MENÜ

Hayırsever iş insanı, doğduğu evi kütüphaneye çevirdi, bahçesinde okul yaptı

Ağrı’da hayırsever iş insanı Volkan Atik tarafından babası merhum İsmail Atik adına yaptırılan 16 sınıflık İsmail Atik İlkokulu düzenlenen törenle açıldı.İş insanı Volkan Atik tarafından babası merhum İsmail Atik adına yaptırılan 16 sı...

Yayınlanma: 13 Eylül 2024 15:48 Güncelleme: 08 Eylül 2025 01:22
Hayırsever iş insanı, doğduğu evi kütüphaneye çevirdi, bahçesinde okul yaptı

Ağrı’da hayırsever iş insanı Volkan Atik tarafından babası merhum İsmail Atik adına yaptırılan 16 sınıflık İsmail Atik İlkokulu düzenlenen törenle açıldı.
İş insanı Volkan Atik tarafından babası merhum İsmail Atik adına yaptırılan 16 sınıflık İsmail Atik İlkokulu, törenle açıldı. İsmail Atik İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Mustafa Koç, açılışı yapılan İsmail Atik İlkokulunun geleceği şekillendirecek nesillerin yetişmesine vesile olacağını belirterek, "Bugün açılışını yaptığımız bu okul, geleceğimizi şekillendirecek nesillerin yetişmesine vesile olacak; gençlerimizin ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olarak hayata atılmalarını sağlayacaktır. Bu anlamlı eserin ilimize kazandırılmasında büyük katkıları olan Volkan Atik Bey’e en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Volkan Bey, kıymetli babası merhum İsmail Atik’in ismini bu okul ile ölümsüzleştirerek Ağrı’nın eğitim hayatına büyük bir katkı sundu" dedi.
Eğitime katkılarından dolayı diğer hayırseverlere de teşekkür eden Vali Koç, "Bu topraklarda eğitime ve geleceğe katkı sunan değerli hayırseverlerimizden İbrahim Çeçen, Hayrettin Atmaca, Şinasi Ünsal, Bişar Çoktin ve adını burada zikredemediğimiz nice kıymetli hemşehrilerimize de gönülden teşekkür ediyorum. Onların her biri, eğitime yaptıkları bu katkılarla geleceğe atılmış güçlü birer imza bırakıyorlar. Hep birlikte daha güçlü, daha aydınlık bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi de hayırsever iş insanı Volkan Atik’in anlamlı bir esere imza attığını belirterek, "Hayırsever iş adamımız Sayın Volkan Atik Bey, kıymetli babaları merhum İsmail Atik’in hatırasına yakışır bir okul inşa ettirerek şehrimize büyük bir armağan bıraktı. Onun bu anlamlı ve büyük katkısı sadece bir bina değil, aynı zamanda buradaki çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek, onları hayata hazır hale getirecek bir yuva olacaktır" dedi.
Hayırsever iş insanı Volkan Atik ise duygusal anlar yaşadığını belirterek, "Benim için ve ailem için hakikaten çok önemli bir günün içerisindeyiz. Bugün çok farklı bir duygu içerisindeyim. Arkanızda bulunan ev benim doğduğum ev ve bu doğduğum evin bahçesinde bugün konuşuyor olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Hakikaten çok gurur verici. Babam İsmail Atik, çağdaşlığa, modern görüşe, dünya vatandaşı olmaya ve özellikle eğitime çok önem veren bir kişiliğe sahipti. Bizleri de hep bu çerçevede yetiştirmeye gayret gösterdi. Bu okuldan da bu manada çok değerli öğrenciler çıkmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de yaptığı konuşmada, İsmail Atik İlkokulunun geleceğe atılmış güçlü bir adım olduğunu ifade ederek, "Sayın Volkan Atik’in babasının adına bu anlamlı yatırımı yapmış olması, eğitime olan inancın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösteriyor. Kendisi sadece babasının hatırasını yaşatmakla kalmadı, aynı zamanda yüzlerce çocuğumuzun geleceğine ışık tutacak bir eğitim yuvası inşa etti" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Mustafa Koç, hayırsever iş insanı Volkan Atik’e plaket takdim etti. Törenin ardından Vali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, iş insanı Volkan Atik ve diğer katılımcılar, davul eşliğinde halay çekti. Kurdele kesimiyle okulun açılışı yapılırken, Vali Koç ve beraberindekiler okulu gezip öğrencilerle bir araya geldi. Daha sonra Volkan Atik’in kendi doğduğu evi restore ederek dönüştürdüğü Nevra Atik Çocuk Kütüphanesi Oyun Evi de ziyaret edildi.
Törene; Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Vali Yardımcısı Ahmet Raşit Orhan, İl Jandarma Komutanı Fatih Cemal Kiper, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, hayırsever iş insanı Volkan Atik ve ailesi, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 27 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan 2026-DGS’nin yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adayların yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç ekranından öğrenebileceği belirtildi. Üniversite ka

Uzmanından ailelere okul uyarısı: Uyum sürecini doğru yönetin

Uzmanından ailelere okul uyarısı: Uyum sürecini doğru yönetin

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci yeniden ders başı yapmaya hazırlanırken, uzun yaz tatilinin ardından çocukların okula uyum süreci de ailelerin gündeminde yer alıyor. Konuya ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü'nden "Uyum Haftasında" okul ziyareti

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü'nden "Uyum Haftasında" okul ziyareti

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Toroslar Bahriye İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci, veli ve öğretmenlerle bir araya geldi. Uyum haftası kapsamında okula gelen minik öğrenciler ve velileriyle görüşen Özd

MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı ekimde tanıtılacak

MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı ekimde tanıtılacak

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen "Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi" projesi kapsamında öğrencilerin dil gelişiminin bilimsel verilerle izlenmesi ve Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarının desteklenmesi

Bakan Tekin öğretmenlere seslendi: Eğitimin merkezinde yetkin ve erdemli insan var

Bakan Tekin öğretmenlere seslendi: Eğitimin merkezinde yetkin ve erdemli insan var

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
13
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
11
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
10
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3