Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 23 Mayıs 2024 - 10:08 Yorum: 0

Gırtlak kanserinde boğazı delmeden lazerli tedavi imkanı

Kulak Burun Boğaz(KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Kutlar, gırtlak kanserinde lazerli tedavi yönteminden bahsederek, "Daha önce boğaza açılan bir delikten nefes almak durumunda kalan ve konuşmakta güçlük çeken...

Gırtlak kanserinde boğazı delmeden lazerli tedavi imkanı

Kulak Burun Boğaz(KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Kutlar, gırtlak kanserinde lazerli tedavi yönteminden bahsederek, "Daha önce boğaza açılan bir delikten nefes almak durumunda kalan ve konuşmakta güçlük çeken hastalar, artık gelişen teknoloji ile beraber boğaz delinmeden lazerle tedavi olabiliyor" dedi.
Önceki dönemlerde gırtlak kanseri vakalarında yapılan ameliyatlarda boğazlarına açılan bir delikten nefes almak durumunda kalan ve konuşmakta güçlük çeken hastalar, artık gelişen teknoloji ile beraber boğazları delinmeden lazerle tedavi olabiliyor. Erken evrede getirilen gırtlak kanseri hastaların tümörleri lazer ile kesiliyor. Bu tedaviye yapan Büyük Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Kutlar, açıklamalarda bulundu.

"Ağız içerisinde boyuna direk açmadan hemen hemen bir günlük yatışla yapabildiğimiz bir işlem"
Gırtlak kanser tedavisi ile ilgili bilgi veren Opr. Dr. Gökhan Kutlar, "Polikliniğine başvuran baş boyun kanseri olan hastaların bir kısmı maalesef gırtlak kanseridir. Gırtlak kanserinin günümüzde yüzde 90’dan fazla sebebini sigara oluşturmaktadır. Sıklıkla 40 yaş üzeri, günde yarım paketten fazla sigara içen kişilerde gırtlak kanserini görebiliyoruz. Gırtlak kanserinin en önemli belirtisi ses kısıklığıdır. Bu hastaları muayene ettiğimizde çoğu zaman erken evrede gırtlak kanserinin yakalayabiliyoruz. Endoskopik olarak kamera yardımıyla ses tellerini muayene ettiğimizde bazen çok erken safhada gırtlak kanseri tespit ettiğimiz oluyor. Bu hastalarda elde ettiğimiz sonuç oldukça yüz güldürücüdür. Tedavi seçenekleri içerisinde hemen hemen popülaritesi en yüksek, başarısı en yüksek olan tedavi seçeneği lazer ile tümörün çıkartılmasıdır. Ağız içerisinde boyuna direk açmadan hemen hemen bir günlük yatışla yapabildiğimiz bir işlemdir. Kısa ve ağrısız bir işlemdir. Gırtlak kanseri erken tespit edilmişse ve erken ameliyat olursa sıklıkla ameliyattan kurtulabiliyor. Tedavi maliyeti son derece düşüktür. Başarı oranı son derece yüksektir. Bu oran yüzde 95’e kadar çıkabiliyor" diye konuştu.

"Kişi 1 saat içinde hastalığında kurtulmuş oluyor"
Opr. Dr. Gökhan Kutlar, lazerli tedavi hakkında şu bilgileri verdi:
"Erken evrede gırtlak kanseri tespit ettiğimiz hastalarda özel mikroskoplar yardımıyla ağız içinde girdiğimiz aletler ile ses tellerindeki hastalığı fiber optik lazerlerle veya karbondioksit lazerlerle keserek buharlaştırarak hastalığı ses tellerinden alabiliyoruz. Bunun sonucunda hastanın boynuna yüksek ihtimalle delik açmıyoruz. Hasta istediğini yiyebiliyor, içebiliyor. Hemen hemen aynı gün veya ertesi gün evine taburcu edebiliyoruz. Eğer cerrahisi başarılı ise ki bu oran yüzde 95’ oranında, kişi 1 saat içinde hastalığında kurtulmuş oluyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu