Vali Ali Çelik, Kütahya'da kurulan Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ilk Meclis Toplantısı'na başkanlık etti.
Vali Ali Çelik, Kütahya'da kurulan Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ilk Meclis Toplantısı'na başkanlık etti. Kuruluş çalışmaları 2021 yılında başlatılan Birliğin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla hayata geçirildiğini hatırlatan Vali Ali Çelik, "Belediyelerimizin güç birliği, doğru planlama ve koordineli çalışmalarıyla sorunların hızla giderileceğine inanıyorum. Kütahya'mıza hayırlı olsun" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kurulan Kütahya Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ilk Meclis Toplantısı, Kütahya Valisi Ali Çelik'in başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.
İl, ilçe belediyeleri ve İl Özel İdaresinden oluşan Birliğin ilk Meclis Toplantısı'nda; çalışma şekli, işleyiş, bütçe, veteriner kadro ihdası konuları görüşüldü. Birlik encümeni üyeliklerinin seçiminin ise bir sonraki toplantıda yapılması yönünde karar alındı.
"Belediyelerimize önemli sorumluluklar yüklüyor"
Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğinin, belediyelerin görev ve sorumluluklarını daha etkin yerine getirebilmesinin yanı sıra karşılaştıkları sorunları da daha hızlı çözmelerine fırsat sağlayacağını ifade eden Vali Çelik, "Valilik olarak bizler de imkanlarımız dahilinde elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kuruluş çalışmaları 2021 yılında başlatılan Birliğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla hayata geçirildiğini hatırlatan Vali Ali Çelik, "Belediyelerimizin güç birliği, doğru planlama ve koordineli çalışmalarıyla sorunların hızla giderileceğine inanıyorum. Kütahya'mıza hayırlı olsun" dedi.
Kısırlaştırma seferberliği başlatılacak
Ocak ayından bugüne dek 2 bin 700 sokak köpeğinin Kütahya Belediyesi, bin köpeğin ise İl Özel İdaresine ait mobil kısırlaştırma aracında kısırlaştırıldığını aktaran Vali Ali Çelik, "Huzur ve güvenli yaşam yalnızca insanın değil hayatı paylaştığımız diğer canlıların da hakkıdır. Ancak sokaktaki canlarımızı korurken onları sevmeyenlerin ya da korkanların güvenliklerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini de gözetmekle mükellefiz. Kontrolsüz üremeyle çeteleşen köpekler hem vatandaşımız hem de çevre açısından büyük bir sorun haline geliyor. Bu sorunun en temel çözümü sahipsiz sokak hayvanlarının hızlı ve kontrolsüz üremesinin önüne geçmek. Dolayısıyla geçen yıl başlattığımız kısırlaştırma seferberliğini bu yıl daha güçlü hale getireceğiz. Mobil kısırlaştırma araç sayımızı üçe çıkarıyoruz, veteriner sayımızı da artıracağız" şeklinde konuştu.
Vali Çelik, kısırlaştırılan sahipsiz sokak hayvanlarının kayıt altına alınarak takibinin yapılacağını kaydetti.
Barınaklar güçlendirilecek
Sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam refahı için geçici süreyle alındığı barınaklarda sağlıklı koşulların oluşturulması yönünde atılacak adımların önemine dikkat çeken Vali Çelik, "İlçe ilçe planlaması yapılarak hayvan nüfusunun kontrolü koordineli biçimde yürütülürken, hayvan barınaklarıyla ilgili çalışmalarımıza da hız vereceğiz. Bölgenin en nitelikli ve modern merkezine sahibiz. Kütahya Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizi bu anlamda kutluyorum. Simav, Gediz ve Şaphane ilçelerimizin faydalanacağı hayvan barınağı projesini tamamladık, Bakanlığımızdan onay bekliyoruz. Tavşanlı ve Emet ilçelerimizdeki hayvan barınaklarımızı da Birliğimiz vasıtasıyla güçlendireceğiz. Belediye Başkanlarımıza hassasiyetleri, gayretleri ve çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"Sevmek sorumluluk ister"
Kütahya'da yaşanan başlıca sorunlardan birinin sokağa atılan hayvanlar olduğunun altını çizen Vali Çelik, "Sevmek sorumluluk ister. Bir hevesle alınıp sonra sokağa bırakılan canlar, bu sorumsuzluğun bedelini ödüyorlar. Lütfen, bakamayacağınız hayvanları sahiplenmeyin" dedi.
Toplantı görüş ve önerilerin paylaşılmasının ardından sona erdi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Battalgazi’de 5.6 büyüklüğünde deprem
5.6’lık Deprem Sonrası Yetkililerden İlk Açıklamalar Geldi
03Malatya Sallandı: 5.6’lık Deprem Bölgeyi Korkuttu
04Prof. Dr. Okan Tüysüz’den Malatya Depremi Yorumu: “Bölge Hareketliliğini Sürdürüyor”
05Sinan Akıncı’dan Malatya Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı
06Battalgazi’de Deprem Anı Kameralara Yansıdı
07Malatya'da Deprem Nedeniyle Eğitime Ara Verildi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük