MENÜ

Hak-İş Başkanı Arslan, CGTL Başkanı El-Asmar’ı ağırladı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Lübnan Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGTL) Başkanı Bechara El-Asmar'ı ağırladı.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:29 Güncelleme: 16 Mayıs 2024 20:29
Hak-İş Başkanı Arslan, CGTL Başkanı El-Asmar’ı ağırladı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Lübnan Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGTL) Başkanı Bechara El-Asmar'ı ağırladı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, CGTL Genel Başkanı Bechara El-Asmar ve beraberindeki heyeti ağırladı. Hak-İş Genel Merkezi'ndeki programda ayrıca "Toplu İş Hukuku, Toplu Sözleşme ve Müzakere Teknikleri, İşyeri Uygulama Deneyimleri ile Sendikal Hareket, Hedefler, Strateji, Sosyal Adalet, Demokrasi, Kültür-Medeniyet-Sendika: Yeni ve Etkin Sendikacılığı İnşa Etmek" konularının ele alındığı bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Programda konuşan CGTL Başkanı Bechara El-Asmar, Türkiye ile Lübnan arasında yüzyıllar öncesine dayanan bir dostluk olduğunu ve hala neredeyse Lübnan'ın her köyünde, her kasabasında, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olan sarayların tamamında Türk bayrağı dalgalandığını belirterek, "Türkiye'nin varlığı, Lübnan Cumhuriyeti ile olan iyi ilişkileri çerçevesi içerisinde devam etmektedir. Aynı zamanda sendikalar arasında ortak ilişkilerde de bunu görmekteyiz. Tabii bu ilişkilerin bir insani ve işçi hakları boyutu da söz konusudur. Bu ilişkiler de şüphesiz Türk ve Lübnan halkları arasında bir köprü görevi görmekte. Bu aşamada özellikle Türkiye'nin Lübnan'daki etki varlığı ile bunun etkilerini görmekteyiz" diye konuştu.

El-Asmar, dünyada gıda güvenliğinin sağlanmasında ABD ve Rusya arasındaki görüşmelerde Türkiye'nin varlığının açıkça görüldüğünü de ifade etti. El-Asmar, bu girişimler çerçevesinde sendika düzeyinde de iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileri götürülmesini beklediklerini söyledi.

Lübnan işçi hareketinin sendikal olarak çok köklü bir hareket olduğunu fakat CGTL'nin çok zor bir coğrafyada, zor bir ülkede demokratik, özgür, serbest bir sendikal hareketi ayakta tuttuğunu ifade eden Arslan, "Aynı zamanda konfederasyon bir uzlaşma zemini üzerinde oluşturulan yönetim yapısına da sahip. O nedenle de gerçekten kendilerini kutluyorum. Zor bir ülkede, zor bir coğrafyada sendikal hareketi güçlü bir şekilde temsil ediyorlar, bağımsız bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar. Tabii ki Hak-İş olarak bu konfederasyonla köklü ilişkilerimiz var. Dünya sendikal hareketinin güçlü, etkin bir üyesi olarak bölgemizdeki sendikal hareketlerle de iş birliğini önemsiyoruz ve bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Hem uluslararası alanda hem de bölgesel alanda bu ilişkileri geliştirirken ayrıca ikili iş birliklerine de son derece önem verdiklerini söyleyen Arslan, CGTL'nin ikili ilişkilerinin en güçlü olduğu konfederasyonlardan biri olduğunu ifade etti. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeye de değinen Arslan, mevsimlik işçilerin kadro almasıyla ilgili detayları paylaştı. Arslan, "Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde çalışma hayatı ile ilgili işçi kesimini ilgilendiren iki konuda öncelik aldıklarını söyledi. Bunlardan birincisi yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini, ikincisi de kamuda çalışan geçici mevsimlik işçilerin kadro konusunda da son aşamaya gelindiğini, iki konuda önceliklerinin olduğunu ve önümüzdeki günlerde bunun kamuoyuna geniş bir açıklamayla duyurulacağını belirtti. Bizim talebimiz şu; kamuda çalışan geçici mevsimlik işçilerin 12 ay çalışabileceği bir modeli hayata geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Arslan, asgari ücret konusunda basın mensuplarının soruları üzerine Hak-İş'in Asgari Ücret Tespit Komisyonunun asli üyesi olmadığını belirterek şunları aktardı:

"Geçmişte Türk-İş tarafından birlikte çalışma talebi bize iletilmişti. Biz de bu konuda destek vermiştik. Bu yıl için de bizden herhangi bir talep gelirse elbette ki desteğimizi, katkımızı vereceğiz. Ama bu olmadığı takdirde de Hak-İş olarak asgari ücret konusundaki ilkelerimiz ortada, belli. Bu ilkelerimiz ışığında önümüzdeki günlerde ayrıntılı çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşacağız."

Programın sonunda Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, CGTL Başkanı Bechara El-Asmara ve beraberindeki heyete hediyeler takdim etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Türk Eximbank ve Euler Hermes Aktiengesellschaft arasında reasürans anlaşması imzalandı

Türk Eximbank ve Euler Hermes Aktiengesellschaft arasında reasürans anlaşması imzalandı

Türk Eximbank ve Almanya’nın ihracat kredi garantilerini uygulamakla görevli Euler Hermes Aktiengesellschaft arasında reasürans anlaşması imzalandı.Türkiye’nin resmi ihracat destek kuruluşu Türk Eximbank ve Almanya Federal Cumhuriyeti’nin ihracat kredi ga

Bozkırın sarı devleri hasat için bakıma alındı

Bozkırın sarı devleri hasat için bakıma alındı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde biçerdöver ustaları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde başlayacak hasat sezonu öncesinde yoğun mesaiye başladı. İlçede hummalı bir çalışma yürütülürken, bakımı tamamlanan biçerdöverler tırlara yüklenerek hasat için yola çıkmayı bekl

Manisa’da kuyumcuların başkanından altın yatırımcısına "Uzun Vade" tavsiyesi

Manisa’da kuyumcuların başkanından altın yatırımcısına "Uzun Vade" tavsiyesi

Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği (MAKSAD) Başkanı Mehmet Ödevli, altın piyasasındaki hareketliliği değerlendirerek, "Savaş zamanı yükselmesi beklenen altın bu kez düştü, ancak yatırımcı her zaman uzun vadeli düşünmeli" dedi.Manisa Kuyumcular Çarşısı

Kastamonu Üniversitesi, sınai mülkiyet alanında kentin yenilik ekosistemine katkı sunuyor

Kastamonu Üniversitesi, sınai mülkiyet alanında kentin yenilik ekosistemine katkı sunuyor

Kastamonu Üniversitesi, 2025 yılı içerisinde 9 patent, 4 faydalı model ve 18 tasarımın tescillenmesine katkı sundu.2025 yılı verilerine göre Kastamonu Üniversitesi bünyesinde 9 patent, 4 faydalı model ve 18 tasarım tescili elde edildi. Aynı dönemde 8’i ul

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım: "Cumhur İttifakı’nın liderlerine güveniyoruz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım: "Cumhur İttifakı’nın liderlerine güveniyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, "Türkiye şu anda ateş çemberinde. Bu manada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye, Cumhur İttifakı’nın liderlerine güveniyoruz" dedi.Türkiye Kamu

Milyonluk koçun kuzuları için bugünden sıraya girdiler

Milyonluk koçun kuzuları için bugünden sıraya girdiler

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Manyaslı üretici Emre Sömer tarafından 1 milyon 110 bin liraya alınan Merinos koçunun doğacak kuzularına bugünden 150 talep geldi.Afyonkarahisar, Burdur, Antalya, Bursa, Konya ve Eskişehir gibi illerden sürü sahipleri, üstü

Palandöken: "İş sürekliliği destek programı ile esnafımıza can suyu sağlıyoruz"

Palandöken: "İş sürekliliği destek programı ile esnafımıza can suyu sağlıyoruz"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,"İş sürekliliği destek programı ile esnafımıza can suyu sağlıyoruz" dedi.Fransa hükümetinin finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğin

AJet’in CIP Salonu yenileniyor

AJet’in CIP Salonu yenileniyor

Türkiye’nin en genç hava yolu şirketi AJet, misafirlerinin seyahat konforunu yükseltmek amacıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki CIP Salonu’nu yeniliyor. 3 Nisan itibarıyla başlayacak çalışmaların ardından AJet’in CIP Salonu, yeni konseptiyle 2026

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30