Hindistan'ın daha yoksul eyaletlerinden Jharkhand'da gençlerin protestoları, eyalet kamu hizmetleri için yapılan işe alım sınavlarında usulsüzlük iddiaları nedeniyle 25 Temmuz'da başlamıştı. Göstericiler, sınav sisteminin yeniden düzenlenmesini, bazı sına
Hindistan'ın daha yoksul eyaletlerinden Jharkhand'da gençlerin protestoları, eyalet kamu hizmetleri için yapılan işe alım sınavlarında usulsüzlük iddiaları nedeniyle 25 Temmuz'da başlamıştı. Göstericiler, sınav sisteminin yeniden düzenlenmesini, bazı sınavların iptal edilmesini ve soru sızıntıları dahil iddiaların federal polis tarafından soruşturulmasını talep ediyor.
Protestolar, eyalet başkenti Ranchi'de binlerce kişinin bir stadyumda toplanmasının ardından büyürken, pazartesi günü göstericiler eyalet meclisine doğru yürüyüşe geçti. Yüksek güvenlik önlemleri altında düzenlenen gösteride gençler polis barikatlarının üzerinden geçerek ilerledi; ellerinde dövizler ve Hindistan bayrakları taşıyan göstericiler hükümet karşıtı sloganlar attı.
Gösterilerin merkezinde, gençlerin Hindistan'daki kamu sınavlarına yönelik güveninin giderek zedelenmesi bulunuyor. Sınav sorularının sızdırıldığı ve işe alım süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialar, eğitim alanındaki yolsuzluk tartışmalarını yeniden ülke gündeminin üst sıralarına taşıdı.
Jharkhand eyalet hükümeti, Başbakan Narendra Modi'nin yönetimindeki iktidar ittifakına karşı konumlanan bölgesel bir parti tarafından yönetiliyor. Eyalet yönetimi protestocularla görüşmeler gerçekleştirirken taleplerin büyük bölümünün kabul edildiğini ve yeni görüşmelere açık olduğunu açıkladı.
Ancak Jharkhand'daki gösteriler, yalnızca eyalet yönetiminin karşı karşıya olduğu bir sorun olmaktan çıkmış durumda. Protestolar, Hindistan genelinde gençlerin eğitim, istihdam ve kamu sınavlarında liyakat konularında yaşadığı daha geniş hoşnutsuzluğun yeni bir yansıması olarak değerlendiriliyor.
Başkent Yeni Delhi'de de geçtiğimiz ay haftalar süren gençlik protestoları düzenlenmiş, ulusal tıp giriş sınavında soru sızıntısı iddiaları nedeniyle Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan'ın istifasıyla sonuçlanan siyasi baskı oluşmuştu.
Jharkhand'daki son gösteriler, eğitim ve kamu istihdamı alanındaki sorunların Hindistan'da gençler açısından giderek daha fazla siyasi bir öfke kaynağına dönüştüğünü gösteriyor. Yüksek genç işsizliği, sınırlı istihdam olanakları ve sınav süreçlerine ilişkin yolsuzluk iddiaları, hükümetin gençlere daha fazla fırsat sağlama yönündeki vaatlerini de baskı altında bırakıyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yerel kaynaklara göre, işgalciler Beytüllahim'in güneyindeki Merah Rebah köyüne düzenlediği baskınlarda 11 Filistinliyi esir aldı. Nahalin beldesine düzenlenen baskında ise 2 genç esir alınırken çok sayıda araca el konuldu. Ramallah'ın kuzeyindeki Birzeit
Kampanya kapsamında dijital ekranlarda özel içerikler yayımlandı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ise anlaşmaya taraf ülke bayraklarının renkleriyle aydınlatıldı. Mekke Anlaşması’na ilişkin yürütülen iletişim kampanyası kapsamında hazırlanan görsel içerikler,
Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinden hareket ederek Filistin’e ulaşmayı hedefleyen Uluslararası Filistin Konvoyu, Türkiye güzergâhında Mardin’e geldi. 20 ülkeden 500’ü aşkın aktivistin katıldığı konvoy; Edirne, İstanbul, Sakarya, Ankara, Adana, Gaziantep
Uluslararası Kızılhaç Komitesi, serbest bırakılan 37 esiri, Komitenin kolaylaştırdığı ve organize ettiği bir operasyonla Kerem-Ebu Salem sınır kapısından Nasır Tıp Kompleksi'ne nakletti. Komite, 2023'ten bu yana bu yöntemle 2 bin 700'den fazla serbest bı
Litani Nehri İdaresi'nin açıklamasına göre, siyonist savaş uçakları bugün Lübnan'ın güneyindeki Mansuri bölgesinde bulunan Kasmiye sulama kanalının üzerindeki bir su borusunu vurdu. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, yıkılan Mansuri Köprüsü'nün yanında
Yunan medyasına ve protesto organizatörlerine göre, etkinlikler başkent Atina ve Selanik'in yanı sıra Girit, Rodos, Kos, Mikonos, Korfu ve Zakynthos gibi bir dizi ada ve turistik bölge de dahil olmak üzere en az 91 yerde gerçekleşecek. Atina'daki ana göst
Batman merkez Huzur Mahallesi Güneş Caddesi üzerinde bulunan bir berber dükkânında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler,
Gazetenin isimsiz ABD yönetim yetkililerine atıfta bulunarak bildirdiği bir habere göre ABD Başkanı Donald Trump, Tahran'ın Hürmüz Boğazı'nı tamamen açmayı kabul etmesi halinde İran'la olan savaşta Washington'ın zaferini ilan edebilir. Buna göre Trump, n
Uluslararası Filistin Konvoyu Mardin’de: "Filistin Konvoyu’nun yükü maddi yardımlardan çok daha ağırdır"
Şırnak'ta TEKNOFEST Drone Şampiyonası düzenlendi
03Hizbullah: Güneyi de kapsayan işgal haritası, Lübnan'ın kaynaklarına yönelik emelleri ortaya koyuyor
04Brent petrol 83,57 dolardan işlem görüyor
05Dünya Müslüman Alimler Birliği: Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na diğer Müslüman ülkeler de katılmalı
06"Şehit aileleri ve gazilere yeni haklar" yasalaştı
07İletişim Başkanlığından Mekke Anlaşması’na özel iletişim kampanyası
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük