Hatay’da halkla bir araya gelen AK Partili siyasetçiler, medeniyetler beşiği olan kentten Türkiye’ye kardeşlik mesajı verdi. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Dün nasıl Hama’da, Humus’ta, Deyrizor’da, Rakka’da kimliğinden dolayı ve inancı...
Hatay’da halkla bir araya gelen AK Partili siyasetçiler, medeniyetler beşiği olan kentten Türkiye’ye kardeşlik mesajı verdi. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Dün nasıl Hama’da, Humus’ta, Deyrizor’da, Rakka’da kimliğinden dolayı ve inancından dolayı bir kardeşimize haksız yapıldığında karşı çıktıysak bu günde karşı çıkarız” ifadelerini kullandı.
Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaşın ardından 61 yıllık Baas rejimi, geçtiğimiz günlerde yıkılmış ve ülkede yönetim değişikliği yaşanmıştı. Bölgede yaşanan yönetim değişikliğinin ardından Türkiye’de ve dünyanın farklı noktalarında yaşayan Suriyeliler ülkelerine dönmeye başlamıştı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdulkadir Özel, Samandağ ilçesinde Alevi kanaat önderleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda Suriye’deki süreç ve yaşanan gelişmeler hakkında bölge halkına bilgi verildi.
“Bir biriz, beraberiz ve kardeşiz”
Şehirde yürütülen çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’da farklı dinden ve etnik kökenden insanların asırlardır bir arada yaşadığını belirterek kardeşlik mesajı verdi. Başkan Öntürk, konuşmasında “Osmanlı Devleti; Balkanlardan, Orta Doğu’ya kadar büyük bir coğrafyaya hükmeden bir devletti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üm kurduğu bu devlette analık görevi hala devam etmektedir ve bu bir kültür olmuştur. Bölgemizde sorunlar olduğunda üstümüze düşen görevleri her zaman yaptık. Çünkü burası Anadolu. Ana olmak kolay değil, dünyanın neresinde mağdur ve mazlum varsa imkanlarımız doğrultusunda analık yapacağız. Ülkelerine herkesin huzur içerisinde dönmesini istiyoruz. Suriye’nin toprak bütünlüğünü için devletimiz ne gerekiyorsa yapıyor. Suriye’de Hatay gibi; Hristiyanı var, Yahudisi var, Şiisi var, Sünnisi var, Arapı var, Kürdü var, Türkü var, alevisi var ve şehrimizden farkı yok. Hatay ve Suriye aynı coğrafyada. Sınırlar çizilmiş olsa da Suriye’de hepimizin akrabası var. Hatay’da nasıl birlik ve beraberliği sağlıyorsak Suriye’de de birliği ve beraberliği sağlamak için devletimiz mücadele ediyor. Şehrimizde provaktif işlemler yapmaya kalkanlar olur, burayı karıştırmaya gelenler olur. Bu meselelere karışanlar önce karşısında beni bulur ve buna müsaade etmem, ettirmem. Bir biriz, beraberiz ve kardeşiz” dedi.
“Cumhurbaşkanımızında ifade ettiği gibi Suriye’nin mevcut anayasal düzeni korunacaktır ve Suriye, Suriyelilerindir”
Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunacağına ve bölgede kurulmak istenen herhangi bir terör devletine müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Yayman, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği 4 kırmızı çizgimiz var. Suriye’nin üniter yapısını korunacak ve Suriye’nin milli iradesi o toprakların insanlarına egemen kılınacaktır. Biz de aynı şekilde bu fikrin altına imzamızı atıyoruz. Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunacak ve Suriye’de bir terör devleti kurmak isteyenlere asla müsaade edilmeyecektir. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Suriye’nin mevcut anayasal düzeni korunacaktır ve Suriye, Suriyelilerindir. Kuşatıcı, kapsayıcı ve tüm kimliklerin kendi ifade ettiği yönetim yapısı kurulacaktır. Bunu çok önemsiyoruz. Suriyeliler kendi ülkelerine dönmeli ve orada yeni kurulacak yönetimde söz sahibi olmalılar. Suriye’de gerçekleşecek seçimlerde oy kullanmalılar dedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin politikası nettir” dedi.
“Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim”
Sosyal medya üzerinden bölgeyi kargaşa ortamına itmek isteyenlere tepki gösteren Yayman, “Tartus’ta, Lazkiye’de bir alevi kardeşimize kendi inancından dolayı, kendi kimliğinden dolayı bir haksızlık yapılıyorsa biz ona karşıyız. Asla buna müsaade edemeyiz. Dün nasıl Hama’da, Humus’ta, Deyrizor’da, Rakka’da kimliğinden dolayı ve inancından dolayı bir kardeşimize haksız yapıldığında karşı çıktıysak bu günde karşı çıkarız. İşte bunun adı Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bu cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk kurdu ve 85 milyon hepimiz eşit ve birinci sınıf vatandaşlarız. Bu ülkenin bir vatandaşı olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Her zaman söylediğimiz gibi sizlerin hukuku Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne emanet. Suriye’deki insanlarında hukuku hepimize emanettir. Onun için asla fitneye fırsat vermeyelim. Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bizi ocu, şucu ve bucu diye görenlere asla fırsat vermeyelim” dedi.
Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay’da yaşayan insanların kardeşlik ve dostluk içerisinde yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek “ Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Türkiye Cumhuriyeti sokaklarında huzurla gezdiğimiz bir vatan. Bu vatan toplumlarımızın pekiştiği bir vatan. Hiç kimse bu vatana zarar veremez ve hiç kimse bu vatandan koparılamaz. İnşallah, coğrafyamızda huzur ve barış kendini hissettirecek” dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Arnavutluk'ta Kushner bağlantılı proje protestoları sürüyor
Şeyh Naim Kasım: Lübnan'da direnişi tasfiye etme projesiyle karşı karşıyayız
03İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 66,75 olarak ölçüldü
04YKS maratonu bugün başlıyor: 2,4 milyon aday sınava girecek
05Muğla'da silahlı saldırı soruşturmasında 3 şüpheli tutuklandı
06ABD-İran görüşmeleri ertelendi: İsviçre'deki kritik tur için diplomasi trafiği sürüyor
07Gazze'de ateşkes ihlalleri sürüyor: 6 Filistinli şehit oldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük