Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 26 Kasım 2022 - 22:58 Yorum: 0

Hukuk mücadelesi doktorların lehine sonuçlandı

Sağlık Bakanlığı, 2013-2014 yılları arasında Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktorlara yapılan döner...

Hukuk mücadelesi doktorların lehine sonuçlandı

Sağlık Bakanlığı, 2013-2014 yılları arasında Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktorlara yapılan döner sermaye ek ödemelerini hatalı olduğu gerekçesiyle 2016 yılında faizi ile birlikte geri istemiş, doktorlar ise uzmanlık alanlarına göre 15 bin ile 100 bin TL arasında değişen ödemeleri Bakanlığa iade ederek konuyu yargıyı taşımıştı. Yaklaşık 6 yıl süren dava sonunda hukuk mücadelesini doktorların lehine sonuçlandı.

Emsal niteliğinde bir karar

Yaklaşık 6 yıl süren davada doktorların avukatlığını Kasım Aksoy üstlendi. Dava sonunda yüksek mahkeme Sağlık Bakanlığının doktorlardan aldığı parayı faizi ile birlikte geri ödemesine karar verdi. Yüksek mahkemenin kararı bu alanda emsal nitelikte bir karar oldu.

Ödemeler geri alınmıştı

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Av. Kasım Aksoy, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2013-2014 yılları arasında yapılan döner sermaye ek ödemelerinin müfettiş raporu doğrultusunda hatalı olduğu gerekçesiyle faizi ile birlikte 2016 yılında geri istendiğini hatırlatarak "Yaklaşık 100 doktordan faizi ile birlikte geri istenilen bu bedeller, doktorların uzmanlık alanlarına göre 15 bin ile 100 bin TL arasında değişiklik gösteriyordu" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber