Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 07 Haziran 2022 - 15:24 Yorum: 0

Güney Kore ve ABD savaş uçaklarından gövde gösterisi

Güney Kore ve ABD, 20 savaş uçağının yer aldığı ortak bir uçuş tatbikatında gövde gösterisi yaptı.

Güney Kore ve ABD savaş uçaklarından gövde gösterisi

Güney Kore ve ABD, 20 savaş uçağının yer aldığı ortak bir uçuş tatbikatında gövde gösterisi yaptı. Tatbikatın Kuzey Kore'nin son füze denemesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Kuzey Kore'nin geçtiğimiz Pazar günü art arda 8 kısa menzilli balistik füze fırlatmasının ardından bölgede gerilim yükselirken, Güney Kore ve ABD'den yeni bir adım geldi. Güney Kore ve ABD Hava Kuvvetleri, 20 savaş uçağının katıldığı ortak uçuş tatbikatında adeta Kuzey Kore'ye gözdağı verdi. Güney Kore Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tatbikatın bugün Güney Kore'nin batı kıyısı açıklarında gerçekleştirildiği kaydedildi. Ortak uçuşta F-35A, F-15K ve KF-16 dahil olmak üzere 16 Güney Kore savaş uçağı ve ABD'ye ait 4 adet F-16 savaş uçağının yer aldığı belirtildi. Tatbikatın "iki ülkenin Kuzey Kore'nin provokasyonlarına hızlı ve doğru bir şekilde yanıt verme konusundaki güçlü kabiliyet ve kararlılığını gösterdiği" vurgulandı.

Bölgede gergin günler

Kuzey Kore geçtiğimiz Pazar günü 35 dakikalık bir süre zarfında 8 kısa menzilli balistik füze ateşleyerek bu yılın 18. silah testine imza atmıştı. Güney Kore ve ABD ise Pazartesi günü düzenledikleri ortak atış tatbikatında Pyongyang'a misilleme olarak 8 kısa menzilli füze ateşlemişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber