MENÜ

Hakan Çakır’ın avukatı: "Sanıklar bu durumu çeşitli şekillerde açıklamaya çalıştı ve hepsi son verdikleri ifadelerin doğru olduğunu savundu"

Ankara Keçiören’de çıkan kavgada uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hakan Çakır’la ilgili duruşmanın ardından açıklama yapan ailenin avukatı Umur Yıldırım, "Sanıklar bu durumu çeşitli şekillerde açıklamaya çalıştı ve hepsi son verdikleri if

Yayınlanma: 15 Ocak 2026 17:19 Güncelleme: 16 Ocak 2026 08:30
Hakan Çakır’ın avukatı: "Sanıklar bu durumu çeşitli şekillerde açıklamaya çalıştı ve hepsi son verdikleri ifadelerin doğru olduğunu savundu"
Ankara Keçiören’de çıkan kavgada uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hakan Çakır’la ilgili duruşmanın ardından açıklama yapan ailenin avukatı Umur Yıldırım, "Sanıklar bu durumu çeşitli şekillerde açıklamaya çalıştı ve hepsi son verdikleri ifadelerin doğru olduğunu savundu" dedi.
Ankara’nın Keçiören ilçesinde Hakan Çakır’ın (23) hayatını kaybetmesine ilişkin 2’si çocuk 8 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verek, duruşmayı 4 Mart’a gerteledi.
Duruşma sonrası açıklama yapan Çakır ailesinin avukatı Umur Yıldırım, "İlk duruşmada tarafların tamamı dinlendi. Alınan beyanların, soruşturma aşamasında verilen ifadelerden birbirinden farklı olduğu görüldü. Mahkeme heyeti de bu farklılığı tespit etti ve duruşma boyunca bu çelişkiler üzerinde durdu. Sanıklara ilk aşamada verdikleri ifadeler ile sonraki aşamalarda ve duruşmada verdikleri ifadeler arasındaki farkların nedeni soruldu. Sanıklar bu durumu çeşitli şekillerde açıklamaya çalıştı ve hepsi son verdikleri ifadelerin doğru olduğunu savundu. Bu beyanların tamamı zapta geçirildi. Tutuksuz sanık Umut vardı. Kendisi soruşturma aşamasında hiçbir şekilde tutuklanmamıştı. Umut’un tutuklanmamasının bize göre en önemli sebebi olaydan sonra Zeynal ailesinin tüm bireylerinin ikrarlarını tek tek anlatmış olmasıydı. Olayın ardından Zeynal ailesi eve gidiyor ve Umut da onlarla birlikte gidiyor. Umut, bu ortamda Zeynal ailesinin her bir ferdinin ne yaptığını ve ne söylediğini ayrıntılı şekilde aktarıyor. Umut, küçük kardeşin bıçakladığını, büyük kardeş Battal’ın çivili sopayla göze vurduğunu, Ahmet Emir’in de birilerini yaraladığını, bıçakladığını söylediğini ifade etti. Her birinin, kendi aralarında suçu ikrar ettiğini belirtti. Bu aşamaya kadar Umut tutuklanmamıştı. Ancak bu duruşmada savcılık makamı, Umut’un da kasten öldürme suçundan tutuklanmasını talep etti. Mahkeme, Umut’un tutuklanması talebini reddetti ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına hükmetti. Ayrıca, adli kontrol hükümlerinin ihlali halinde tutuklanabileceği belirtildi" dedi.

"Tarafların tamamı yeniden dinlendi"
Soruşturma aşamasında eksiklikler olduğuna değinen Avukat Yıldırım, "Soruşturma aşamasında HTS kayıtları, telefon incelemeleri ve benzeri teknik incelemelerin yapılmadığı anlaşıldı. Mahkeme, bu hususların incelenmesi için BTK’ya HTS kayıtları yönünden, emniyete ise telefonların incelenmesi için yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma 4 Mart tarihine ertelendi. Soruşturma aşamasında dinlenen tanıklar arasında, bıçağın alındığı iş yerinin sahibi de vardı. İş yeri sahibi, bıçağın alınma sürecini soruşturma aşamasında oldukça net bir şekilde anlatmıştı ve kamera görüntülerinde de bu durum açıkça görülüyordu. Ancak duruşmada çelişkili beyanlarda bulundu. Oysa bu hususların tamamı kamera kayıtlarıyla sabitti. Mahkeme başkanı, bu çelişkileri tek tek sordu; ‘Kamerada böyle görünüyor, daha önce böyle söylemişsin ama şimdi farklı anlatıyorsun’ diyerek tanığı uyardı. Tanık ise korktuğunu, çekindiğini ve daha önce böyle bir olay yaşamadığını ifade etti. Tarafların tamamı yeniden dinlendi. Bize göre maddi gerçek bu duruşmada ortaya çıktı. Zeynal ailesinin tamamının ve Umut’un iştirak halinde bu suçu işlediği kanaati oluştu. Mevcut deliller de bunu destekliyor. Kriminal raporlarda, hem maktul Hakan’ın hem de abisi Hakkı’nın üzerinde her bir sanığa ait kan izlerinin bulunduğu tespit edildi. Bu hususlar da zapta geçirildi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 4 Mart tarihine ertelendi" dedi.

"Bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar"
Duruşmanın ardından konuşan Hakan Çakır’ın babası Şahin Çakır, "Bu olayda bir gerçek var. Ölüm bizde, onlarda hiçbir şey yok. Kafalarına göre ‘biz suçsuzuz’ diyorlar. Bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar işin açıkçası. Ama tabii ki başkanımız bunu yemedi. Açıkça da söyledi. Bakalım Mart’ın dördünde göreceğiz. Olay gözümüzün önünde tekrar canlandı" dedi.

"Birbirlerine dokunup konuşabiliyorlardı"
Hakan Çakır’ın kız kardeşi Melisa Çakır ise, "Görüşmede şunu gördüm; üç kardeş yan yana oturuyorlardı ve birbirleriyle gayet güzel sohbet edebiliyorlardı. Birbirlerine dokunup konuşabiliyorlardı. Ama ben bunu artık yapamıyorum. Bunların gözümün önünde olması daha da acı veriyor. Ben bu kadar arsız bir topluluk görmedim. Mahkemeye girdiğimizde hala ‘Zeynal ailesi masumdur’ sloganları atılıyordu. Elleri, yüzleri düzgün, sanki her gün yaptıkları bir şeymiş gibi mahkemeye çıktılar. Bir de utanmadan ‘Biz ailemizi korumaya çalıştık, kardeşimi korumaya çalıştım’ dediler. Utanmadan bunları söylediler. Anneleri de aynı şekilde ‘Oğullarım yara aldı’ diyerek, benim annemin önünde gözyaşı döktü. Kesinlikle timsah gözyaşlarıydı. Oğlunu kaybeden, oğlu katledilen bir annenin yanında yalan ifadelerle yalan gözyaşları döktüler. Yazıklar olsun" dedi.
ETİKETLER: Hakan, Çakır’ın, avukatı:, "Sanıklar, durumu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

İki motosiklet çarpıştı: Dayı-yeğen yaralandı

İki motosiklet çarpıştı: Dayı-yeğen yaralandı

Kırıkkale’de motosikletleriyle peş peşe seyreden dayı ve yeğen, çarpışmaları sonucu yaralandı.Kaza, akşam saatlerinde Kırıkkale-Kırşehir D765 kara yolu üzerindeki Rafineri Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. (38) idaresindeki 03 BB 456

"Polisiz" diyerek eve giren şüpheliler anne ile oğlunu vurdu

"Polisiz" diyerek eve giren şüpheliler anne ile oğlunu vurdu

Adana’da kendilerini polis olarak tanıtan maskeli 4 kişi, zorla girdikleri evde anne ve oğlunu silahla vurarak kaçtı.Olay, gece saat 03.00 sıralarında Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kendilerini polis olarak tanıtarak Y.C

Uşak’ta  Nev Sağlık Grubu Balıkesirspor’un taraftar otobüsüne taşlı saldırı

Uşak’ta Nev Sağlık Grubu Balıkesirspor’un taraftar otobüsüne taşlı saldırı

Nesine 3. Lig 4. Grup 26. hafta karşılaşmasında Oktaş Uşakspor A.Ş. ile Nev Sağlık Grubu Balıkesirspor’un mücadelesi sonrası deplasman ekibinin taraftar otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi. Olayla ilgili 2 kiyi gözaltına alındı.Nesine 3. Lig 4. Grup 26. ha

Evleri uyuşturucu serasına, tuvaletleri laboratuvara çevirmişler: 36 gözaltı

Evleri uyuşturucu serasına, tuvaletleri laboratuvara çevirmişler: 36 gözaltı

Kocaeli’de jandarma ekiplerince evlere kurulan özel düzeneklerle uyuşturucu yetiştiren şüphelilere yönelik 40 adrese düzenlenen operasyonda 36 kişi gözaltına alındı.Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ile ticaretinin

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında can kaybı bin 94’e yükseldi

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında can kaybı bin 94’e yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının bin 94’e, yaralananların sayısının 3 bin 119’a yükseldiğini açıkladı.İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında can kaybı artmaya devam e

Park halindeki tır kendi kendine hareket etti: Faciadan dönüldü

Park halindeki tır kendi kendine hareket etti: Faciadan dönüldü

Samsun’da park halindeki bir tırın aniden hareket ederek refüje çıkması paniğe neden oldu.Kaza, Samsun-Ankara kara yolunun 15. kilometresinde bugün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 76 AAR 823 çekici ve 76 DK 580 dorse plakalı tır, yol kenarında bulun

‘Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü’ davasında görüntü paylaşılmasına ilişkin yeni bir soruşturma başlatıldı

‘Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü’ davasında görüntü paylaşılmasına ilişkin yeni bir soruşturma başlatıldı

’Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davası sırasında görüntü ve fotoğraf paylaşılmasına ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yeni bir soruşturma başlatıldı.Marmara Ceza İnfaz Kurumları Silivri Kampüsünde görülen ’Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı S

Pendik’te trafikte kavgaya ceza yağdı: "İlk önce ben saldırıya uğradım, kendimi savunmak zorunda kaldım"

Pendik’te trafikte kavgaya ceza yağdı: "İlk önce ben saldırıya uğradım, kendimi savunmak zorunda kaldım"

Pendik Kurtköy’de trafikte iki sürücü arasında çıkan ve cep telefonu kamerasına yansıyan kavganın ardından taraflardan İsminaz A. yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunurken, olay sonrası polis ekiplerince her iki sürücüye de 180 bin TL para cezası kesil

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17