunların artırılması gerekiyor. Spora, gençlere yatırım yapmamız lazım” diye konuştu.
“Türkiye Yüzyılı’nda Türk Devletleri Teşkilatı güçlü bir adımdır”
Gençlere arasında internet bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele konusunda ortak çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Bak, “Birbirimize eğitim desteği vermemiz gerekiyor. Gençlerimize bu bölgenin, bu coğrafyanın kalkınması için, Türk devletlerinin kalkınması için ve insanlık için, vicdan için, adalet için doğru şeyleri, kültürü öğretmemiz gerekiyor. O yüzden burada bakan arkadaşlarımızla, bakan yardımcılarımızla bu konuları görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye Yüzyılı’nın başladığını belirten Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı’nda, Türk Devletleri Teşkilatı güçlü bir adımdır, güçlü bir birlikteliktir. İnanıyoruz ki pek çok uluslararası sorunda da Türk’ün gücünü tüm dünyaya gösterecektir" şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
ABD: İran'a saldırı başlattık
Nijerya'da açlık krizi derinleşiyor: 17 milyon kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya
03Antalya'da 578 işletmeye eş zamanlı denetim
04Pakistan'a ait kargo uçağı deniz üzerinde kayboldu
05Ukrayna Azak Denizi'nde 10 Rus gemisini hedef aldı
06Traktör kasasına gizlenmiş 25 kilogram skunk ele geçirildi
07İzmir açıklarında 75 düzensiz göçmen yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük