MENÜ

Gürcistan’da iktidar partisi milletvekilinden muhalif lidere yumruklu saldırı

Gürcistan’da muhalefetteki "Gakharia Gürcistan İçin" partisinin lideri Giorgi Gakharia, Batum’da bir otelde iktidar partisi milletvekilinin yumruklu saldırısına uğradı.Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’daki bir ot...

Yayınlanma: 16 Ocak 2025 08:14 Güncelleme: 30 Ağustos 2025 21:11
Gürcistan’da iktidar partisi milletvekilinden muhalif lidere yumruklu saldırı

Gürcistan’da muhalefetteki "Gakharia Gürcistan İçin" partisinin lideri Giorgi Gakharia, Batum’da bir otelde iktidar partisi milletvekilinin yumruklu saldırısına uğradı.
Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’daki bir otelde akşam saatlerinde eski Başbakan ve muhalefetteki "Gakharia Gürcistan İçin" partisinin lideri Giorgi Gakharia’ya saldırı gerçekleştirildi. Gakharia’nın lobide iktidardaki Gürcü Hayali Partisi’nin Bölge Dairesi Başkanı ve Milletvekili Dmitri Samkharadze ile tartıştığı, daha sonra yumruklu saldırıya uğradığı belirtildi. Gakharia’nın ambulansla hastaneye kaldırıldığı, burun kemiğinin kırıldığı ve beyin sarsıntısı geçirdiği öğrenildi. Klinikten yapılan açıklamada, Gakharia’nın kendi isteğiyle klinikten ayrıldığı aktarıldı. Gakhari sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Herkese destekleri için teşekkür etmek istiyorum. İyiyim. Ancak bugün odak noktamız, haksız yere hapsedilenler olmalı. Onlar her zamankinden daha fazla kolektif desteğimize ihtiyaç duyuyor" ifadelerini kullandı.
Gürcistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı, soruşturmanın Ceza Kanunu’nun 126. maddesi (şiddet) çerçevesinde yürütüldüğü aktarıldı.
"Gakharia Gürcistan İçin" partisinden yapılan açıklamada ise, olaydan iktidar partisi sorumlu tutuldu ve saldırının "muhalefeti sindirmeyi amaçladığı" ifade edildi.

"Şok edici"
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Baş Sözcüsü Anita Hipper, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada olayın "şok edici" olduğunu belirtti. Hipper, "Gürcistan, Gürcü Hayali politikacılarının, Gürcistan’ın eski başbakanı ve muhalefet lideri Giorgi Gakharia’ya yönelik vahşi bir saldırıya karıştıklarına dair bilgiler şok edicidir. Hiçbir demokraside şiddet ve cezasızlık olmamalıdır, hele ki Avrupa Birliği aday ülkesi olan bir ülkede" ifadelerini kullandı.

Gürcistan’da protestolar 49 gündür sürüyor
Gürcistan’da Gürcü Hayali hükümetinin 28 Kasım 2024 tarihinde AB ile üyelik müzakerelerini 2028’e kadar askıya alma kararının ardından başlayan protestolar, 49 gündür devam ediyor. Batum’da her akşam yürüyüş düzenlenirken, muhalefet grupları gün boyunca farklı gösteriler organize ediyor. Protestocular, ülkede yeniden genel seçim yapılması ve gösteriler sırasında gözaltına alınan protestocuların serbest bırakılmasını talep ediyor.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Trump’ın İran’a sunduğu 15 maddelik planın detayları ortaya çıktı

Trump’ın İran’a sunduğu 15 maddelik planın detayları ortaya çıktı

ABD ve İsrail medyasına göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın savaşı sona erdirmek için İran’a sunduğu 15 maddelik planda, "Tahran yönetiminin Natanz, İsfahan ve Fordow nükleer tesislerini sökmesi, her türlü zenginleştirme faaliyetine son vermesi, balistik fü

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar’ı kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar’ı kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’la görüştü.TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, dün geldiği KKTC’de temaslarını sürdürüyor. Akar, sabah saatlerinde KKTC Cumhur

Danimarka’da iktidardaki Sosyal Demokratlar Partisi, parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı

Danimarka’da iktidardaki Sosyal Demokratlar Partisi, parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı

Danimarka’da Başbakan Mette Frederiksen liderliğindeki Sosyal Demokratlar Partisi, dün yapılan seçimden birinci çıktı, ancak parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı. Hiçbir partinin tek başına iktidar için gerekli sandalyeye ulaşamaması sonucunda gözler koalis

CHP’li başkandan galoşlu fidan dikimi

CHP’li başkandan galoşlu fidan dikimi

Denizli Yeşilköy Ortaokulu 1980-1986 dönemi mezunları yıllar sonra hatıra ormanı oluşturmak için bir araya gelirken, fidan dikimi sırasında ayakkabısının kirlenmemesine özen gösteren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan galoş giydi.1980-1986 yılları

ABD basını: "Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi için ısrarcı"

ABD basını: "Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi için ısrarcı"

ABD basını, adı açıklanmayan yetkililere değinerek Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yaptığını yazdı.ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını iddia ederken İ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar: "Kıbrıs meselesi milli meseledir"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar: "Kıbrıs meselesi milli meseledir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K

Lübnan, İran büyükelçisini sınır dışı etti

Lübnan, İran büyükelçisini sınır dışı etti

Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17