Diyarbakır'da mevcut ulaşım ve altyapı sorunlarına hastane yolu da eklenince sürücüler canından bezdi. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahı ve yerleşkesindeki onarılmayan yollar araçlara zarar verdiği gibi hasta ve hasta yakınlarını da ol
Diyarbakır'da mevcut ulaşım ve altyapı sorunlarına hastane yolu da eklenince sürücüler canından bezdi. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahı ve yerleşkesindeki onarılmayan yollar araçlara zarar verdiği gibi hasta ve hasta yakınlarını da olumsuz etkiliyor.
Son günlerde etkisini sürdüren sağanak yağışla beraber Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesi ve yolunda oluşan çukurlar, kurumların bölgede yaptıkları altyapı çalışması sonrası onarmadan bıraktığı yarıklar kenti köstebek yuvasına dönüştürdü. Sürücüler, özellikle içerisinde bulunduğumuz 2026 yılında Diyarbakır'da ulaşım alanındaki hizmetlerin durma noktasına geldiğine dikkat çekerken yetkililerden gerekli çalışmaları yapmaları hususunda çağrıda bulundu.
"Araçlarımızda oluşan hasarların masrafını karşılamakta bile zorlanıyoruz"

İsmail Çalsan
Şehiriçi yolcu taşıyan şoförlerden İsmail Çalsan "Aracımızın ön düzeni artık bozulma noktasına geldi. Hem biz hem de araçta yolculuk yapan vatandaşlar bu durumdan ciddi şekilde rahatsızlık duyuyor. Yoldaki çukurlara girdiğimizde araç aşırı derecede sallanıyor. Özellikle hasta olan yolcuların midesi bulanıyor. Sorun yaklaşık iki aydır devam ediyor." dedi.
Çalsan "Yol kazıldı ancak bir daha doldurulup onarılmadı. Yetkililer en azından yolu doldurup gerekli bakım ve onarım çalışmalarını yapsalar hem biz hem de vatandaşlar biraz olsun rahatlayacak. Günümüz şartlarında araç tamir ve yedek parça maliyetleri de oldukça yükseldi. Bu nedenle araçlarımızda oluşan hasarların masrafını karşılamakta bile zorlanıyoruz. Yetkililerden bu sorunun en kısa sürede giderilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
"Vatandaşların derdini anlatabileceği, ulaşabileceği bir yetkili bulmakta zorlanıyoruz"

Cengiz Koyuncu
Diyarbakır yollarının özellikle 2026 yılında artık içinden çıkılmaz hal aldığını söyleyen Cengiz Koyuncu "Hizmet konusunu bir kenara bırakalım; geçmişten bugüne gelen ciddi bir altyapı ve üstyapı yetersizliği var. Sadece ağaç dikmekle, gül dikmekle şehir yönetilmiyor. Öncelikle altyapının olması, insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bağlar bir tarafta, Kayapınar bir tarafta; her yerde benzer sorunlarla karşılaşıyoruz. Vatandaşların derdini anlatabileceği, ulaşabileceği bir yetkili bulmakta zorlanıyoruz. İnsanlar artık kendi imkânlarıyla, adeta köy hayatı yaşar gibi sorunlarını çözmeye, yoldaki çukurlara taş bırakıp geçici çözümler üretmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.
Her kurumun üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini hatırlatan Koyuncu şunları söyledi:
"Herkes görevini ve sorumluluğunu biliyor. Ancak bir yetkili bir yeri yönetiyorsa oranın ihtiyaçlarını bilmesi ve gerekli hizmetleri yerine getirmesi gerekiyor. Vatandaşın sürekli sorunları anlatmasına gerek kalmamalı. Çünkü kimse kamu hizmetleri için kendi cebinden para harcamıyor. Yapılan bütün hizmetler milletin parasıyla gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla ne gerekiyorsa onun yapılması gerekiyor. Artık insanları suçlamanın, birilerini kötü göstermenin bir anlamı yok. 2026 yılında yaşıyoruz. Beş yaşındaki çocuk bile yaşanan sorunların farkında. Bu nedenle kimseye uzun uzun anlatmaya gerek yok. Herkes görevini, sorumluluğunu, haddini ve hukukunu bilmeli."
"Yolun her tarafı çukurlarla dolu, araçlarımız zarar görüyor"

Azat Aruk
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolunda 4 aydır bu sorunu yaşadıklarının altını çizen Azat Aruk ise "Bu yol yaklaşık dört aydır bu durumda. Belediye otobüsleri, halk otobüsleri ve dolmuşlar aynı durağa yanaşıyor. Ancak durakların yeri belli değil. Ne bizim durağımız belli ne de diğer araçların durağı belli. Bu durum hem yolcular hem de sürücüler açısından sorun oluşturuyor." diye belirtti.
Aruk "Bunun yanı sıra yolun giriş kısmında Karayolları tarafından yapılan çalışma sonrasında yol bu şekilde bırakılmış. Yolun her tarafı çukurlarla dolu. Araçlarımız bu yollarda zarar görüyor, neredeyse sağlam parça kalmıyor. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerekiyor. Çevredeki vatandaşlara da sorabilirsiniz, herkes yaşanan sıkıntının farkında." dedi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hudut Kartalları tarafından Van hudut hattında gerçekleştirilen arama tarama faaliyeti sırasında 21 bin 860 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin, işlemler yapılmak üzer
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu madde satışının deşifre edilmesine yönelik çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen çalışmalar kapsamında H.H.Ü. isimli şüphelinin ar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) taşra teşkilatı kadrolarında istihdam edilmek üzere 100 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu. Alımın KPSS puanı esas alınarak gerçekleştirileceği bildirildi. Başv
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucu veya uyarıcı madde sokak satıcılarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 4 ilde işlem başlatıldığını duyurdu. Başsavcılığın açıklamasına göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar netices
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerini hedef alan saldırılar ile suç örgütü faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışma yürüttü. İstanbul merkezli 3 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzen
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bünyesinde istihdam edilmek üzere 100 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacağını duyurdu. Resmî Gazete'de yayımlanan ilana göre alımlar, tek aşamalı sözlü sınav sonucuna göre gerçekleştirilecek. Taşra teşkilatının Genel İd
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hakkında 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan kişi, Yunus timleri tarafından yakalandı. Hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından ceza infaz kurumuna teslim edildi. (İLKHA)
Teknoloji şirketi Google, küresel veri altyapısını genişletme stratejisi kapsamında ABD'nin Wyoming eyaletindeki ilk büyük ölçekli veri merkezi projesini hayata geçireceğini açıkladı. Şirket tarafından yapılan duyuruya göre proje için uzun vadede toplam 1
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen "İNTİBAK Çalıştayı" tamamlandı
Sudan sınırında çıkan çatışmada iki Mısır askeri öldü
03Fon soruşturmasında Fatma Betül Sayan Kaya'ya tutuklama talebi
04Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonlarında 24 şüpheli tutuklandı
05Ağrı'da yüksek kesimler beyaza büründü, ulaşımda aksamalar yaşanıyor
06Kırıkkale'de 792 adet sentetik ecza hap ele geçirildi: 2 tutuklama
07Malatya’da Benzine 6,08 Liralık İndirim
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor