Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 31 Ocak 2023 - 13:33 Yorum: 0

Grip belirtisiyle hastaneye gitti, genç futbolcunun bacakları kesildi

İngiltere'de grip belirtisiyle hastaneye giden 21 yaşındaki amatör futbolcu Lewi Devey'in iki bacağı da ampute edildi.

Grip belirtisiyle hastaneye gitti, genç futbolcunun bacakları kesildi

İngiltere'de grip belirtisiyle hastaneye giden 21 yaşındaki amatör futbolcu Lewi Devey'in iki bacağı da ampute edildi.

İngiltere'deki Willington Spor Kulübü'nün amatör futbolcusu 21 yaşındaki Lewi Devey, geçtiğimiz 7 Kasım'da grip belirtileri ve nefes zorluğu şikayetiyle Royal Derby Hastanesi'ne başvurdu. Doktorlar, Devey'e zatürre ve influenza B teşhisi koydu. Durumunun ağırlaşmasının ardından 31 gün boyunca ventilatöre bağlı kalarak uyutulan Devey'in organları çalışmamaya başladı. Geçtiğimiz 9 Ocak'ta sepsis (kan zehirlenmesi) ve çoklu organ yetmezliği teşhisi de konan Devey'in iki bacağının diz hizasından kesilmesine karar verildi. Zorlu operasyonun ardından 21 yaşındaki futbolcunun bacakları ampute edildi.

Yeniden yürümesi için kampanya başlatıldı

Ameliyatın ardından Levi'nin yeniden yürüyebilmesini isteyen ailesi protez yaptırmak için internet üzerinden bir bağış kampanyası başlattı. Dün itibarıyla Devey için yaklaşık 80 bin sterlin bağış yapıldı. Devey'in annesi Lara, "Aslında yaklaşık 10 bin sterlin toplanmasını umut ediyorduk ama bu bağış kampanyasından büyük bir geri dönüş aldık. Ailelerin, öğrencilerin, toplulukların hatta tanımadığımız kişiler çok sayıda destekte bulundu. Toplanan para, Levi'nin tekerlekli sandalyesi ve ihtiyaç duyduğu malzemeler için harcanacak. Öncelikle yeniden yürümeyi öğrenecek. İhtiyaç duyduğu en iyi protezleri bulacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber