Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:48 Sarıgöl’de kaymakamlık kupası voleybol turnuvası başladı09:48 Doç. Dr. Gülçin Taşkıran: “Kadınların yüzde 30,8’i kayıt dışı istihdam edil...09:48 Buldanlı öğrenciler Çocuk Bayramını Romanya’da kutladı09:47 FETÖ’nün TSK yapılanmasına operasyon: 16 şüpheli gözaltına alındı09:47 Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün yeni binası tamamlan...09:47 20 yıl 7 ay hapis cezasıyla aranan cezaevi firarisi yolda yürürken yakaland...09:47 BBP Genel Başkanı Destici Muğla’ya geliyor09:46 Polisin alkollü sürücüyle imtihanı09:45 Yıllar öncesinin en gözde mesleğiydi, artık şehirde bir tek o kaldı09:45 GençBizzTech projesine 28 ildeki 49 okuldan 352 girişim takımı başvuru yapt...09:44 Trafiğe kapalı yol motosiklet yarış pistine dönüştü09:43 Kuduz vakasının görüldüğü bölgeden toplanan 12 köpeğin barınaktaki tedavi s...09:42 Süper Lig’deki tek yabancı hoca Samsunspor’da09:41 Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı09:41 Karacasu’da polis ekipleri vatandaşları KADES konusunda bilgilendirdi09:41 Van’da gümrük kaçakçılığı operasyonları09:40 Seyir halindeki otomobil petrol istasyonunun dibinde yandı, faciadan dönüld...09:40 Üzerindeki hilal simgesiyle görenleri şaşırtıyor09:39 Manisa Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube’nin ilk olağan genel kurulu yapıldı09:38 Beşiktaş’ta 8 aracın karıştığı feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Araç...
Asayiş 16 Şubat 2019 - 13:43 Yorum: 0

Her şey 10 lira için

Eskişehir'de, filmlere konu olacak bir icra takibi başlatıldı. Tepebaşı Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı 10 liralık aidatı ödemediği için...

Her şey 10 lira için

Eskişehir'de, filmlere konu olacak bir icra takibi başlatıldı. Tepebaşı Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı 10 liralık aidatı ödemediği için bir tarla sahibinin peşine düştü.

62 yaşındaki tarla sahibi Cahit Aksoy, Tepebaşı Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığının 10 liralık aidat ödemesi olduğunu bilmiyordu. Aksoy'a aidat alındığına dair ve bunun düzenli ödenmesi gerektiğine dair de ne yüz yüze, ne bir kısa mesaj yoluyla ne de bir telefon vasıtasıyla bilgilendirmede bulunulmadı. Aksoy, tarafına gelen resmi icra takibi bildirisiyle ise şoka uğradı. Bunun üzerine Aksoy, avukatına giderek durumu anlattı.

Aksoy'un avukatı Damla Mutluer Aksoy, müvekkili aleyhine Eskişehir Tepebaşı Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı tarafından çiftçi malları koruma hizmetinde zorunluluk kalkmasına rağmen 10 liralık icra takibi yapıldığını söyledi. Avukat Aksoy, yüzü astarından daha pahalıya gelecek şekilde masraflarla tarla sahiplerinin veya çiftçilerin zararına icra takibi yapılmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Esasen 10 liralık icra takibi açılırken toplamda 24 liradan fazla masraf yapılmakta ve en son borçlu tarafından 80 liraya yakın ödeme yapılarak dosyanın kapatılması gerekmektedir. İcra müdürlüğünün bu kadar yoğun işi varken günümüz teknolojisinde sms yoluyla ulaşılabilinirken tabiri caizse yüzü astarından daha pahalıya gelecek şekilde masraflarla tarla sahiplerinin veya çiftçilerin zararına icra takibi yapılması kabul edilemez."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber