Samsun Büyükşehir Belediyesi, Turizm Haftası’nda görme engelli bireyleri Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne götürerek onlara ‘betimleme’ yöntemi ile Kuş Cenneti’ni gezdirdi. Büyükşehir’in ’Engelsiz Turizm’ projesiyle deltayı gezen görme enge...
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Turizm Haftası’nda görme engelli bireyleri Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne götürerek onlara ‘betimleme’ yöntemi ile Kuş Cenneti’ni gezdirdi. Büyükşehir’in ’Engelsiz Turizm’ projesiyle deltayı gezen görme engelli bireyler doğayı ve Kuş Cenneti’nin güzelliklerini dinleyerek hissetti, doğanın kalbinde keyifli bir gün geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Turizmde ve tüm alanlarda engelleri kaldırma konusunda kararlıyız" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ’Engelsiz Turizm’ projesi ile de dikkat çekmeye devam ediyor. Proje ile engelli bireylere Samsun’un doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtan Büyükşehir, bu kez de görme engelli bireylerin adeta ’gözü’ olarak onlara turizm merkezi Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde unutulmaz bir gün yaşattı.
Görme engelli bireyler Kuş Cenneti’ni dinleyerek yaşadı
Proje kapsamında görme engelli bireyler, UNESCO Dünya Mirası Geçici Mirası Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne götürdü. Gönüllü üniversite öğrencilerinin refakat ettiği engelli bireylere betimleme yöntemi ile deltanın güzellikleri anlatıldı. Çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan deltada engelli bireyler kuş cıvıltılarını dinledi, temiz havada yürüyüş yaptı, refakatçiler eşliğinde bisiklet sürdü. Kızılırmak Deltası’nın tüm güzelliklerini dinleyerek hisseden özel gereksinimli misafirler unutamayacakları bir gün geçirdi.
"Turizmde ve tüm alanlarda engelleri kaldırma konusunda kararlıyız"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Samsun’umuzda özel gereksinimli bireylerimizin turizm imkanlarından daha çok faydalanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Turizm Haftası dolayısı ile de turizmde erişilebilirliğe dikkat çekmek amacı ile Engelsiz Turizm projesi kapsamında güzel bir etkinlik düzenledik. Görme engelli bireylerimizi Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne götürerek betimleme yöntemi ile turizm merkezimizi tanıttık. Onların yüzündeki gülümseme ile bizler de çok mutlu olduk. Erişilebilir turizmin geliştirilmesi ve özel gereksinimli bireylerimizin turizm imkanlarından eşit bir şekilde yararlanması için çalışmalar yapıyoruz. Özel gereksinimli bireylerimizin her zaman yanlarında olmayı, yaşamlarını kolaylaştıracak faaliyet ve projeleri hayata geçirmeyi önemsiyoruz. Bu anlayış ile turizmde ve tüm alanlarda engelleri kaldırma konusunda kararlıyız" dedi.
"Kuş Cenneti’ni görmüş kadar hissettik"
Kızılırmak Deltası’na yapılan ziyarette duygularını paylaşan görme engelli bireylerden Seda Arslan, "O kadar güzeldi ki. Çok güzel bir gün geçirdik. İnsan özgür ve bağımsız hissediyor böyle bir ortamda. Her yeri kafamda oturtturdum. Kahve içtiğimiz yer, yemek yediğimiz yer, sazlıkların olduğu yerler, kuş cıvıltıları Arkadaşlar o kadar güzel betimlediler ki. Ben artık Kuş Cenneti nasıl bir yer kafamda canlandırabiliyorum. Burayı görmüş kadar oldum" dedi.
Ahmet Tayfur Aslan isimli vatandaş ise "Doğada birlikte olmak, birlikte yaşama kültürünü geliştirmek adına bugün çok önemliydi. Bugün engelli olmayan bireylerle birlikteydik. Bugünün keyifli geçmesini sağlayan, bize her konuda destek veren Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bu tarz destekler bizler için çok önemli. Turizmde erişebilirlik çok önemli. Herkes için erişilebilir olması, bu güzel doğaya engelli, engelsiz her bireyin gelmesi çok değerli" ifadelerine yer verdi.
Deltayı ziyaret eden Murat Şimşek ise "Büyükşehir Belediyesi’nin bu imkanları çok güzel. Yapılan betimlemeler çok güzeldi. Tüm ambiyansı ve doğayı keşfettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan’a çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Kuzey Kore'nin resmi Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi ve ülkeyi yöneten Kore İşçi Partisinin (WPK) Genel İlişkiler Dairesinin başındaki Kim Yo-jong, son dönemde gerilimin tırmandığı Güney Kore
Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, ikili ilişkileri güçlendirmek ve ortak önemi haiz konuları görüşmek üzere Ürdün'ün Akabe kentine resmi ziyarette bulundu. Şeybani, Akabe'deki Kral Hüseyin Uluslararası
Boyabat ilçesinde uyuşturucu madde satışı ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmada, yaklaşık 3 kilogram uyuşturucu elde edilebilecek 25,61 gram uyuşturucu hammaddesi ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiple
ABD merkezli Drop Site News adlı haber platformu, ABD ile işgal rejiminin yakın zamanda İran'a saldırı ihtimaline ilişkin yayımladığı haberinde, son gelişmeleri değerlendirdi. Drop Site News'e konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Ann
İki ülke arasındaki heyetler arası görüşme tamamlandı. Türkiye ve Kanada arasında 3 anlaşma imzalandı. Liderler daha sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Kanada Başbakanı Carney ile iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğine yönelik tarihi bir adı
Siirt Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kullanımı ve satışının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında takibe aldıkları iki aracı durdurdu. Araçlarda yapılan aramalarda 5 kilo 70
İslami direniş hareketi HAMAS, İbrani gazetesi Yedioth Ahronoth'un, hareketin bir BM yetkilisi aracılığıyla 7 Ekim 2023 harekatına benzer bir eylem düzenleme tehdidinde bulunduğu yönündeki haberlerinin doğruluğunu reddetti ve Gazze Şeridi'ndeki ateşkes an
Washington Post'un girişime aşina altı kişiye atıfta bulunarak bildirdiğine göre, yeni program kapsamında, "resmi olmayan örtü görevlileri" veya NOC'ler olarak adlandırılan ABD istihbarat görevlileri, hükümetle olan bağlantılarını açıklamadan iş insanı ve
Aydın açıklarında 40 düzensiz göçmen yakalandı
Eskişehir merkezli 3 ilde 60 milyon liralık tefecilik operasyonu: 5 gözaltı
03NATO'da nükleer kapasitenin modernizasyonu stratejisi ele alındı
04Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü
05SPK'dan borsa işlemleri için yaptırım: 56 kişi hakkında suç duyurusu kararı
06Fon soruşturmasında 11 tutuklama kararı: 5 şüpheli aranıyor
07Tibet'te 7 büyüklüğünde deprem: En az 16 ölü, 46 yaralı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor