Hataylı depremzede Filiz Umarlar, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin ardından Türkiye’deki depremzedelere battaniye gönderen Azerbaycanlı küçük kız Lale Allahverdiyeva’yı Bakü’deki hastanede yanık tedavisi boyunca yalnız bırakmadı.
Hataylı depremzede Filiz Umarlar, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin ardından Türkiye’deki depremzedelere battaniye gönderen Azerbaycanlı küçük kız Lale Allahverdiyeva’yı Bakü’deki hastanede yanık tedavisi boyunca yalnız bırakmadı.
Gönüllülerden oluşan Türk sağlık ekibi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin ardından Azerbaycan’dan gelen yardımlara karşılık olarak Azerbaycan’daki hastalara destek olmak amacıyla Bakü’ye geldi. Ala Hayat Minik Masumlar Derneği’nin (Ahmimder) desteğiyle Bakü’ye gelen gönüllülere katılan Hataylı depremzede Filiz Umarlar, asrın felaketinde depremzedelere battaniye gönderen Azerbaycanlı küçük kız Lale Allahverdiyeva’yı yanık tedavisi gördüğü hastanede yalnız bırakmadı. Umarlar, küçük kızın yardım gönderdiğini duyunca gözyaşlarına hakim olamadı.
“Abla kardeş gibi olduk”
Türkiye’den Azerbaycan’a geldiklerini belirten Filiz Umarlar, “O da deprem zamanında Türkiye’ye yardım gönderdi. Bir battaniye gönderdi. Kötü zamanımızda o bizim yanımızda oldu. Şimdi ise onun kötü zamanında ben yanında oldum. Her zaman abla kardeş gibi olduk burada. Bizim ülkeye yardım etti. Kötü zamanında yanımızda oldu. Ben de onun yanında oldum. Çok güzel bir his” dedi.
“Bir evlat olarak gördü”
Kendisinin depremzede olduğunu vurgulayan Umarlar, “Ayşegül Aksu’ya çok teşekkür ediyoruz buradan. Her yanık çocuğa yardım etti. Onları bir evlat olarak gördü. Annemiz bize nasıl davranıyorsa o da bize öyle davrandı. Hep çocukları gibi gördü. Yanık çocuklarımıza hangi ülkede, her nerede olursa olsun her daim yardımcı oldu. Buradan ona çok teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun” diye konuştu.
Türk sağlık ekibi tarafından ücretsiz muayene ve ameliyatlar yapılıyor
Ahmimder Derneği’nin desteğiyle Azerbaycan’a gelen ortopedi doktoru ve plastik cerrah ile sağlık çalışanları, Azerbaycan’daki Skolyoz, Yanık ve Serabral Palsi (SP) yarık dudak ve yarık damak hastalıklarını tamamen ücretsiz olarak muayene ve ameliyatlar yapıyor. Kampanya kapsamında şu ana kadar 250’de fazla hasta tedavi edilirken, ağır hastalar ise Ankara’da tedavi edilecek.
“Azerbaycan’a düşünmeden geldik”
Ahmimder Derneği’nin düzenlediği organizasyonla gönüllü olarak Azerbaycan’a geldiklerini belirten Doktor Ali Murat Başak, “Derneğimiz bünyesinde yapılan yanık ameliyatları vardı. Sonrasında ise Skolyoz ve Serebral Palsi (SP) hastalarının da ihtiyaçları doğrultusunda böyle bir organizasyon düzenleme kararı alınca bize de teklif getirdi. Biz de kardeş ülke Azerbaycan’a böyle bir teklifi düşünmeden kabul ettik ve geldik. Burada birçok çocuğumuzun ameliyatını gerçekleştirdik. İlk etapta 15 tane SP hastamızın ameliyatlarını gerçekleştirdik. Ayrıca 20’e yakın Skolyoz hastalarını da Türkiye’de tedavi etme amacıyla götürme kararı aldık. Bu hastaların çoğunluğu ya ihmal edilmiş ya da ileri derecede hastalardı. Derneğimize bize bu imkanı verdiği için, bu hastalara yardım etme eli uzattığı için teşekkür etmekteyim. Biz de elimizden gelen her şeyi kardeş ülke Azerbaycan halkına yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“İhtiyacı olan herkes bize ulaşabilir”
Kendilerine başvuran yanık hastalarının tedavisinin ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini belirten Ahmimder Derneği Azerbaycan Temsilcisi Günay İman, “Ayşegül hanıma özel olarak teşekkür ediyorum. Azerbaycan’ın her bir vatandaşına verdiği değer için çok teşekkür ediyorum. İhtiyacı olan herkes bize ulaşabilir. Skolyoz, Serebral Palsi ve yarık dudak gibi hastalar bize başvurabilirler. Ağır hastalar Ankara’da, diğer hastalar ise Bakü’de ameliyat oluyor. Bu kampanya kapsamında 250’de fazla hastanı tedavi ettik” ifadelerini konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, aşırı sıcakların beyin fonksiyonları, bilişsel performans, ruh hali ve nörolojik sağlık üzerindeki etkileri ve korunma yolları hakkında açıklamalarda bulundu. Aşırı sıcaklar beyne giden kan akımı ve oksijen miktarını azal
Güney Galler Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmada, akut psikolojik stresin vücutta serbest radikal üretimini hızla artırdığı, bunun da kan pıhtılarının oluşum biçimini değiştirerek kanı daha kolay pıhtılaşabilir hale getirdiği belir
Osmaniye Valiliği'nden yapılan açıklamada, vatandaşların rahatsızlanmasının ardından incelemelerin vakit kaybetmeden başlatıldığı belirtildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin işletmenin şubeleri ile üretim yapılan imalathanede denetim gerçekleştird
Mersin Rodent Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği'nde görev yapan Diş Hekimi Orhan Toptemiş, diş taşı temizliği ve çocuklarda ağız bakımının önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Diş taşlarının gün içerisinde tüketilen yiyecek ve içecek artıklarının diş yüze
Yaz ayları ve okulların kapanması ile birlikte çocukların sünnet heyecanı sararken, konuyla ilgili Klinik Psikolog Görkem Polat, ailelere önemli bir hatırlatmada bulundu. Sünnetin yalnızca cerrahi bir işlem olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten
Gaziantep Şehir Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi, yapay zeka destekli teknolojileri ve gelişmiş laboratuvar altyapısıyla genetik tanı sürecinde ileri teknoloji kullanılıyor. Sitogenetik, moleküler sitogenetik ve mole
Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der) Yönetim Kurulu Üyesi Aile Hekimi Dr. Yavuz Selim Sılay, yaz mevsiminde artış gösteren hastalıklar ve korunma yöntemlerine ilişkin İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine değerl
Yaz aylarında güneşle temas sonrası ortaya çıkan kızarıklık, kaşıntı ve kabarcıklar çoğu zaman sıradan güneş yanığıyla karıştırılıyor. Ancak uzmanlar, bazı kişilerde güneş ışınlarının ciltte alerjik reaksiyonlara yol açabileceği ve bu durumun günlük yaşam
Arakçi, Bakan Fidan ve Ummanlı mevkidaşıyla ABD saldırılarını görüştü
İmam Hatip Dönmez: Çocuklarımız dijital bağımlılığın esiri olmasın
03Silahlı kavgada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti
04Dışişleri Bakanlığından Avrupa Parlamentosunun Kıbrıs kararına tepki
05Afrika'da Ebola kaynaklı ölüm sayısı 600'ü aştı
06LGS sonuçları bugün açıklanıyor
07Duran: NATO Ankara Zirvesi Türkiye'nin etkin rolünü bir kez daha ortaya koydu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük