MENÜ

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "ÜNİDES kapsamında beş dönem boyunca 4 bin 444 projeye 338 milyon 260 bin TL destek sağladık"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "ÜNİDES kapsamında beş dönem boyunca 4 bin 444 projeye 338 milyon 260 bin TL destek sağladık. Bugün ülkemizdeki her üç öğrenci topluluğundan biri bu destekten faydalandı. 1 milyon 155 bin gencimizle temas etmiş oldu

Yayınlanma: 12 Aralık 2025 21:44 Güncelleme: 13 Aralık 2025 13:20
Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "ÜNİDES kapsamında beş dönem boyunca 4 bin 444 projeye 338 milyon 260 bin TL destek sağladık"
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "ÜNİDES kapsamında beş dönem boyunca 4 bin 444 projeye 338 milyon 260 bin TL destek sağladık. Bugün ülkemizdeki her üç öğrenci topluluğundan biri bu destekten faydalandı. 1 milyon 155 bin gencimizle temas etmiş olduk" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2024 Kesin Hesap görüşmelerine katıldı ve milletvekillerine sunum yaptı. Bakan Bak, "Bilim ve teknolojideki cesur adımlarımızla, yerli ve milli savunma sanayiinde ulaştığımız başarılarla sadece takip eden değil, yön veren ülkeler arasında da yer alıyoruz. İHA’lardan uzay çalışmalarına, yapay zekadan büyük teknoloji girişimlerine kadar elde edilen her kazanımda bu topraklarda yetişen genç mühendislerin, araştırmacıların, girişimcilerin alın teri var. Milletimizin gurur duyduğu bu atılımlar, gençliğine güven duymaktan asla vazgeçmeyen bir devlet aklının eseridir" dedi.
Bakan Bak, "2002’de 9 olan Gençlik Merkezi sayımız bugün 560’a ulaşmıştır. Her bir Gençlik Merkezimiz, gençler için güvenle hizmet alabilecekleri; iletişim becerisi, takım ruhu, liderlik, gönüllülük bilinci ve sosyal sorumluluk gibi somut kazanımlar elde edebilecekleri bir fırsat kapısıdır. Faaliyetlerimizi daha erişilebilir kılmak için üniversiteler, liseler ve yurtlarda 378 Genç Ofis kurduk. Gençlere unutulmaz tecrübeler, dostluklar edinme fırsatı sunan Gençlik Kamplarımızda ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimizi kardeşlik ikliminde buluşturuyoruz. Gençler burada spor, sanat, kültür ve doğa etkinliklerine katılıyor, pek çok konuda alanında uzman isimlerle bir araya gelme fırsatı buluyorlar. 30 ilimizde bulunan 43 gençlik kampımızda her yıl 300 binden fazla gencimizi ağırlıyoruz" ifadeşlerini kullandı.
Bak, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne ilişkin bilgi vererek, "81 ildeki 104 Deneyap Teknoloji Atölyemizde gençlerimizi tasarım-üretimden yazılıma, robotikten havacılık ve uzay teknolojilerine uzanan güçlü bir yetkinlik alanıyla buluşturuyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi’nin en büyük gurur kaynaklarından biri olan Deneyap Atölyelerinde 35 bin 572 gencimiz eğitim alıyor. Yaklaşık 10 bin öğrencimiz Deneyap’tan mezun olarak Türkiye’nin teknoloji yürüyüşüne dahil oldu. İşte o gençler, Türkiye’nin yeni uçaklarına, gemilerine, otomobillerine imza atacak, milli teknoloji hamlesinin yeni kahramanı olacak gençlerdir. Bu yıl İstanbul’da gerçekleşen TEKNOFEST’te 130 takımımızla yer almanın gururunu yaşadık. Kendi teknolojisini geliştiren bir milletin evlatları olarak gençlerimizin ortaya koyduğu bu emek ve başarılar, Türkiye Yüzyılı’nın yükselen sesidir. Gençlerimizin dijital çağa güçlü ve donanımlı bir şekilde hazırlanması için bu yıl hayata geçirdiğimiz yeni bir çalışmamız var: GEN-2030 Dijital Yetkinlikler ve Yapay Zeka Atölyesi. Bu kapsamda Gençlik Merkezlerimizde 7 bin 750 gencimize yapay zeka okuryazarlığı ve yapay zekâ girişimciliği eğitimleri verdik. Bu eğitimlerle çağın ihtiyaçlarını doğru okuyabilen, yapay zekâyı geliştirebilen, etkin ve güçlü şekilde kullanan 100 bin genç girişimci yetiştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
"ÜNİDES kapsamında beş dönem boyunca 4 bin 444 projeye 338 milyon 260 bin TL destek sağladık" ifadelerini kullanan Bak, "Bugün ülkemizdeki her üç öğrenci topluluğundan biri bu destekten faydalandı. 1 milyon 155 bin gencimizle temas etmiş olduk. Altıncı dönem başvurularımız da başladı; gençlerimizin bu dönemde de rekor bir başvuru yapmasını bekliyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Çalışan ve Üreten Gençler Programında bugüne kadar 155 proje ile 11 bini aşkın gencimizi istihdama kazandırdık. Bir milyar 575 milyon TL’lik kaynağı doğrudan gençlerimizin üretimle buluşması için seferber ettik. Önümüzdeki yıl 100 fabrikanın daha kurulmasına destek vererek 10 bin gencimize daha istihdam kapısı aralamayı hedefliyoruz. Enerji alanında da gençlerimize güçlü bir vizyon kazandırıyoruz. TPAO iş birliğiyle Batman ve Şırnak’taki üretim sahalarında düzenlediğimiz teknik gezilerle yüzlerce üniversite öğrencimiz, sektörü yerinde tanıma imkanı buldular. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni kapsayan "Genç Enerji" programında da Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizi ağırladık; 2026 yılında 12 üniversiteden gençlerimize ulaşarak bu deneyimi daha geniş bir kitleye sunacağız" dedi.
ETİKETLER: Gençlik, Spor, Bakanı, Bak:, "ÜNİDES
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30