Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:36 Alkol masasında kavga: 1’i ağır 2 yaralı22:31 Bolu’da 19 yıllık sır cinayet çözüldü22:28 Fenerbahçe Beko, THY Euroleague play-off serisi 5. maçında Fransız ekibi Mo...22:26 Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Spordaki yükselişimiz devam edecek"22:25 Trabzonspor’un Nijeryalı forveti Paul Onuachu maçı tamamlayamadı22:24 Ziraat Türkiye Kupası: Fatih Karagümrük: 0 - Trabzonspor: 4 (Maç sonucu)22:23 Mehmet Büyükekşi: "2024 Avrupa Şampiyonası’ndan çok ümitliyiz"22:21 Bursa’da yaşlı kadının ezildiği kazada çöp kamyonu şoförü tutuklandı22:18 Kızılay’dan 8 Mayıs Dünya Kızılay ve Kızılhaç Günü’nde anlamlı sergi22:13 Kavga ettikleri şahsı bıçaklayan 5 kişiden 3’ü tutuklandı22:12 Buse Naz Çakıroğlu: "Avrupa Şampiyonası güzel bir motivasyon oldu"22:12 Tankut Turnaoğlu: "Değişik branşlarımıza desteklerimiz devam edecek"22:11 Eda Erdem Dündar: "Bu yazı hepimiz heyecanla bekliyoruz, hedeflerimiz yükse...22:10 Batman’da 13 yaşındaki çocuğu döverek hastanelik eden zanlıya ev hapsi22:02 Daniele Santarelli: "Geçen sene yaptığımızı bu sene onaylatmamız gerekiyor"22:01 Çan’da trafik kazası: 1 yaralı21:57 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi21:56 Servet Yardımcı: "Milli takımda çok iyi bir jenerasyon yakaladık"21:55 ABD’den daha fazla silahın İsrail’e sevkiyatının durdurulabileceği sinyali21:47 Semih Kılıçsoy: "Bu sezon istediğimiz gibi geçmedi ama önümüzde kupa finali...
Yerel 23 Ocak 2020 - 14:48 Yorum: 0

Hastanede tedavi gören hastalardan göz kamaştıran sergi

Yüksekova Devlet Hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yaptığı ürünlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Hastanede tedavi gören hastalardan göz kamaştıran sergi

Yüksekova Devlet Hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yaptığı ürünlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören hastalar tarafından yapılan ürünler, devlet hastanesinde görücüye açtı. Merkezdeki sorumlu hekimler gözetiminde 6–12 aylık tedavi programları dahilinde teşhis ve tedavileri yapılan hastalar, bunun yanında sosyal açıdan desteklenmeleri ve tekrar topluma kazandırmaları için psikososyal destek ve tedavi de görüyor. Bu kapsamda Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen usta öğreticiler öncülüğünde açılan el sanatları, görsel sanatlar, müzik ve spor kurslarına katılan hastaların yaptığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Yüksekova Devlet Hastanesinin Başhekimi Burcu Poyraz, 3 yıldır Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde yapılan çalışmalar için ilk defa bir sergi açtıklarını belirterek, "Amacımız, Toplum Ruh Sağlık Merkezimizdeki hastaları ve yakınlarını topluma kazandırmaktır. Aslında hastane yönetimi olarak düşüncemiz, her zaman her kesimi ilçe olarak hastanemizle bütünleştirmektir. Bu ilk sergimiz oldu. Bu sergileri daha da genişleterek çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Doktor Şerife Arslan da merkezin yaklaşık 3 yıldır Yüksekova Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verdiğini belirterek, "3 yıllık çalışmalar vardı. Bu sergi ilk sergi olması açısında bizim için çok önemli ve değerlidir. Özellikle halka tanıtılması çok önemli. Bugün bunun mutluluğunu yaşıyorum. Yüksekova merkez ve köylerinde toplam 146 hastamız var. Tabi ki bunlar kışın da her gün gidip gelemiyorlar. Bizler bir şekilde onları ev ziyaretleri veya telefonla arayarak durumlarından haberdar oluyoruz ve gerekli müdahaleleri yapıyoruz" diye konuştu.

Sergiye katılanlara hastalar tarafından müzik ziyafeti de sunuldu.

Hastanede tedavi gören hastalardan göz kamaştıran sergi

Hastanede tedavi gören hastalardan göz kamaştıran sergi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber